Kolding Netavis

Folk færdes på isen – trods det er forbudt

Søndag færdes mennesker på søen i Legeparken.

Det er forbudt, at færdes på isen på søer og langs kysten her i Kolding Kommune. Til trods for det, færdes nogle mennesker med deres børn alligevel på den tynde is. Blandt andet på søen i Legeparken i Kolding. Godt nok er vandet ikke så dybt i Legeparken, men det er stadig ikke tilladt, at færdes på isen der.

Der er nemlig helt konkrete og enkle regler, der gælder, når det omhandler færdsel på isen på søer og langs kysten:

– Der bliver opsat skilte med, at isen nu er så tyk, at man må færdes på isen. Vi informerer også på vores hjemmeside og Facebook-gruppe om, hvor man kan færdes på isen, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) til Kolding Netavis.

Samme melding kommer fra Sydøstjyllands Politi:

– Generelt gælder det, at der skal være en særskilt skiltning, når man kan færdes på isen, siger vagtchef Jeppe Tranum til Kolding Netavis.

Og hvis man tror, at man slipper med en løftet pegefinger ved en overtrædelse af reglerne, så tager man grueligt fejl:

– Det er forbundet med livsfare, at bevæge sig ud på tynd is. Derfor tøver vi heller ikke med, at sigte folk for overtrædelsen, hvilket også koster en bøde, slutter vagtchefen.

Det kølige vejr i øjeblikket fremskynder dog processen med, at isen måske snart kan blive sikker at færdes på. Men når det sker, vil det som nævnt, blive meldt ud af Kolding Kommune. For at isen skal være sikker til færdsel skal den have en tykkelse på 13 centimeter – og så tyk er isen altså ikke endnu. Kolding Kommune har opsat skilte omkring, at isen er usikker ved Slotssøen i Kolding, Marielundsøen i Kolding, Ødis Sø, Bønstrup Sø i Vamdrup og Dollerup Engsø i Lunderskov.

I starten af denne uge fik politiet flere anmeldelser om, at børn og unge gik rundt på isen på Slotssøen, ved søen nær Teglvænget i Vonsild og søen ved Apostolsk Højskole på Lykkegårdsvej. Der er siden flere gange observeret børn og unge på søen i Vonsild.

Fakta

Har en kommune gjort opmærksom på, at færdsel på isen er forbudt – for eksempel ved at skrive det på kommunens hjemmeside eller med et skilt på stedet – så er det ulovligt at bevæge sig derud, og man risikerer derfor ikke bare liv og helbred, men også en bøde på 1.000 kroner, hvis man gør det alligevel.

Kilde: politi.dk.

Tagget med:
Del denne artikel