Forfatter besøger Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 28 maj 2021
Opdateret 28/05/21 5:29

Du kan møde forfatter Jacob Skyggebjerg på Kolding Bibliotek.

Litteratur6000 inviterer til foredrag med forfatteren Jacob Skyggebjerg på Kolding Bibliotek onsdag den 16. juni klokken 19.

Hans sjette og seneste roman ”Der går min klasselærer” fra 2020 er omdrejningspunktet for forfatteraftenen. Romanen er en grum og stærkt samfundskritisk skildring af et råt underklassemiljø, hvor fællesskab er bygget på et fundament af vold, trusler, mobning, svigt, stoffer og kriminalitet.

Jacob Skyggebjerg indledte sit forfatterskab med debutromanen ”Vor tids helt” i 2013. Både i den og i de følgende romaner fra Skyggebjergs hånd bygger den delvist på selvbiografisk stof.

I dette tilfælde på fortællingen om hovedpersonens hårde opvækst i en flække i Jylland til hans liv på samfundets bund i København, hvor han troede at kunne finde væk fra provinsen og det trøstesløse, klaustrofobiske “liv” der udfolder sig her.

Han indser pessimistisk at hele Danmark er en betydningsløs provins, hvor alt hvad der rager op bliver slået brutalt ned. Selv om det er en dyster fremstilling af nutidens Danmark er den båret af et intenst og rytmisk sprog med overrumplende billeder. Den intense realisme forsones af morsomme skildringer af dagligdagens absurditeter.

Jacob Skyggebjerg, der er født i 1985, har været nomineret til flere priser for sit forfatterskab. Han er ud over at være forfatter og rapper også aktiv debattør og freelancereporter inden for politik og kultur.

Arrangementet finder sted onsdag den 16. juni fra klokken 19-21 på Kolding Bibliotek. Køb billet via www.litteratur6000kolding.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel