Kolding Netavis

Gratis læseapp rulles måske ud på skoler i Kolding Kommune

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Som den eneste i Danmark tilbydes appen i øjeblikket omkostningsfrit til landets offentlige og private skoler. Foto: PR.

Pickatale er lige nu i dialog med Kolding Kommune om at rulle deres læseapp ud på skoler i kommunen.

Læseappen Pickatale, der i gratisversionen består af over 600 interaktive digitale bøger, er kommet til Danmark med en ny app målrettet skolens indskoling og mellemtrin. Som den eneste i Danmark tilbydes appen i øjeblikket omkostningsfrit til landets offentlige og private skoler.

Pickatale er i øjeblikket i dialog med Kolding Kommune om muligheden for, at kommunens skoler kan få denne læseapp.

Et mere legende læseunivers

Pickatale skiller sig ud fra skolernes andre læseapps ved et mere legende læseunivers, der stimulerer læselysten hos skolebørn. Det vurderer Kristina Kristensen, der er konsulent i læseindlæring og stifter af Læsekarrusellen.

-Som noget unikt har Pickatale klikbare illustrationer og billeder, hvor der ved klik dukker ord op på skærmen. Det er med til at motivere børnene til at læse, fordi læsningen bliver sjovere og mere lettilgængelig, fortæller Kristina Kristensen i en pressemeddelelse.

Gratisappen til skoler er intuitivt kategoriseret efter klassetrin og fag, og den består af skønlitterære børnebøger og faktabøger. Bøgerne er også lytbare, hvor ordene lyser og løftes op, når de bliver læst højt.

Behov for øget læselyst

Undersøgelser viser, at børns læselyst er dalet støt gennem de seneste ti år. Det har medført en stor interesse fra skolerne for løsninger, der tager udfordringerne op.

-Vi kan mærke, at de danske kommuner og skoler lytter opmærksomt, når vi er ude at fortælle om vores app. Der er et reelt behov for at hæve læselysten blandt skolebørn, siger Thomas Tegner, der er landechef for Danmark hos Pickatale, og tilføjer:

– Vi lægger stor vægt på nøje at målrette appen til, hvad børnene skal lære i skolen, men for virkelig at få sat gang i læselysten tager vi altid udgangspunkt i, hvad barnet har lyst til. Læseglæde og læring går hånd i hånd og ved at rette fokus mod underholdende og populært indhold, der inviterer til interaktion med barnet, kan vi skabe læseglæde, der øger læsefærdigheden både med hensyn til hastighed og forståelse.

Det er Pickatales gode erfaringer i Norge, der har fået den norske virksomhed til at målrette appen mod de danske skoler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel