040920 Susanne Stenstrop Thorsen 01 SF foto BlumePress

Giv hjælpen til dem, der har mest brug for den

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 21 september 2022
Opdateret 21/09/22 19:04
Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), folketingskandidat, Tvedvej 50, 6000 Kolding.

Vinteren bliver kold og hård i år. I hvert fald for dem, der rammes hårdest af inflations- og forsyningsskrisen. Dem med færrest penge og dem, der fyrer med gas, el og træpiller. Mange frygter, at de må gå fra hus og hjem, eller at deres børn må gå sultne i seng.

Selv hører jeg ikke til de hårdest ramte. Jeg kan sagtens mærke, at meget er blevet dyrere, og jeg har skruet ned for ”flødeskummet” i hverdagen. Men min families eksistensgrundlag er ikke truet.

Jeg mener, det er vigtigt at skelne. Lige nu diskuterer politikere fra alle partier, hvordan vi bedst kommer igennem krisen, og der er mange bud. Nogle af dem går på at fjerne skatter og afgifter, som vil give os alle lidt flere penge på lommen. Andre handler om mere direkte hjælp til dem, der trænger mest.

Jeg mener, vi skal målrette hjælpen mest muligt. Der er ikke uendelige midler til uddeling. Derfor skal de gå til dem, der har mest brug for dem. Mine børn kan godt leve uden et par biografture, hvis det betyder, at naboen får råd til vinterstøvler til sine børn. Det, mener jeg, er den rigtige prioritering som samfund.

For vi har et ansvar for hinanden, især i krisetider. Ligesom vi under Corona rykkede sammen, må vi nu udvise samfundssind og lade de bredeste skuldre bære det største læs.

Den endelige løsningsmodel bliver formentlig et kludetæppe af forskellige tiltag, som Christiansborg-politikerne kan blive enige om. Det vigtigste er, at vi løser dette sammen og at ingen bliver ladt i stikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel