Connect with us

Kolding

Genstarts-hjælp til kulturen

Offentliggjort for

den

Henover vinteren renoverer og udbygger Jazz i Trekanten den jazz-flåde, som blev indviet i august i år. Foto: Emil Lyngbo.
Henover vinteren renoverer og udbygger Jazz i Trekanten den jazz-flåde, som blev indviet i august i år. Foto: Emil Lyngbo.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturudvalget har netop uddelt en million kroner til genstart af kulturlivet i Kolding Kommune.

Over hele landet er det en udfordring, at det går langsommere end forventet for folk at finde deres vej tilbage ind til koncerter, teater og andre kulturoplevelser efter at corona-restriktionerne er ophævet.

I Kolding har Kulturudvalget besluttet at hjælpe udviklingen på vej med en ekstra vitaminindsprøjtning, der kan sætte turbo på mulighederne for kulturoplevelser her på bagkant af pandemien.

Projekterne spænder over alt fra debatcamp på Skamlingsbanken til Lyse Aftener i december på Koldinghus. Fælles for dem alle er, at deres fokus er at bidrage til, at borgere genfinder trygheden ved og lysten til at bruge kultur.

Kultur i udsatte boligområder

Både Kulturskolen Kolding og Trapholt sætter over det næste halve år gang i projekter særligt målrettet beboerne i Skovparken. Der er spændende tilbud til alle børn og unge, når Kulturskolen byder ind med undervisning i både band, rap og bamse haute couture i Skovparken. Det sker i et samarbejde med Bramdrup skole og UngKolding.

I samme periode inviterer Trapholt, i et samarbejde med boligselskaberne i Skovparken, lokale beboere på udflugt til kunstmuseet. Her får de en særligt skræddersyet rundtur i museets udstillinger samtidig med at de får hygget sig med den gruppe de er afsted med og dermed bliver del af et socialt fællesskab.

Kolding synger og taler

Et andet af initiativerne er startstøtte til etablering af et sangkraftcenter i Kolding kommune.

Bag initiativet står Koldingbibliotekerne, Kulturskolen og Nicolai sammen med repræsentanter fra flere kirker, skoleområdet med flere. Formen er ikke helt på plads, men det vil betyde meget mere sang i Kolding, for både store og små.

På Skamlingsbanken skal der også synges, men først og fremmest skal de unge på talerstolen og debattere og holde taler. Der sker, når Museum Kolding i 2022 åbner op for pilotversionen af det nye koncept Debat Camp, hvor unge skal prøve kræfter med ordets magt og tale for den sag, de hver især brænder for.

Ud og opleve

Efter corona kan man virkelig have brug for at komme ud og få gode oplevelser. Et udflugtsmål, som flere og flere får øje på er Harteværket. Udvalget har her bevilliget penge til at indrette værkets gamle Transformatortårn som kreativt værksted, der kan lånes af interesserede eller benyttes, når først billetten er betalt.

Også Geografisk Have har budt ind med et spændende initiativ. Her vil der blive mulighed for at deltage i rundvisninger i Aksel Olsens hus og have. Aksel Olsen stiftede Geografisk Have for mere end 100 år siden, og hans hus og have står bemærkelsesværdigt uforandret op til i dag. Med rundvisningerne bliver der mulighed for at få et kig ind i der, hvor det hele startede.

I den mørke tid i december vil Koldinghus sørge for lys i mørket, når de i december sætter lys op i alle slottets vinduer og dermed bidrager til julehyggen i byen. Slottets byder også, på en ikke fastlagt dato, på æbleskiver og julehygge.

Mere musik til lands og til vands

Henover vinteren renoverer og udbygger Jazz i Trekanten den jazz-flåde, som blev indviet i august i år. Med overdækning, el-motor og gode højtalere står den fra foråret klar til ture op og ned af åen – og måske en smut ud i havnen med alle slags musik ombord.

Sidste støttede projekt retter sig især mod de unge i Kolding og omegn. Allerede fra september og hen over det næste år bliver ”Råværket” på Hartevej ramme om en række koncerter, hvor de unge selv – i samarbejde med Godset og foreningen KulturLogen – står for alt omkring sceneopbygning, sikkerhed, markedsføring, booking, afvikling og så videre.

Koncerterne fungerer som kulminationen på en række uddannelsesforløb, hvor de unge lærer om alt det, der skal til, for at blive gode event-arrangører. Koncerterne vil være åbne for alle.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Kolding

Stor efterspørgsel efter gældsrådgivning i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den gratis gældsrådgivning ”På Fode Igen” i Kolding oplever stor efterspørgsel.

Derfor er der behov for flere frivillige rådgivere med en baggrund inden for økonomi, socialrådgivning eller lignende.

-Corona-krisen har ramt nogle mennesker hårdt økonomisk. Samtidig har vores gratis økonomi- og gældsrådgivning været lukket for fysisk rådgivning i perioder. Så nu oplever vi et stort behov for hjælp, siger Hanne Høy, projektmedarbejder i gældsrådgivningen På Fode Igen, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde.

-Det kan være socialt ødelæggende at have dårlig økonomi. Vi møder mange ulykkelige, gældsramte mennesker i en svær situation. Heldigvis oplever vi også det glædelige, at mennesker, som får gældsrådgivning, er meget tilfredse. De giver udtryk for, at de får mere ro og større overskud i deres hverdag – og selvfølgelig bedre styr på pengene, siger Hanne Høy.

Gældsrådgivningen i Kolding hjælper gratis og anonymt socialt udsatte mennesker med bl.a. at få et overblik over deres økonomi og kontakte kreditorer med henblik på fornuftige afdragsordninger.

Bliv frivillig rådgiver

Hvis man vil være frivillig gældsrådgiver, kan man kontakte projektmedarbejder Hanne Høy på mobil 2134 5979 til en uforpligtende samtale. Ønsker man økonomi- og gældsrådgivning kan man booke rådgivning på telefon 2922 3762. Man kan læse mere om gældsrådgivningen På Fode Igen her.

-Vi afsætter en time til hver rådgivning, og man kan komme lige så mange gange, det er nødvendigt. Dermed kan vi komme omkring hele sagen i ro og mag, hvilket ofte er nødvendigt for vores udsatte målgruppe, fortæller Hanne Høy.

Hjælp til knap 2000 årligt

På Fode Igen har siden 2009 ydet gratis økonomi- og gældrådgivning til udsatte mennesker. Rådgivningen findes i dag knap 30 steder landet over og årligt ydes hjælp til 1500-2000 mennesker.

Gældsrådgivningen På Fode Igen drives af KFUM’s Sociale Arbejde, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer – fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat.

Med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 173 institutioner og sociale tilbud.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Bæredygtige ambitioner i Kolding skal løftes af nyt sekretariat

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bæredygtighedssekretariatets faste stab består af projektleder for DK2020 Torsten Zink Sørensen, leder Stella Steen Jensen, klima- og miljømedarbejder Karin Raaby og projektleder for Food2030 i Kolding Helle Vilsbøll. Foto: Kolding Kommune.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kolding Kommune styrker sin bæredygtige indsats med et nyt sekretariat, der skal samarbejde tæt med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere.

Sekretariatet kommer også til at huse Kommunens største bæredygtighedsprojekter, som f.eks. FOOD2030 og DK2020.

FOOD2030 er et stort EU-projekt, der skal skubbe vores fødevaresystem i en mere bæredygtig retning, mens DK2020 handler om at gøre Kolding klimarobust og CO2-neutral.

-FOOD2030 og DK2020 er to af Kommunens flagskibsprojekter, men Bæredygtighedssekretariatet er også godt i gang med en lang række andre små og store projekter, der alle skal bidrage til at nå målene i vores bæredygtighedsstrategi og der kommer hele tiden nye til. Vi kan ikke løbe med alle boldene selv og opfordrer alle, der vil bidrage til den bæredygtige dagsorden, til at melde sig på banen, siger Merete Dissing, der er ansvarlig direktør for Kolding Kommunes bæredygtighedsindsats.

Det nye bæredygtighedssekretariat er fysisk placeret i Bæredygtighedshuset på Jernbanegade 3 i Kolding og består af en fast stab, der bakkes op af fagmedarbejdere fra Kommunens forvaltninger. Leder af sekretariatet er Stella Steen Jensen, som har stået i spidsen for arbejdet med at udvikle Kommunens bæredygtighedsstrategi.

Fart på den interne bæredygtige omstilling

Udover at sætte handling på bæredygtighedsstrategien, skal Sekretariatet også sætte fart på den interne bæredygtige omstilling af kommunens kerneopgaver.

-Hvis vi skal lykkes med at skabe et bæredygtigt samfund skal vi have alle med ombord og det indebærer selvfølgelig også os selv som virksomhed. Vi skal med andre ord selv gå forrest og tage opgaven på os. Det nye bæredygtighedssekretariat skal derfor i gang med den vigtige opgave, det bliver at bistå og understøtte den bæredygtige omstilling i hele kommunen, fortæller Stella Steen Jensen.

Eksempler på initiativer, der allerede er sat i gang i Kommunen, er affaldssortering, bæredygtige kantiner og køkkener og en ny indkøbspolitik, der blandt andet sætter fokus på at fremme cirkulær økonomi.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

“Tættere på” hjemmehjælpsmodtagere i Kolding Kommune

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Projekt ”Tættere På’ er finansieret af puljemidler der udløber i juli 2022. Foto: Kolding Kommune.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Når man som ældre borger får hjemmehjælp er det vigtigt, at man har et godt og tæt samarbejde med de rådgivere der visiterer til hjemmehjælpen og de hjemmehjælpere der kommer i ens hjem.

