Global og grænseoverskridende musik på Godset

Onsdag 13. November 2019 04:07 215
Det norske orkester Karl Seglem Band giver koncert på Godset. Pressefoto/Meyer JazzAhead. Det norske orkester Karl Seglem Band giver koncert på Godset. Pressefoto/Meyer JazzAhead.

Karl Seglem Band’s globale sound machine lander på Godset.

Jazz6000 præsenterer torsdag den 21. november et af de mest omtalte navne inden for jazz og verdensmusik. Det er det norske orkester Karl Seglem Band, der med sin globale og grænseoverskridende musik tegner et nyskabende lydbillede af verden.

Da bookere fra hele verden i foråret 2019 mødtes i Bremen på JazzAhead, der er den største europæiske messe for jazzbookere, var den norske multiinstrumentalist og komponist Karl Seglem med band et af de navne, de stod i kø for at høre. Det er helt forståeligt, for bandet spiller fantastisk iørefaldende musik i grænselandet mellem jazz- og folkemusik, som formidler og mixer alt det smukkeste fra den norske musikarv med varmblodig verdensmusik. Det er på alle måder musik, hvor man har tænkt ud af boksen. Det er en global og grænseoverskridende sound machine, der landet på Godset, når Karl Seglem Band giver koncert torsdag den 21. oktober klokken 20.

Karl Seglem er en norsk jazzstjerne, som har skabt sig sin helt egen musikalske lyd og identitet. I hans musik mødes skønsang, gedehorn og lut svedig bas, tenorsax, trommer og keyboards. Bandet har med sin musik skabt en helt ny form for nutidig, norsk folke-verdensmusik. Musikken er mangfoldig, melodiøs, rytmisk og endda rocket jazz med plads til både improvisation og struktur.

Karl Seglem har gennem årene modtaget et hav af priser for sin nyskabende og iørefaldende musik, bl.a. Buddyprisen, som er den mest prestigefulde pris inden for norsk jazz. Med sig på Godset har Karl Seglem, der spiller tenorsax, gedehorn og synger, fire fremtrædende musikere på den norske jazzscene: Håkon Høgemo på Hadanger-lut, som er et stengeinstrument fra Hadangerområdet i Norge, Andreas Stensland Løwe på tangenter, Hallvard Gaardløs på bas og Knut Kvifte Nesheim på trommer. De fem musikere har sammen skabt et helt unikt lydunivers og vil sammen tage publikum med på en sindsoprivende rejse til de højeste bjerge og dybeste dale i Norge med musikalske og rytmiske afstikkere til det meste af verden.

Billetter til koncerten kan købes på www.jazzz6000.dk eller ved indgangen. Koncerten starter klokken 20 og dørene åbnes klokken 19.30.

Tags