Kolding Netavis

Gratis kursus: Få vildere fællesarealer med flere blomster og bier

Der er hjælp at hente, hvis du ønsker mere vild natur i dit lokalområde. I samarbejde med firmaet Vildskab tilbyder Kolding Kommune igen i år to kurser, der skal hjælpe lokale ildsjæle med at skabe mere vild natur.

Råder din grundejerforening, landsby eller andet fællesskab over et areal, som I drømmer om at gøre mere vildt i fællesskab, så er der nu mulighed for at byde ind på et forløb med Katrine Turner fra virksomheden Vildskab.

Kurset hedder ’Ellevilde Egne’ og består af flere dele, som kræver engagement og opbakning i lokalområdet. Til gengæld får I hjælp undervejs med undervisning og gode råd om, hvor I kan søge penge til jeres projekt. I bliver selvfølgelig også en del af Kolding Kommunes konkurrencekort og vildnatur-hjemmeside.

Ansøg om et vild natur-kursus

Skal dit lokalområde deltage i kurset med Vildskab, skal du samle mindst 10 ildsjæle og gerne mange flere, der vil samarbejde om jeres fælles projekt.

Send en mail til vi*******@ko*****.dk, hvor I kort beskriver jeres idé, hvad I godt kunne tænke jer og i hvilket fællesområde, I ønsker at tage udgangspunkt i. Deadline er 31. marts.

En del af Danmarks vildeste kommune

Ellevilde Egne-forløbet er endnu et af de tiltag, som Kolding Kommune byder ind med for at blive Danmarks vildeste kommune. Alle landets kommuner deltager om at lave det bedste biodiversitets-projekt.

Jørn Chemnitz, udvalgsformand for Natur, Klima og Miljø fortæller:

-I Kolding Kommune arbejder vi særligt med at inddrage borgere, foreninger og virksomheder. I foråret åbner en ny udstilling i Bæredygtighedshuset med tips og tricks til at gøre sin egen have mere vild. Og sideløbende udbydes to Vild Haveambassadør-kurser i samarbejde med Koldingbibliotekerne.

Et vild natur-kursus indeholder

A: Et inspirationsforedrag, der giver større viden om hvordan du selv og i fællesskab med andre kan få dit lokalområde til at blomstre. Foredraget taget 1½ time.

På baggrund af foredraget (til foredraget) udpeger I et område i jeres lokalområde, som I gerne vil arbejde med, eller måske har I allerede besluttet jer før I kom.

B: Næste gang I mødes er det på det udvalgte område. Sammen med Katrine Turner udvikler I en plan for, hvordan I kommer i gang. Bl.a. skal I finde ud af, hvilke ressourcer I selv har til at udføre projekterne.

C: På baggrund af workshoppen modtager I et tiltagskatalog. Kataloget beskriver forslag til de diskuterede tiltag, planer omkring realisering, driftsvejledning samt skriftligt materiale om arter, udsåning/tilplantning.

Datoer

Projektområde 1: Opstartsforedrag d. 7. april kl. 19-20.30 + workshop d. 24. april kl. 10-13.

Projektområde 2: Opstartsforedrag d. 28. april kl. 19-20.30 + workshop d. 8. maj kl. 10-13.

Tagget med:
Del denne artikel