Første spadestik taget til Idrætsbyen KIF

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 30 september 2022
Opdateret 30/09/22 16:36
Byrådsmedlem Hans Holmer (t.h.) tog første spadestik sammen med Morten Bugge. Foto: BlumePress.

Fredag blev første spadestik taget til Idrætsbyen KIF.

Den tidligere campingplads i Vonsild er ryddet og nu er Kolding Kommune og KIF Hovedforening klar til, at etablere Idrætsbyen KIF.

Således blev første spadestik taget fredag, som blev taget af byrådsmedlem Hans Holm samt Morten Bugge.

Idrætsbyen KIF ventes, at stå klar til indvielse i august 2023.

Se billederne øverst i artiklen…

Om Idrætsbyen KIF

Idrætssbyen KIF bliver et fællesskabs- og sundhedsfremmende udendørs sportsligt samlingssted.

Projektets grundlæggende idé er at udvide KIF’s idræts- og oplevelsesmuligheder med en attraktiv, synlig og nemt tilgængelig idrætsby til gavn for folkesundheden samt etablere et udendørs overdækket samlingspunkt for byens borgere, hvor børn, børnefamilier, teenagere og ældre kan mødes til spontane og planlagte idrætsaktiviteter – som supplement til KIF’s traditionelt mere halkrævende og holdbaserede idrætsaktiviteter for medlemmer.

Idrætsbyen KIF vil samle et stort udvalg af aktiviteter ét sted og dermed kommer projektet hele byen til gode. Projektet vil styrke lokalområdet enormt, men samtidig henvende sig til alle børn og unge samt til børnefamilier, seniorer og ældre i hele byen, herunder specielt også børn og voksne med særlige behov.

Der forestår allerede i dag et stort arbejde med børn og voksne inden for parasport i de nuværende rammer, men hvor Idrætsbyen KIF vil give yderligere muligheder for at skabe nye motiverende aktiviteter og samtidig kunne fungere som et socialt samlingspunkt og værested.

Udvidelsen af Idrætsbyen KIF vil bestå af et idrætscenter, med padelbaner, klubhus og servicebygning samt et overdækket udendørs aktivitetsområde.

Det overdækkede udendørs aktivitetsområde, etableres på ca. 4100 kvadratmeter, hvor der i arkitekturen er lagt vægt på en spændende og nytænkende tilgang til en udendørs idrætsaktivitet, som pga. det skandinaviske vejrlig kræver overdækning.

Det overdækkede ophold er skabt, så den giver en god sammenhæng mellem naturen ude og idrætten inde. Det sker med en fuld synlighed i det åbne center, hvor de nederste tre meter af facaderne er helt åbne. Dette skaber en god forbindelse til de omkringliggende udearealer og det byder på optimale forhold at dyrke sport i og sikrer det er skabt energirigtigt.

Multifunktionelle muligheder

Aktiviteterne i området etableres, så der sikres multifunktionelle muligheder med stor fleksibilitet, så området hele tiden kan tilpasses seneste trends og tendenser inden for idræts- og aktivitetsformer.

Et af de helt afgørende succeskriterier er, at den ønskede idrætsby skal være en frit tilgængelig udendørs idrætsby, der motiverer og synliggør idræt og aktiviteter på nye måder samt styrker sammenholdet og sociale relationer.

De multifunktionelle muligheder med stor fleksibilitet sikrer, at området hele tiden kan tilpasses seneste trends og tendenser inden for idræts- og aktivitetsformer og dermed kan skabe grundlag for nye idrætsforeninger.

Der ventes en stigning i både medlemstallet under KIF´s Hovedforening, men også en stigning i antallet af centerets brugere, ligesom det forventes, at området vil se et stigende antal skoler, børnehaver, dagplejere m.fl. aktivt gøre brug af områdets muligheder i dagtimerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel