Kolding Netavis

Frivillige samler ind for kræftsagen i Region Syddanmark

Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling foregår i morgen, søndag. Pressefoto.

Søndag går frivillige på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse i Region Syddanmark. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger.

Hvis det ringer på døren midt i formiddagskaffen på søndag, har du måske fået besøg af en frivillig indsamler, der er ude for at samle ind Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling.

Tidligt søndag morgen går frivillige i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker og foldere til indsamlerne, som fra klokken 10 vil tage ud for at samle penge ind til kræftsagen i hele Region Syddanmark.

-Jeg ser altid frem til at gå fra dør til dør, og det er rørende at mærke befolkningens store opbakning til kræftsagen. Min oplevelse er, at folk tager rigtig godt imod os, når vi er ude og samle ind, og det er med til at gøre Landsindsamlingen til en helt speciel dag, siger Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, der selv skal på gaden for at samle ind søndag.

Syddanmark havde flest indsamlere i 2022

Sidste år samlede 4.091 frivillige indsamlere 6.189.731 kroner ind i Region Syddanmark, der dermed er den region i landet, hvor flest havde meldt sig som indsamlere i 2022. Syddanmark er desuden den region, hvor der blev samlet næstflest penge ind sidste år.

-Jeg er dybt taknemmelig for, at tusindvis af frivillige i år stiller sig til rådighed for at samle ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det er en vigtig indsats, der både skaber håb og redder liv, siger Helen Bernt Andersen i en pressemeddelelse.

I 2022 var omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.

Derfor er din støtte vigtig

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

Derfor er foreningen dybt afhængig af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Del denne artikel