Kolding Kommune har derfor siden december 2020 haft et projekt der hedder ’Tættere På’. Formålet med projektet er, at rådgiverne og hjemmehjælperne i endnu højere grad sætter sig i borgerens sted og sammen med borgeren og dennes pårørende finder den rette form for hjemmehjælp eller andre ydelser borgeren har brug for.

Seniorudvalget i Kolding Kommune har den 30. november fået en status på projektet:

-Vores udgangspunkt skal altid være de konkrete behov den enkelte hjemmehjælpsmodtager har. I projekt ’Tættere På’ er ambitionen, at vores sagsbehandlere og hjemmehjælpere skal være tæt på borgeren og have en god forståelse af den enkelte borgers situation og aktuelle behov. Vi skal sætte paragraffer og systemer i baggrunden og i stedet tage endnu mere udgangspunkt i hvilken type hjælp der giver mening for borgeren. I Seniorudvalget følger vi derfor spændt den videre udvikling i projekt ’Tættere På’, fortæller seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) i en pressemeddelelse.

Projekt ”Tættere På’ er finansieret af puljemidler der udløber i juli 2022.

Seniorforvaltningen har, på baggrund af de gode erfaringer med nuværende projekt, dog allerede ansøgt om yderligere puljemidler til at fortsætte arbejdet med at komme ’Tættere På’ borgerne, herunder at oprette selvstyrende teams i hjemmehjælpen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Røveri: Genkender du den formodede gerningsmand?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Politiet offentliggør her billeder af den formodede gerningsmand. Foto: Sydøstjyllands Politi.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet beder borgere om hjælp i en røverisag i Kolding.

Den 27. november omkring klokken 09 blev der begået et røveri mod en 7-Eleven-butik på Banegårdspladsen i Kolding. Sydøstjyllands Politi søger nu gerningsmanden.

Ved røveriet truede gerningsmanden personalet med vold til at åbne butikkens pengekasse. Den maskerede gerningsmand tømte derefter pengekassen og løb så fra butikken, hvorefter han satte sig ind i en taxa. Taxaen satte ham efterfølgende af på Svalevej i Kolding, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Signalement

Den formodede gerningsmand beskrives som mand, ca. 175-180 cm høj og som værende mellem 30-40 år. Han var iført sort tøj. Under røveriet var han også iført en sort hue og maskeret med halstørklædet på billederne. Han talte dansk.

På billederne ses den formodede gerningsmand i taxaen på vej væk fra banegården, hvor røveriet blev begået. Han var iført sort tøj, selvom det på billederne fremstår grønt.

Kan du genkende den formodede gerningsmand, eller har du andre oplysninger, som kan hjælpe politiet med at finde gerningsmanden og opklare sagen, så ring til Sydøstjyllands Politi på 1-1-4.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Torsdag åbner et nyt kviktestcenter i den nordlige del af Kolding.

Der er pres på teststeder, hvor borgere vil testes for coronavirus. Region Syddanmark vil i løbet af denne uge have åbnet 18 nye kviktestcentre. Den ene af disse centre bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december.

Borgerne i Region Syddanmark kan altså vælge mellem en PCR-test eller en hurtigtest, hvis de skal testes for covid-19.

PCR-testen er gyldig som coronapas i 72 timer. Hurtigtesten er gyldig i 48 timer.

I Kolding kan du få foretaget en PCR-test i testcentret på Kokbjerg i Bramdrupdam.

Kviktestcenter – Vejlevej 139

Åbningstiderne er:

Mandag
08:00 – 19:00

Tirsdag
08:00 – 19:00

Onsdag
08:00 – 19:00

Torsdag
08:00 – 19:00

Fredag
08:00 – 19:00

Lørdag
10:00 – 18:00

Søndag
10:00 – 18:00

Sydbank Arena, Vonsild

Åbningstider:

Mandag
08:00 – 19:00

Tirsdag
08:00 – 19:00

Onsdag
08:00 – 19:00

Torsdag
08:00 – 19:00

Fredag
08:00 – 19:00

Lørdag
10:00 – 18:00

Søndag
10:00 – 18:00

PCR-test, Kokbjerg 1A, Bramdrupdam

Åbningstider:

Mandag
08:00 – 19:00

Tirsdag
08:00 – 19:00

Onsdag
08:00 – 19:00

Torsdag
08:00 – 19:00

Fredag
08:00 – 19:00

Lørdag
10:00 – 18:00

Søndag
10:00 – 18:00

PCR-test: Arena Syd, Vamdrup

Åbningstider:

Søndage klokken 9-17 (Lukket mellem 12:30-13:10)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest2 uger siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
Kolding2 dage siden

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding4 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld4 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding1 uge siden

Dødsfald – 23. november 2021

Vamdrup5 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Udstykningen består af 23 byggegrunde tæt ved Dollerup Sø. Foto: Kolding Kommune.
Lunderskov2 dage siden

Attraktiv udstykning: 23 nye byggegrunde til salg

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.
Ødis5 dage siden

Julemanden modtaget i Ødis

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler