Kolding Netavis

Fokus på overdoser med arrangement på Akseltorv

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding

På mandag markeres den Internationale opmærksomhedsdag for overdoser med et arrangement på Akseltorv.

Mandag sætter Kolding Kommunes stofbehandling og Folkekøkkenet fokus på et alvorligt, men måske ikke alment kendt problem, når den Internationale opmærksomhedsdag for overdoser markeres på Akseltorv.

– Overdoser er ofte tabubelagt og vi håber, at vi med markeringen af dagen kan sætte fokus på at bryde dette tabu. Vi tager udgangspunkt i det, der for de enkelte borgere giver mening, så den enkelte borger oplever selvværd og sammenhæng, siger leder af stofbehandlingen i Kolding Kommune, Ulrich Guldahl Poulsen, i en pressemeddelelse.

Stofbruger-førstehjælp

Håbet er, at dagen kan være med til at få endnu flere til at bryde deres misbrug, men også at interesserede borgere kan lære om både basal førstehjælp og anvendelse af modgift.

– Ved at modtage kursus i stofbruger-førstehjælp kan flere borgere i Kolding Kommune være med til at redde liv, hvis de en dag finder en, der har taget en overdosis, fortæller Ulrich Guldahl Poulsen.

Når arrangementet løber af stablen mandag fra klokken 12-14, vil Kolding Kommunes stofbehandling være behjælpelig med information om førstehjælp og kursus i, hvordan man kan benytte simple hjælpemidler som en Naloxon-næsespray til at redde liv.

– Vi håber på at dagen både kan være med til at bryde tabuet omkring overdoser, men også at sætte mere fokus på de mange årlige dødsfald, der relaterer sig til overdosis. Faktisk er det så mange, at der på årsbasis dør flere af dette, end der dør i trafikken, siger Ulrich Guldahl Poulsen.

– Vi har et overordnet mål om at reducere antallet af både stofrelaterede dødsfald, men også at reducere antallet af hjerne- eller organskader, som kan forekomme hos de, der overlever en overdosis, tilføjer Ulrich Guldahl Poulsen, der håber, at mange vælger at komme forbi i de timer, arrangementet varer.

– På dagen vil vi også mindes de borgere, som vi har mistet til en overdosis og håber at alle fremmødte – både stofmisbrugere, pårørende og andre interesserede – vi benytte dagen til at skabe et kollektivt afsæt, så vi i fællesskab kan forhindre fremtidige tab af menneskeliv, slutter Ulrich Guldahl Poulsen.

Program

12.00 – 12.10 – Velkomst ved udsatterådsmedlem Tommy Engstrøm
12.15 – 14.00 – Mulighed for at tænde et lys til minde om en afdød
13.00 – 14.00 – Suppe
12.15 – 14.00 – Introduktion til stofbrugerførstehjælp og Folkekøkkenets tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel