Lørdag, 19. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Ålykkegade i Kolding renoveres på strækningen Skovbogade-Harths Alle. Foto: kolding.dk. Ålykkegade i Kolding renoveres på strækningen Skovbogade-Harths Alle. Foto: kolding.dk.

Gade skal renoveres: Gener for trafikken

Skrevet af  27-07-2019- 07:27:49

Både trafikanter og beboere vil blive berørt af vejarbejdet.

I perioden 5. august-25. oktober bliver Ålykkegade i Kolding renoveret på strækningen mellem Skovbogade og Harths Alle. Vejarbejdet betyder gener for trafikken og beboerne i området, oplyser Kolding Kommune.

Den nederste del af Ålykkegade blev renoveret i 2012, og nu er turen kommet til strækningen mellem Skovbogade og Harths Alle, som får den helt store tur med nye kørebaner og fortove.

- Når vi laver en så omfattende renovering, kan det ikke undgås at give gener for beboerne på Ålykkegade og for de mange andre børn og voksne, der færdes i området, siger anlægsingeniør Lene Pilt i en pressemeddelelse.

Lukket for al trafik

I hele perioden vil Ålykkegade være lukket al trafik bortset fra gående. I stedet etableres omkørsel via Skovbogade og Marcus Alle.

- For parkering henviser vi til p-arealet ved daginstitutionen Under Egen i bunden af Ålykkegade. Vi mærker arealet op med nye båse, så der bliver plads til flest muligt biler, oplyser Lene Pilt.

Pas på skolebørnene

Den øverste del af Ålykkegade, hvor Aalykkeskolen ligger, er ikke omfattet af renoveringen, men bliver selvfølgelig berørt at den øgede trafik med tunge køretøjer. Derfor skal både børn og bilister være forsigtige, når de færdes på vejen i den kommende tid.

- Efter dialog med skolen har vi aftalt, at der i tidsrummet kl. 7.45-8.15 på hverdage kun i begrænset omfang må køre store entreprenørmaskiner forbi skolen. Men både børn, lastbilschauffører og andre trafikanter bedes være ekstra opmærksomme på den øgede trafik på den befærdede skolevej, siger Lene Pilt.

Nyt slidlag til næste år

Når renoveringen er færdig til efteråret, vil strækningen i første omgang formentlig være lidt ujævn at køre på. Men det er kun midlertidigt. De nye kørebaner skal have tid til at sætte sig, og i 2020 bliver vejen jævn og komfortabel at køre på, når der lægges nyt slidlag på hele Ålykkegade fra Vestre Ringgade til stien efter spejderhuset.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30