Connect with us

Kolding

Fuld fart frem i Kolding

Offentliggjort for

den

Der er godt gang i gravemaskiner og kraner på en kæmpestor byggeplads ved afkørsel Kolding S på Sønderjyske Motorvej. Foto: Kolding Kommune.
Der er godt gang i gravemaskiner og kraner på en kæmpestor byggeplads ved afkørsel Kolding S på Sønderjyske Motorvej. Foto: Kolding Kommune.

Tre indikatorer peger på tydelig fremgang i Kolding Kommune: Rekordstort salg af erhvervsjord, massive investeringer i boligudviklingen og en befolkningskurve på vej op.

Der er godt gang i gravemaskiner og kraner på en kæmpestor byggeplads ved afkørsel Kolding S på Sønderjyske Motorvej. På et 360.000 kvadratmeter stort areal er den internationale handelskoncern Schou i gang med at opføre ca. 100.000 kvadratmeter lager og nyt hovedsæde med administration og showroom.

Rekordsalg på 883.000 kvadratmeter jord

Salget af det store erhvervsareal er med til at gøre 2021 til rekordår for salget af kommunal erhvervsjord i Kolding Kommune. I 2021 solgte kommunen 883.000 kvadratmeter erhvervsjord i 14 handler til en samlet værdi af ca. 54 mio. kroner. Det er dobbelt så meget erhvervsjord som i 2020, der også var rekordår med et salg på 410.000 kvadratmeter.

-Det er et tydeligt tegn på optimisme i erhvervslivet og viser samtidig en stor interesse for Kolding som base – også for virksomheder, der opererer internationalt. Det tegner rigtig godt for fremtiden, for stor aktivitet i erhvervslivet er med til at sikre arbejdspladser og skabe nye jobs i kommunen, konstaterer borgmester Knud Erik Langhoff.

Salget af erhvervsjord er ikke det eneste tegn på fremgang for den centralt placerede kommune, der ligger hvor motorvejene E45 og E20 krydser hinanden. Det er også andre, der bygger.

Investeringer fra nær og fjern

Efter en periode med lavt blus under byggeriet af boliger er blusset de seneste to-tre år skruet helt op. Før var det hovedsageligt lokale investorer, der sørgede for udviklingen. De seneste år har investorer som pensionsselskaberne AP og PFA investeret iøjnefaldende i byen i tre højhuse med sammenlagt ca. 300 lejligheder til salg og/eller udlejning.

Dertil kommer investorer som bl.a. Birch Ejendomme fra Silkeborg, Seguro Management fra København og 1927 Estate og Raundahl & Moesby begge fra Aarhus. De har allerede tilført – eller er i gang med at tilføre – Kolding og omegn et væsentligt bidrag til boligudviklingen. Fælles for disse projekter er, at de både udvider mulighederne for, at man kan finde sig en passende bolig, og bidrager til mangfoldigheden i udbuddet af boligtyper.

De udenbys investorer supplerer lokale ejendomsudviklere som Pierre Ejendomme, der i stor stil bidrager til udbuddet af familieboliger. Pierre Ejendomme har endvidere gjort seniorbofællesskaber til sit nye varemærke. Firmaet bidrager alene med 300 nye boliger i 2022, skriver det på sin hjemmeside.

-Det er klart, at når vi skal tiltrække flere borgere til kommunen, har vi brug for attraktive boliger. Derfor glæder det mig overordentlig meget, at vi ser så stor investeringslyst. Firmaerne investerer, når de kan se de muligheder. Og det er der i Kolding Kommune, som har så meget at byde på bl.a. som uddannelses-, kultur- og handelsby. Derfor er jeg også glad for, at mange af de nye boliger lever op til det, borgerne efterspørger i dag, som bl.a. er bæredygtighed og nye boformer, påpeger borgmesteren.

Befolkningskurven på vej op

Udviklingen på boligmarkedet kan måske være en del af årsagen til, at det nu også går fremad med indbyggertallet i Kolding Kommune oven på nogle år, hvor kurven stagnerede og endda så ud til at ville gå den forkerte vej.

Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kurven begyndte at pege opad fra midten af 2021. Tredje kvartal alene viste en fremgang på 257 indbyggere.

