Kolding Netavis

Folketingskandidater inviteret til dyst

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Kandidaterne der deltog var: Henrik Frandsen Moderaterne - Henrik Refshauge KD og Karina Adsbøl DD og formanden for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen. Privatfoto.

Muskelsvindfonden havde onsdag inviteret folketingskandidater fra forskellige partier til en dyst. Det foregik hos TV Syd i Kolding.

I forbindelse med det – sandsynligvis nært forestående Folketingsvalg – havde Muskelsvindfonden onsdag skabt en aktivitet, som sandsynligvis aldrig er set før i forbindelse med en valgkamp.

Muskelsvindfonden præsenterede “Kommunedysten” – med et glimt i øjet, som var en anderledes måde at tale om politik og visioner på. Deltagerne var Karina Adsbøl, (Danmarksdemokraterne), Henrik Frandsen, (Moderaterne), Henrik Refshauge (Kristendemokraterne) og formanden for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen.

-Det var et fint arrangement hvor Muskelsvindfonden ville give os kandidater et indblik i, hvordan de
som forening oplever stor forskel på mødet med de danske kommuner. Med kommunedysten forsøgte de at illustrere de mange forskellige oplevelser og den virkelighed, som mange danskere med handicap mødes af, fortæller Karina Adsbøl fra Hjarup, der repræsenterer Danmarksdemokraterne.

-Og som handicapordfører i mange år på Christiansborg, har jeg desværre måtte sande, at det er alt for tilfældigt hvem der får den hjælp de har behov for, da det ofte afhænger af hvilken kommune man bor i, også kaldet postnummerlotteriet. Jeg synes, at det er et utrolig vigtigt emne, og man skal huske på, at vi jo alle kan blive ramt af et handicap eller en sygdom der medfører store funktionsnedsættelser. Et handicap kan både være synligt og usynligt, slutter Karina Adsbøl.

Dysten bestod af et lille pointløb, hvor man blandt andet skulle køre i kørestol, deltage i kommune-roulette og vinde nøglen fra sin sagsbehandler. Og det var i øvrigt Karina Adsbøl, der vandt dysten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel