Connect with us

Vonsild

Folketingspolitiker besøgte Vonsildhave

Offentliggjort for

den

Blandt de 95 beboere på plejecenteret besøgte Morten Østergaard er 94-årige Kalle, der overlevede sin kone, som blev smittet og døde af corona. Pressefoto.

I forbindelse med debatten om værdig ældrepleje besøgte den radikale leder, Morten Østergaard, det private plejehjem Vonsildhave i Vonsild.

Mens debatten raser over landet om plejen af vores ældre, er en række politikere lige nu på vej for at få et indblik i hverdagen på landets plejecentre. En af dem er den radikale leder og tidligere økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, der besøgte det private plejecenter Vonsildhave i Vonsild i Koldings sydlige bydel for at få inspiration til det politiske arbejde. Det oplyser plejehjemmet.

– Det ligger mig utroligt meget på sinde at komme ud og se, hvordan tingene foregår i praksis i plejesektoren. Det vigtigste er jo, at personalet på det enkelte plejecenter udfører deres opgaver med høj faglighed, empati, nærvær og professionalisme, så både beboerne, de pårørende og vi som politikere og myndigheder kan være trygge ved, at beboerne har det godt og passes med etik og værdighed, siger Morten Østergaard, der især var interesseret i, hvordan plejecentrene sikrer høj trivsel og livskvalitet for beboerne under de mange corona-restriktioner.

Blandt de 95 beboere på plejecenteret besøgte Morten Østergaard er 94-årige Kalle, der overlevede sin kone, som blev smittet og døde af corona.

– Jeg er meget taknemmelig for den kærlige pleje og omsorg, som jeg og min nu afdøde kone har oplevet her på Vonsildhave. Det har været en rigtig hård tid, men ikke mindst det søde personale har gjort tiden nemmere at komme igennem. Jeg savner min kone rigtig meget, men er samtidig taknemmelig for at være i live, fortæller Kalle.

En anderledes hverdag

Landets plejecentre har været påvirket af nedlukning under covid-19 smitten, hvor mange ældre har været i karantæne eller isoleret for at beskytte dem mod den farlige virus. Trods restriktioner om både besøg og fællesaktiviteter har Attendo Vonsildhave forsøgt at skabe så normale forhold som muligt. For eksempel var plejehjemmet blandt de første til at introducere dialog med pårørende via ipad. Hos Attendo er man glad for politikernes opmærksomhed og interesse.

– Vi er utroligt glade for besøg fra politikere, så vi kan vise den forskel, vi prøver at gøre i hverdagen for beboerne. Morten stillede gode spørgsmål til både medarbejdere og beboere og virkede oprigtigt interesseret i trivslen hos os. Jeg håber, han har fået et godt indtryk og har fået noget brugbart til det politiske arbejde, siger virksomhedschef Ditte Korsgaard fra Attendo.

Værdig ældrepleje

Ved finanslovsforhandlinger i efteråret forventes bevillingerne til ældresektoren at være på dagsordenen, ligesom modellen for tilsyn på plejehjem, hvor der i dag både er kommunale og statslige tilsyn, forventes at blive drøftet.

– En vigtig forudsætning for at drøfte både økonomi, struktur og indhold er, at vi som lovgivere får et indtryk af hverdagen og virkeligheden på landets plejecentre. Besøget i dag har givet mig god inspiration til det videre politiske arbejde. Det er mit indtryk, at medarbejderne og personalet her på Vonsildhave gør det rigtig godt, og at beboerne trives, slutter Morten Østergaard.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vonsild

Donation til ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild er på vej. Pressefoto.

Donationen blev overrakt fredag.

En ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild bliver nu en realitet efter at have været på tegnebrættet uden finansiering i flere år.

Vonsild Fodboldklub modtog fredag en donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene via Bilka Kolding. Pengene skal gå til at etablere en handicapvenlig aktivitetsbane ved Vonsild Skole, der kan benyttes af alle byens borgere.

Det er Bilka Kolding, der har indstillet projektet, som også skal være med til at styrke det lokale fællesskab og sammenhold.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Brandalarm larmede i over en time

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En teknisk fejl var årsagen til, at brandalarmen på Vonsild Skole kørte i omkring 1,5 time. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Der var sket en fejl på brandanlægget.

Mange beboere i Vonsild fik muligvis forstyrret deres nattesøvn, da de ved midnatstid – natten til onsdag – bemærkede, at brandalarmen på Vonsild Skole larmede i lang tid – uden at der kom brandvæsen eller politi.

Faktisk måtte der ringes 114 for, at gøre opmærksom på, at brandalarmen var i gang på skolen. Herefter blev der sendt politi til stedet.

Onsdag eftermiddag oplyser Vonsild Skole på Facebook, at brandalarmen var gået i gang på grund af en teknisk fejl på anlægget. Brandalarmen blev slukket efter cirka 1,5 time.

Vonsild Skole beklager de gener det har medført.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Heidi nomineret til Danmarks Sejeste Idrætslærer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

37-årige Heidi Sejr Sørensen fra Speiclacenter Vonsild er blandt de tre nominerede til Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021. Pressefoto.

Skole OL kårer Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021. Der er kommet over 400 indstillinger, og tre er nu udvalgt til finalen. Den ene af de udvalgte er fra Vonsild.

Skole OL kårede i samarbejde med DIF, Dansk Skoleidræt, TrygFonden og Nordea-fonden for første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det gør de igen. Med prisen hyldes idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Skole OL ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Nu er de tre kandidater nomineret til kampen om, at blive Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021.

Blandt de tre udvalgte er 37-årige Heidi Sejr Sørensen.

Heidi rummer alle børn uanset deres handicap

Heidi Sejr Sørensen fra Specialcenter Vonsild i Kolding er den første nominerede kandidat. Heidi er en lærer, der går forrest for at inkludere alle elever uanset deres funktionsniveau og for at skabe et fællesskab om idrætten.

En kollega skriver i sin indstilling af Heidi:

-Heidi insisterer på, at alle elever uanset funktionsniveau har krav på et kvalificeret idrætstilbud. Derfor tilrettelægger og tilpasser hun undervisningen, så alle vores elever kan deltage uanset deres handicap. Hun insisterer på, at de har ret til og kan lave de samme idrætsgrene og boldspil som almen skolen, men selvfølgelig tilpasset så de hver og en oplever mestring. Hun evner at få alle med gennem sit tillidsfulde væsen og høje engagement. Hun viser rummelighed og går foran, så eleverne også viser samme rummelighed over for hinanden.

Heidi Sejr Sørensen er stolt over, at kollegaerne har indstillet hende til prisen:

-Jeg er enormt rørt og stolt over den anerkendelse, der er i at blive indstillet til prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer, det værdsætter jeg virkelig, siger hun i en pressemeddelelse.

Kåringen af Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021 finder sted i den første uge af februar. Vinderen modtager – sammen med æren – 25.000 kroner til brug på nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen samt kursus fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærer til en værdi af 7.500 kroner.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt har udvalgt de tre finalister og udvælger også vinderen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Tv-kokken delte ud af sin madinspiration

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Claus Holm var tirsdag på besøg i Superbrugsen i Vonsild. Foto: BlumePress.

Tv-kokken var tirsdag forbi Superbrugsen i Vonsild.

Der var tirsdag madinspiration på programmet, da tv-kokken Claus Holm besøgte Superbrugsen i Vonsild. Her fik slagter- og delikatesseafdelingen masser af “staldtips”:

-Det er sådan, at den indre spillefilm kan køre for kunderne, så de kan få god mad med masser af smag i. Butikken i Vonsild er sådan en klassisk butik med masser af søde medarbejdere. De stod og brugte en time af deres arbejdstid på, at lytte – og de vil det her, fortæller Claus Holm til Kolding Netavis.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Nu kommer julemanden til Vonsild

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Julemanden og hans kone ankommer til Vonsild på lørdag. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Julemanden og hans kone ankommer lørdag til Vonsild.

Julemanden og hans kone kommer til Vonsild. Det sker på lørdag.

Arrangøren – Vonsild Brugsforening – håber på, at der kommer en masse børn og hilser på julemanden. Han har en pose slik med til alle børn. Bagefter er der æbleskiver.

Arrangementet finder sted på den bagerste del af p-pladsen ved Superbrugsen. Og det sker på lørdag klokken 14.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler