Kolding Netavis

Fremtidens bæredygtige kommune

Jørn Chmenitz (SF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), byrådsmedlem, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

Det er titlen for byrådets arbejdsgrundlag i denne byrådsperiode. Fra d. 23.-25. november er Kolding Kommune vært for Fusilli projektet, som vi lokalt kalder FOOD 2030. Det er et EU fødevareprojekt, hvor 12 byer fra 13 lande arbejder med at skabe mere bæredygtige fødevaresystemer.

Vi får besøg af 60 deltagere fra bl. a. Rom, Athen, Oslo, Kharkiv og en række andre større byer i Europa.

Det tidligere byråd besluttede, som en del af kommunes bæredygtighedsarbejde, at Kolding skulle deltage i projektet, fordi kommunens nuværende fødevaresystem er en af vores største klimasyndere. 1/3 af al mad går til spilde.

70% af Kolding Kommunes landbrugsareal anvendes til produktion af dyrefoder og ikke direkte menneskeføde. Vi har meget få lokale fødevareproducenter, der leverer til koldingenserne, og fiskebestandene i vores nærmeste farvande er stort set forsvundet.

De kommende dage skal vores internationale gæster opleve en række af de Living Labs – indsatser og aktører, som indgår i Kolding Kommunes nye fødevaresystem herunder Food Reformers, Multifoods, Solskin, Lindely, Naturpark Lillebælt og høre om vores dygtige prisbelønnede kantiner, skolehaver, indsatser for at reducere madspild, Fødevarerådet og meget mere, som de kan blive inspireret af.

Vi håber til gengæld gæsterne bidrager med inspiration til os, så Koldingenserne kan øge forbruget af økologiske fødevarer, få flere lokale bæredygtige råvarer i spil og hjælpe med inspiration til at spise mere plantebaseret til gavn for mindre madspild, sundhed, borgernes økonomi, naturen og klimaet, så vi kommer nærmere fremtidens bæredygtige kommune.

Tagget med:
Del denne artikel