Kolding Netavis

Fritids- og idrætslivet fejres på en anderledes måde

Prisuddelingsfesten på fritids- og idrætsområdet er i år aflyst på grund af corona-situationen. Men der vil være fejring alligevel – dog på en anderledes måde.

På grund af corona-situationen har det været nødvendigt at tænke i nye baner, da man skulle planlægge årets fejring af fritids- og idrætslivet i Kolding Kommune. Der er ikke meget, der er, som det plejer. Det gælder også for Kolding Kommunes årlige prisuddeling, som skulle have været afholdt på Kolding Teater.

Hvert år hædres engagerede foreningsledere og vindere af mesterskaber ved en prisuddelingsfest. Uanset om man er dygtig til badminton, fodbold, bowling eller orienteringsløb, så er kommunen glade og stolte over de mange idrætsudøvere og andre vindere, der sætter Kolding på landkortet og viser, hvad de kan.

Fritids- og Idrætsudvalget, Fritidsrådet og Talentrådet for idræt vil i løbet af marts tage på rundtur i kommunen for at overække årets priser.

Hos formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), har det stor betydning at få sat spotlight på fritids- og idrætslivet.

– Vi har været nødt til at tænke i nye baner på grund af corona-situationen. Men vi har valgt at se på det som en god mulighed for at komme rundt at hilse på foreningerne og lave lokale fejringer. Det tror vi bliver rigtig godt. 2020 har været et udfordrende år for foreningerne. Af den grund er det ekstra vigtigt, at vi stopper op og takker alle de frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats i foreningslivet, siger Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

Henover de kommende uger vil de nominerede til de seks priser blive offentliggjort, afsluttende med en online afstemning om Årets Publikumspris. I denne omgang løftes sløret for de nominerede i kategorien Årets Forening, og de er Hejls Trop, MTB 6000 samt Kolding Volleyball Klub.

Hejls Trop

Hejls Trop nomineret til rets Forening

Hejls Trop har de sidste syv år haft en rivende udvikling. I 2020 rundede foreningen de 100 korpsrådsmedlemmer, som var første milepæl. Der er tale om et lille lokalområde, med en lille skole, derfor er det også særligt imponerende, at korpset kan fastholde så mange af de unge i så mange år.

Det vækker stor glæde i Hejls at komme i betragtning til at blive årets forening.

– Vi synes faktisk, at vi har fortjent det. Der har aldrig været så mange spejdere i Hejls, og vi har heller aldrig haft gang i et så spændende projekt som ”Landsbyens uderum”. Så hvis der er et år, hvor Hejls Trop skulle nomineres er det helt klart nu, siger Hanne Friis Clausen, kasserer i Hejls Trop.

MTB 6000

MTB 6000 nomineret til rets Forening

MTB 6000 er en mountainbike klub, som har et udspring af konceptet bag ”Bevæg dig for livet”, hvor det handler om, at få flere mennesker ud og dyrke idræt. Foreningen henvender sig til den brede målgruppe, for hvem det at have et fællesskab samt socialt samvær er meget vigtigt for at komme i gang samt fastholde lysten til at dyrke motion.

Siden den officielle start af MTB 6000 tilbage i november 2019 er det gået rigtig stærkt. Foreningen har arbejdet benhårdt på at lykkedes som klub, både med hensyn til antal medlemmer samt at få opbygget en kultur med fællesskab og motion for alle som stærke kerneværdier. At være blandt de nominerede som kandidat til årets forening i Kolding Kommune, er rigtig stort for den nystartede forening.

– Yes, yes, yes var den umiddelbare reaktion vi fik, da vi modtog telefonopkaldet fra Kolding Kommune. Det er en kæmpe stor glæde, at få en anerkendelse i form af en nominering til årets forening. Det at blive nomineret sammenholdt med de gode resultater, som vi har skabt i foreningen sammen med vores medlemmer, forstærker blot lysten til at fortsætte vores succesvækst samt udbrede konceptet yderligere, siger Henrik Svendsen fra MTB 6000.

Kolding Volleyball Klub

Kolding Volleyball Klub nomineret til rets Forening

Kolding Volleyball Klub har kombineret massiv medlemsinvolvering med udenlandsk inspiration, og skabt stor medlemsfremgang på alle årgange. For fem år siden var tilbuddet af hold udelukkende rettet mod spillere over 18 og medlemstallet var 80. Nu har klubben 169 medlemmer, og der findes hold for børn fra tre år og helt op til senioralderen.

Dette bemærkelsesværdige skridt er sket ved grundigt og vedholdende arbejde af bestyrelsen og klubbens trænere. Bestyrelsen har valgt en strategi, hvor udvikling af tilbuddet i klubben har høj prioritet samt en målsætning om at vokse på bredde- og ungdomsdelen, hvilket i høj grad er lykkedes. Klubben har engageret alle medlemmerne, og der er nu fundet flere frivillige trænere, så der er kvalificerede trænere til alle hold. I Kolding Volleyball Klub er der stolthed at spore over at være nomineret til prisen, som årets forening.

– Vi er super glade for at være blandt de nominerede til årets forening og pavestolte af at have så stor fremgang i klubben. Der skal lyde en stor tak til de frivillige kræfter, der har været med til at igangsætte denne udvikling. Og det stopper bestemt ikke her, siger den energiske formand for volleyballklubben, Karsten Vium Strandridder.

Tagget med:
Del denne artikel