Kolding Netavis

Fortællekoncerten “Grundtvig lever” gæster Skamlingsbanken

Skamlingsbanken har en særlig relation til den store danske digter og præst N.F.S. Grundtvig. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Grundtvig lever stadig! Det er budskabet i fortællekoncerten, som kan opleves i Skamlingsbankens Besøgscenter.

I “Grundtvig Lever” får publikum en energisk introduktion til Grundtvigs liv og tanker formidlet gennem fællessang, storskærm, medrivende musik, fortællinger og lydlandskaber og mulighed for at deltage aktivt i festlighederne.

Skamlingsbanken har en særlig relation til den store danske digter og præst N.F.S. Grundtvig. Stedet var nemlig et vigtigt samlingspunkt for den nationale bevægelse i 1800-tallet, som Grundtvig var en central figur i. For 180 år siden stod Grundtvig netop på talerstolen på Skamlingsbanken foran 9000 mennesker og talte i fem kvarter om sine tanker. Derfor er det særligt passende, at Skamlingsbanken er vært for en fortællekoncert om Grundtvigs liv og betydning.

Bag fortællekoncerten står Bolette Elvstrøm, der blandt andet har erfaring som efterskoleforstander, teaterinstruktør, forfatter og foredragsholder – og Jakob Wind Elvstrøm, der lever af at komponere, spille og undervise i musik og har en baggrund som uddannet saxofonist fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Det er over 150 år siden Grundtvig døde, men hans ideer lever stadig og påvirker vores samfund den dag i dag. Grundtvig var en vigtig personlighed i Danmark, og hans indflydelse er stadig mærkbar i den danske kultur. I denne hyldestforestilling fortælles der levende om Grundtvigs alsidige arbejde som blandt andet digter, præst, filosof, politiker og hvordan han har haft betydning for Danmark.

“Grundtvig lever” har allerede med stor succes turneret rundt på efterskoler og højskoler i hele Danmark – og sat gang i samtaler og en ny interesse for Grundtvig og hans alsidige arbejde.

Forestillingen varer ca. 90 minutter og foregår torsdag den 30. marts klokken 19 i Skamlingbankens Besøgscenter. Billetter kan købes her.

Del denne artikel