-Vi har ikke de endelige tal for hele 2021 endnu, så jeg kan ikke udtale mig skråsikkert, men meget tyder på, at stigningen fortsætter. Den udvikling er jeg naturligvis lykkelig over. Men en fortsat udvikling i den retning kommer ikke af sig selv. Derfor er øget bosætning noget af det, jeg og det nye byråd har stærkt fokus på, slutter borgmester Knud Erik Langhoff.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kolding

Private udlåner p-pladser til Touren

Offentliggjort for

den

Forfatter:

rutekort tour de france erhvervsministeriet
Foto: Lars Møller/Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S.

”Må vi låne jeres p-pladser til Tour de France?”

Sådan lyder spørgsmålet i disse dage fra Kolding Kommune til en række virksomheder og andre lokale, der har gode arealer med muligheder for parkering.

Heldigvis er svaret oftest ja, selvfølgeligt må I det – og det gør hele setuppet omkring Tour de France den 3. juli markant nemmere at få på plads, fortæller Torben Aaby Nielsen fra Kolding Kommunes Kultur- og Eventafdeling.

-Vi oplever en kæmpe samarbejdsvilje blandt dem vi kontakter, der er virkeligt stor opbakning til den her event, og der er også en overordnet interesse for at være en del af den fest, der forventeligt vil opstå når den største sportsbegivenhed, der nogensinde er blevet afholdt i Danmark, kommer cyklende igennem vores kommune, fortæller Torben Aaby Nielsen i en pressemeddelelse.

Tour de France er verdens tredje største sportsbegivenhed, den største nogensinde afviklet i Danmark, og forventningen er, at der udover mange tusinde danskere, også kommer et publikum fra både Holland, Belgien, Tyskland og de skandinaviske lande.

-For at finde parkering til de mange besøgende, leder vi derfor lige nu efter p-pladser, som vi kan henvise de mange gæster til, foruden vores allerede eksisterende offentlige p-pladser. Vi ved ikke hvor mange tilskuere der kommer, for der har aldrig været afholdt noget i samme størrelse på dansk jord tidligere, men vi skal nok finde plads og vi er oprigtigt glade for den velvilje der er derude, forklarer Torben Aaby Nielsen.

Hvis du eller din virksomhed også råder over mere end 50 ledige p-pladser i nærheden af ruten, som kommunen gerne må låne, så vil Kolding Kommune meget gerne høre fra jer på kultur@kolding.dk. Fortæl meget gerne, hvor mange pladser, det drejer sig om, og om der er særlige forhold, man skal være opmærksomme på.

Kommunen sørger selv for at levere et særligt Tour-parkeringsskilt, og formidler parkeringspladserne via et interaktivt kort, som den danske Tour-organisation Grand Depart Copenhague står bag, så de besøgende kan finde frem til dem. Kortet bliver markedsført på den officielle Tour de France-side.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Kommunen forlænger kontrakter med to private plejefirmaer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Person Holding a Stress Ball
Foto: Matthias Zomer/Pexels (Modelfoto)

Mange hjemmehjælpsmodtagere i Kolding Kommune ånder sikkert lettet op.

Kommunen har nemlig besluttet at forlænge løbende kontrakter med to private plejefirmaer gældende frem til 1. februar 2025. Og det betyder, at de ikke skal skifte hjemmehjælp, skriver Fællesavisen.

Det handler om de to private plejefirmaer, Kære Pleje og Svane Pleje. Årsagen til forlængelserne angives at være, at kommunen er meget tilfreds med samarbejdet med de private leverandører, og med den hjælp, de yder til kommunens borgere.

Endvidere har det også spillet ind i afgørelsen, at kommunens seneste social- og sundhedsfaglige tilsyn, foretaget af revisionsfirmaet BDO, har konstateret, at begge leverandører i høj grad lever op til kommunens kvalitetsstandarder og serviceniveau, og leverer hjemmehjælp med god faglig kvalitet, samt at begge firmaers regnskaber viser overskud.

De to private leverandører af hjemmehjælp ydede pr. 1. marts 2022 hjælp til i alt 752 af kommunens i alt 2.452 hjemmehjælpsmodtagere.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Venstre er med på Majmarked

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Venstre anbefaler et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet. Privatfoto.

Venstre er klar til, at tage en snak om forbeholdsafstemningen.

Er du stadig i tvivl om forsvarsforbeholdet? Så kom forbi Venstres stand på Majmarked og få svar på alle dine spørgsmål. Sådan lyder tilbuddet fra Venstre i Kolding.

