Kolding Netavis

Gardenhood i Geografisk Have

En ny sæson med dyrkning af økologisk køkkenhave i Geografisk Have er skudt i gang.

Allerede den første gang kom der mange friske frivillige, der tog havehandskerne på og gik i gang med arbejdet under grundig instruktion af frivillige fra foreningen Praktisk Økologi. Det skriver Geografisk Have i en pressemeddelelse.

Man kan gå til Gardenhood hver tirsdag fra kl. 17-19 hele sommeren (sommerferie i juli) og ca. 25 personer var i fuld sving den første gang i Geografisk Have den 30. april. Der dyrkes en lang række grøntsager efter økologiske principper. Man har virkelig en god chance for under kyndig instruktion at få jord under neglene og masser af gode staldtips. I tirsdags blev der lagt kartofler, sat løg og sået radiser og salat.

Det er de ”nørdede” frivillige fra Praktisk Økologi, der under kyndig organisering og instruktion af Jette Vangslev fra Praktisk Økologi, hjælper med at få de lidt mindre nørdede, men haveinteresserede frivillige i gang. Når man er så mange til at hjælpe hinanden er der ingen, der bliver over anstrengte og der er god tid til en pause og en snak i ny og næ. Der opstår et helt særligt fællesskab, når man kan se de flotte resultater af den fælles indsats og tilmed kan smage på den senere på året. Har man lyst til at høre mere om det hele, er man velkommen til at ringe til Jette Vangslev på mobil 24 20 10 62.

Som en særlig indsats i år dyrkes også spiselige blomster. Der er derfor allerede nu plantet en lang række forskellige spiselige stauder, som man inden længe vil kunne få en smagsprøve på i havens Café Lykkefund.

Ud over at mødes hver tirsdag og dyrke økologisk køkkenhave fra kl. 17-19, arrangerer Gardenhood også en række arrangementer i Geografisk Have, som henvender sig til alle. Sæt kryds ved:

• 5. juni/Plantemarked Grundlovsdag kl. 11 og 13: Rundvisning i Den Økologiske Køkkenhave.
• 20. august: Deltag i bålmad og spis fantasilater.
• 1.sept./Høstmarked: Bytning af frø

Praktisk Økologi har søgt og fået et tilskud til årets aktiviteter fra Velux-fonden via Danmarks Naturfredningsforening.

Tagget med:
Del denne artikel