Forbind med os

Syddanmark

Flying Superkids besøger Trekantområdet

Offentliggjort for

den

Flying Superkids gør klar til at lave stor specialevent i Middelfart. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I halvandet år har de flyvende gymnaster ikke optrådt med en eneste saltomortale på grund af COVID-19. Nu gør de klar til at lave stor specialevent i Middelfart.

Der er i øjeblikket heftig aktivitet på Flying Superkids’ hjemmebase i Aarhus.

Staben omkring ”superbørnene” er i gang med de sidste forberedelser til at optræde for første gang i halvandet år.

Til august kan Flying Superkids endelig rykke på landevejen igen. Over sommeren optræder de altid med højtflyvende spring og højt humør i et kæmpe paladstelt med plads til 1000 gæster. Med rundt har de også en stor udendørs aktivitetspark, hvor de yngre gæster kan prøve deres indre “Flying Superkid” af på trampolinanlæg, hoppepuder mv.

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kun to stops i år

Normalt besøger det store Flying Superkids setup udelukkende Danmarks fem største byer, men i år bliver det anderledes. På grund af Corona bliver der kun to stops i år – København som det første og Middelfart som det andet.

-Det bliver helt ekstraordinært, at vi besøger trekantsområdet med vores store teltproduktion. Men der er flere gode grunde til det, fortæller Lars Godbersen, direktør for Flying Superids, i en pressemeddelelse.

-For det første har Middelfart Danmarks flotteste cirkusplads. Det er jo et majestætisk sted at afholde events lige under Lillebæltsbroen. Men vi har også haft en hel del praktiske overvejelser. Vi ønskede at placere de to destinationer så godt som muligt på landkortet. I Middelfart kan vi få gæster fra hele Fyn samtidig med at det meste af Jylland kan komme til.

Og hos Flying Superkids er de glade for samarbejdet med de lokale.

-Vi har haft et fremragende samarbejde med kommunen, som var hurtige til at vende tommelen opad til det her ret store arrangement, og det er altid dejligt, når byen bakker op og spiller med, siger Lars Godbersen.

Forberedelser til kæmpe show i privat have

Flying Superkids’ forestilling, der har en varighed på to timer, er næsten klar til at sende på landevejen. Forberedelserne til årets forestilling har dog også været meget hæmmet af COVID-19-restriktionerne.

De flyvende børn fra Aarhus har blandt andet måttet træne i en privat have.

-Det har praktisk talt været virkelig besværligt at få gang i sammenhængende undervisning og få indøvet til årets show. Lige bedst som vi kom ordentlig i gang sidste efteråret, blev vi lukket ned igen i en lang periode. Da så Danmark så småt åbnede op igen, var der store restriktioner på indendørs sport, hvilket betød, at vi i en længere periode trænede i en kæmpestor teltoverdækning i min mors have, griner Lars Godbersen.

-Det har ikke været optimalt, men til gengæld har børnenes gejst og energi ikke været til at besejre. Vores trænerstab og superbørnene har simpelthen knoklet som sindssyge for at blive færdige med årets show, og det virker som om, at de har nydt hvert eneste sekund. Vi har på fornemmelsen, at det bliver en fuldstændig fantastisk forestilling. Mest af alt fordi alle har savnet at optræde så helt forfærdeligt meget.

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det bedste show – nogensinde?

Flying Superkids har – som mange andre kulturinstitutioner – lidt under corona. Dog mener folkene bag superbørnene, at det måske kan gøre showet til det bedste nogensinde.

-Det her kan virkelig blive en kæmpe succes eller total fiasko. Vi har ikke optrådt virkelig længe, og det bliver interessant at se, hvad der sker, når vi kommer i gang. Vi har haft stor udveksling i truppen, og det vil altid gå lidt ud over sværhedsgraden – til gengæld stiger charmen, når det er et ungt hold.

-Jeg er personlig helt vildt imponeret over, hvor meget de her børn har knoklet igennem corona. Det er blevet til tusindvis af armbøjninger i en tid, hvor det virkelig ikke var særligt motiverende, da de ikke kunne optræde.

-Derfor tror jeg også personligt, at det i år bliver en helt unik oplevelse at se showet. De er bare så klar, de har virkelig øvet sig, og de glæder sig så meget, så jeg tror, at det måske bliver det bedste Flying Superkids show nogensinde, siger Lars Godbersen

Flying Superkids kan opleves i Middelfart fra 11.-19. september i et paladstelt, der bliver opstillet ved Lillebæltsbroen. Du kan få flere informationer her.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Syddanmark

Hvordan smager Syddanmark?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den populære madblogger og opskriftsudvikler Maria Vestergaard er blevet sat på lidt af en udfordring. Hun skal finde ud af, hvordan Syddanmark smager – og kan man overhovedet det? Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den populære madblogger og opskriftsudvikler Maria Vestergaard er blevet sat på lidt af en udfordring. Hun skal finde ud af, hvordan Syddanmark smager.

