Lørdag, 19. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Tobias Jørgensen (t.v.). Privatfoto. Tobias Jørgensen (t.v.). Privatfoto.

Frit valg til gravide og fødende kvinder

Skrevet af  20-05-2019- 04:15:52

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem og folketingskandidat, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Da jeg er far til 3, er fødegangen ikke ukendt for hverken min hustru eller mig. Vi har oplevet 3 vidt forskellige fødselsforløb, der heldigvis er endt godt hver gang. At der fandtes alternativer til sygehuset vidste jeg måske nok, her tænkte jeg som det første på hjemmefødsel, og det var aldrig rigtig på tale, da hverken Tina eller jeg havde lyst til dette.

I efteråret 2017 hæftede jeg mig for første gang ved ordet fødeklinik! På Sjælland er der private fødeklinikker, og jeg har besøgt først Birgit Thalwitzer på jordemoderklinikken Jordemoder.dk i Fredericia, (jordemoderklinikker er ikke fødeklinikker), og senest Louise Zielinski der er indehaver af Storkereden, der netop er en privat fødeklinik.

Sammen med regionsrådsmedlem Henriette Schlesinger (V) fra Region Syddanmark vil jeg kæmpe for, at kvinder hele landet over, får det frie valg og mulighed for at føde på private fødeklinikker. I dag er det kun på Sjælland at dette kan lade sig gøre, og det er ærgerligt. En fødeklinik har en høj faglighed, og er akkrediteret af regionen, de er underlagt samme tilsyn som på hospitalerne og er godkendt af patient sikkerhedsstyrelsen.

Desuden er bruger tilfredsheden høj og arbejdsmiljøet er i top. Bruger tilfredsheden og arbejdsmiljøet hænger naturligt sammen med, at der er nogen helt andre og afslappede rammer på en fødeklinik, og arbejdstrykket er meget lavere end på hospitalerne.

Mit besøg på Storkereden gjorde stort indtryk på mig, da det var varmt, venligt og hjemligt, her slapper man af, og oplever ikke samme ”stress” som jeg selv har set på fødegangen.

Jeg spurgte Louise hvad man gør, hvis der opstår komplikationer under fødslen, og svaret var meget beroligende, for hvis der under graviditeten (eller den forrige graviditet), er nogen som helst bekymringer eller opmærksomhedspunkter, så kan man ikke visiteres til klinikken, ligesom der er fokus på at afstanden til et hospital ikke er længere end man kan rykke ud akut, det sidste har der dog aldrig været brug for på Storkereden.

Fødeklinikker er en god ide fordi det understøtter det frie valg. Det gør det lettere at genrekruttere eller holde på de dygtige jordemødre der ellers forlader faget pga. arbejdstrykket. Det kan fungere som en ”buffer” for fødegangene hvis der opstår spidsbelastninger der ikke er hensigtsmæssige, hvilket Tina og jeg selv har oplevet.

Det skal selvfølgeligt gøres ordentligt! Derfor skal klinikkerne placeres meningsfuldt, jeg ser en i Trekantområdet og gerne i Fredericia, men dette skal foregå sammen med fagligheden. Klinikkerne SKAL være akkrediteret ved Regionen. En smileyordning tænker jeg vil være en god ide. Ensretning i visitationen er vigtig. De ansatte jordemødre skal have tilknytning/vagter på sygehusene, for fortsat at sikre den faglige standart. Sidst men ikke mindst så skal der være én pris pr. fødsel, og den skal være sammenlignelig med prisen på hospitalet.

Fødeklinikker, det vil jeg kæmpe for.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31