Kolding Netavis

Foredrag om Kongeskibet Dannebrog og udstillingen på Koldinghus

Udstillingens kurator Mikael Bøgh Rasmussen holder foredrag om Kongeskibet Dannebrog på Koldinghus. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Onsdag den 29. marts inviterer Koldinghus i samarbejde med Folkeuniversitetet til foredrag om Kongeskibet Dannebrog og om udstillingen, som Kronprins Frederik åbnede i februar på Koldinghus.

Koldinghus’ 800 kvadratmeter store ruinsal på fire etager danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både Kongefamilien og mandskabet.

Ved foredraget 29. marts fortæller kuratoren og Dronningens Håndbibliotekar Mikael Bøgh Rasmussen om Kongeskibet Danmarks historie, funktion og betydning. Han vil i sit foredrag også fortælle om arbejdet med udstillingen og om tankerne bag.

-Vi har arbejdet med at give besøgende fornemmelsen af selv at være ombord på Kongeskibet, når de besøger udstillingen. Bl.a. har vi genskabt flere af skibets rum og vi har genskabt skibets store, smukke stævn i 1:1. Dannebrog er fuld af minder, af liv og historie, både for Kongefamilien og for mange andre danskere, og det vil vi gerne formidle i udstillingen, fortæller Mikael Bøgh Rasmussen i en pressemeddelelse.

Praktisk

Foredraget finder sted onsdag den 29. marts klokken 17-19 på Koldinghus

17.00-18.00: Se udstillingen ”Kongeskibet Dannebrog

18.15-19.00: Kongeskibet Dannebrog – dengang og nu, ved udstillingskurator og Dronningens Håndbibliotekar Mikael Bøgh Rasmussen

Køb billet her.

Tagget med: ,
Del denne artikel