Formand: -Jeg forstår de berørte forældre er frustrerede

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Fra nytår bliver tre 1. klasser skåret ned til to klasser. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Formand for Børne- & Uddannelsesudvalget forstår frustrationerne blandt forældre til 1. klasses-eleverne i Vonsild.

Fra nytår bliver tre 1. klasser skåret ned til to klasser – en 1. A og en 1. B. Årsagen er i følge Vonsild Skole Kolding Kommunes voldsomme besparelser og at elevtallet er faldende. Der skal i følge skolen være 57 elever for at opretholde tre klasser. Nu deles klasserne – midt i skoleåret – så der er 27 elever i hver klasse.

Kolding Netavis er som oplyst onsdag aften kommet i besiddelse af brevet, som Vonsild Skole har sendt ud til forældrene til eleverne i 1. klasserne. Der er indkaldt til et ekstraordinært forældremøde på mandag.

At klasserne nu skal deles vækker bekymring blandt flere forældre til børnene i 1. klasserne. Det giver flere forældre udtryk for.

Formand for Børne- & Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Kristina Jørgensen (DF), forstår godt forældrene:

– Jeg anerkender, at det aldrig er hensigtsmæssigt, når klasser skal enten opsplittes eller sammenlægges midt i et skoleår, og jeg forstår godt at de berørte forældre er frustrerede. Det er dog altid en decentral beslutning hos skolens ledelse, om klasser skal sammenlægges. Jeg hilser det naturligvis velkomment, hvis en skoleleder løbende udviser økonomisk rettidig omhu. Men tildelingen til skolernes nuværende antal klasser er faktisk ikke en del af de netop vedtagne besparelser, siger Kristina Jørgensen til Kolding Netavis og tilføjer:

– Jeg er overbevist om, at Vonsild Skole via ekstra ressourcer som lovet vil sikre den nødvendige pædagogiske støtte til de kommende to 1. klasser, så alle elever får den tilstrækkelige pædagogiske og undervisningsmæssige kvalitet i hele skoleåret.

Vonsild Skole oplyser dog til forældrene, at det er kommunens besparelser – og faldende elevtal – der er årsagen til, at skolen skal spare. Og her spares der nu 700.000 kroner.

Det er ikke lykkedes, at få en kommentar fra skoleleder på Vonsild Skole, Peter Nordby.

Fakta

Elevtallet i grundskolens klasser må normalt ikke ved skoleårets begyndelse overstige 28. Kommunalbestyrelsen kan dog i særlige tilfælde tillade et højere elevtal i grundskolens klasser, dog ikke over 30. (Kilde: Folkeskolelovens §17).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *