Fra mandag den 10. marts vil Lagkagehuset genoplive fire danske kageklassikere og bringe nostalgien frem ved kaffebordene i Kolding.
Kage- og kaffetid har i generationer været en uundværlig del af dansk hygge. Det velkendte duft af friskbrygget kaffe og smagen af klassiske konditorkager vækker minder om hyggelige stunder hos bedsteforældre. Nu vil Lagkagehuset genoplive disse minder og bringe den danske konditorkunst tilbage i fokus med lanceringen af fire danske klassikere: Cremelinsen, Napoleonshatten, Medaljen og Kartoffelkagen.
-Kagerne har ikonisk status i den danske konditorkunst, og de har formet håndværket i Danmark. Derfor fortjener de en hyldest midt i denne tid, hvor interessen for brød og bagværk er større end nogensinde, fortæller Cecilie Rosenkrants, Head of Production Excellence hos Lagkagehuset, i en pressemeddelelse.
Kombination af tradition og moderne twist
De fire klassikere byder på en kombination af tradition og moderne twist. Cremelinsen lanceres i sin oprindelige form med sprød mørdej og fyld i midten, mens Kartoffelkagen kommer i den klassiske version med en bund af vandbakkelse, fyldt med vaniljecreme og toppet med marcipan og kakaodrys. Medaljen får et moderne twist med lyserød glasur, flødeskum og et stykke hvid chokolade på toppen af den klassiske mørdejskage med luftig flødecreme i midten. Den fjerde klassiker, Napoleonshatten, består af blødt marcipanfyld, omkranset af mørdej og dyppet i mørk chokolade.
-Disse kageikoner har en særlig plads i danskernes hjerter og på kaffebordene rundt omkring i landet. De taler til vores nostalgi og minder os om de hyggelige stunder, siger Cecilie Rosenkrants.
Den stigende interesse for bagning har også skabt en opblomstring i interessen for det tekniske håndværk i at kunne lave den perfekte mørdej eller glace.