Mange danskere er stadig i tvivl om, hvad de skal stemme 1. juni. Hvis du er en af dem, så kig forbi Venstres stand på fredag mellem klokken 10 og 18.

Her står medlemmer af Venstre i Kolding og Venstres lokale folketingsmedlem Eva Kjer Hansen, klar til at tage en snak om forbeholdsafstemningen 1. juni.

Som formand for Europaudvalget i Folketinget og tidligere medlem af Europa-Parlamentet, vil Eva Kjer Hansen gøre sit for at overbevise koldingenserne om, at et ”ja” 1. juni er den rigtige vej at gå for Danmark og Europa.

-Hvis Danmark stemmer ja og afskaffer forsvarsforbeholdet, betyder det, at vi kan være fuldt med i EU’s fælles sikkerheds- og forsvarssamarbejde, fortæller Eva Kjer Hansen og tilføjer:

-Venstre anbefaler et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet. Danmark skal være et land, hvor vi tager ansvar og danner fælles front med vores nabolande. For hvis ikke vi selv tager ansvar for egen sikkerhed, så kan vi heller ikke forvente, at andre gør det.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Sådan bliver trafikken i Kristi himmelfartsferien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kristi himmelfartsferien byder på tæt trafik og kø.

Torsdag er det Kristi himmelfartsdag, og det er for rigtig mange danskere lig med en yderst velkommen, forlænget weekend.

Vejdirektoratet forventer, at mange vil besøge familie og venner, ikke mindst fordi det er sæson for konfirmationer, men mange vil også søge mod sommerhusområder og campingpladser over hele landet. Derfor kan der i perioder være risiko for tæt trafik og forlænget rejsetid på nogle af de mest travle strækninger.

-Det er særligt lige op til Kristi himmelfartsferien, altså onsdag den 25. maj mellem klokken 14.00 og 19.00, at der er stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. På det tidspunkt vil ferietrafikken nemlig begynde at blande sig med myldretidstrafikken, og så har vi balladen. Vi opfordrer som altid til, at man holder sig orienteret på trafikinfo.dk, så man kan nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt, hvis der er sket noget derude. Vi opdaterer løbende om trafiksituationen her og nu, fortæller specialkonsulent hos Vejdirektoratet, Helene Cecilie Kærsgaard.

På selve Kristi himmelfartsdag skal man også være opmærksom på tæt trafik og mindre kødannelser mellem kl. 11.00 og 14.00. Både onsdag den 25. maj og Kristi himmelfartsdag den 26. maj vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Feriens hjemrejsetrafik forventes at være på sit højeste søndag den 29. maj mellem kl. 12.00 og 16.00, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser fra vest mod øst over E20 Fynske Motorvej og Vestmotorvejen og via rute 21 fra Sjællands Odde mod hovedstadsområdet.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum, hvor risikoen for forsinkelser er størst, og i øvrigt sætter god tid af til rejsen.

Ny, mere farveblinde-venlig grafik

I tidligere trafikprognoser har Vejdirektoratet i grafikkerne brugt tynde, lodrette, farvede striber til at illustrere, om der var tale om røde, gule eller grønne trafikdage. Men lige netop røde og grønne farver er ”kryptonit” for farveblinde, som har svært ved at afkode disse farver.

Derfor har Vejdirektoratet nu valgt at benytte trafiklys i trafikprognoserne, så farveblinde får en ekstra hjælp til at afkode de røde, gule og grønne rejsedage.

Øget trafik i sommerhusområderne

Sommerhussæsonen er nu for alvor i gang, og Vejdirektoratet forventer derfor tæt trafik til og fra de større sommerhusområder. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst og i Nordsjælland.

Forvent tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 mod Sjællands Odde.

Grafik: Vejdirektoratet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Lokal regionsrådsmedlem sygemeldt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Sygemeldingen gælder indtil videre frem til 1. august.

SF’s medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Suzi Würtz Kjærgaard fra Kolding, har af helbredsmæssige grunde været nødsaget til at sygemelde sig fra det politiske arbejde – foreløbig frem til 1. august.

Det betyder, at SFs 1. suppleant Karsten Fogde er blevet godkendt som suppleant, og indtræder i de samme poster som Suzi Würtz Kjærgaard indtil nu har haft. Det drejer sig om Psykiatri- og socialudvalget, Præhospitals Udvalg og Psykiatrisk dialogforum.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler