Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med næsten 20 procent.
Det er lykkes at få 474 personer flyttet fra kontanthjælp til uddannelse i Kolding Kommune i perioden fra oktober 2016 til oktober 2018. Det vil sige, at antallet af fuldtidspersoner på kontanthjælp er faldet med næsten 20 procent. Dermed ligger Kolding blandt landets bedste kommuner, skriver Poul Erik Jensen (S), formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg i Kolding.
Der er dog stadig 1904 personer på kontanthjælp, som skal hjælpes videre:
– Derfor speeder vi på Kolding Jobcenter op for samarbejdet med de private virksomheder om det rummelige arbejdsmarked. Og vi forstærker også samarbejdet med bl.a den tekniske skole Hansenberg og Amu Syd om basiskurser, der kan klæde kontanthjælpsmodtagere på til ansættelse i blandt andet landbruget, metalfagene og chaufførbranchen. Alle steder er der stor mangel på arbejdskraft, siger Poul Erik Jensen og fortsætter:
– Vi samarbejder også med private institutioner, blandt andet Powerjobsøgerne, som med stor succes lader arbejdsløse hjælpe arbejdsløse. Mødestabilitet er altafgørende for succes. Sådan lyder beskeden fra både skoler og virksomheder, der ikke vil have medarbejdere som kun kommer hver anden dag eller er ramt af fredags- og mandagssyge. Hvis der er mødestabilitet, så er adskillige virksomheder parat til selv at uddanne den nye arbejdskraft. Og det fører heldigvis i adskillige tilfælde til fast ansættelse.
Fast arbejde, hvor man tjener sin egen løn, giver selvværd – og sidegevinsten er nye arbejdskammerater og et mere solidt netværk, tilføjer formanden for arbejdsmarkedsudvalget.