Kan man sætte smag på en landsdel? Det skal Maria Vestergaard undersøge sammen med Aalborg Akvavit.

Den ikoniske danske drik har nemlig indledt jagten på den enkle smag af Danmark, og den populære madblogger skal finde svaret på, hvordan hendes elskede sydlige Danmark smager.

-Jeg elsker dansk mad, men jeg har aldrig tænkt så meget over, om man kan sætte smag på Danmark. Jeg kender nogle egnsretter, men langt fra dem alle, fortæller Maria, der derfor opfordrer sine 38.000 Instagram-følgere til at byde ind med tips.

-Hvis du kender til egnsretter, særlige specialiteter eller lokale råvarer herfra det sydlige Danmark, må du meget gerne dele dit tip med mig på Instagram. Jeg er sikker på, at der findes mange lækre retter, som fortjener at få noget opmærksomhed, så lad os gøre det sammen. Alle bud er velkomne, og jo flere jo bedre, fortæller Maria Vestergaard i en pressemeddelelse.

Man kan dele sine tips med @mariavestergaard.dk og @aalborg_akvavit_official på Instagram.

Lokale specialiteter samles i bog

Med inspiration fra de lokale tips skal Maria udvikle sit eget bud på egnsretter eller specialiteter. Retten skal enten passe til en Aalborg Akvavit – eller der skal indgå Aalborg Akvavit i retten.

-Jeg synes, at det er virkelig spændende at udvikle opskrifter, og det bliver sjovt at arbejde med to så ikoniske elementer. Mange kender jo til lokale retter, som de er vokset op med – og alle kender også Aalborg Akvavit. Det er en oplagt kombination, fordi akvavit passer til rigtig mange retter. Flere end man lige tror. Når man nipper akvavitten til mad – og ikke skyller den ned – så opnår man en større samlet smagsoplevelse, fordi aromaer fra mad og akvavit folder sig ud i hinandens selskab. Derfor glæder jeg mig til at kombinere egnsretter med akvavit på en ny måde, fortæller Maria, der har stor erfaring i at udvikle opskrifter, som man kan se på hendes Instagram profil og blog.

Til slut samles opskrifterne i en bogen ’Smagen af det enkle’ med specialiteter fra hele Danmark indsamlet af 9 danske influencere og opskriftsudviklere.

-Vi elsker det enkle ved den danske smag. Den enkle mad, de enkle øjeblikke, de enkle minder. Derfor synes vi, at det kunne være spændende at finde frem til smagen af Danmark og undersøge, hvordan Aalborg Akvavit bedst supplerer lokale specialiteter fra hele landet. Vi glæder os til se, hvilke særlige retter, specialiteter og råvarer, som kendetegner det sydlige Danmark, siger Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit, der byder alle indenfor i akvavittens univers.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Ny byggeoplevelse indviet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 1,3 millioner klodser store Lego monsterbyggeoplevelse blev afsløret i Legoland. Foto: Legoland.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gæster i Legoland kunne i dag, mandag, udfordre både kreativitet og fantasi, da den 1,3 millioner klodser store Lego monsterbyggeoplevelse blev afsløret i parken.

Mandag indviede Legoland i Billund en af parkens største byggeprojekter i nyere tid. Helt konkret en ikke mindre end 11 meter lang og næsten 2,5 meter høj Lego bygget 3D væg, der fungerer som en udstillingsplatform for gæsternes egne kreationer.

’Monstervæggen’ er navnet, og i lighed med parkens spøgelseshus er den lavet efter inspiration fra Lego Monster Fighters-temaet. Parkens egen modelafdeling har stået for byggeriet.

Monstervæggen er Legoland Billunds mest komplekse byggeprojekt nogensinde og er med sine 1,3 millioner Legoklodser blandt de allerstørste og flotteste modeller i parken. Gæsterne skal være med til at befolke væggen med deres egne fantasifulde Lego monstre og kreationer og på den måde være medskabere af oplevelsen, og de har allerede fået lavet nogle flotte beboere i dag, siger Christian Woller, direktør i Legoland, i en pressemeddelelse.

Monstervæggen er placeret foran den hjemsøgte forlystelse, Ghost – The Haunted House, i Legoredo Town og har indbyggede lyseffekter, der for alvor bliver synlige i aftentimerne.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Vikingespillet er slut for i år

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Vikingespillets sæson blev søndag afsluttet. Foto: Jels Vikingespil.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Søndag blev den sidste forestilling fremført ved Jels Nedersø. Vikingespillet vender tilbage næste år.

Jels Vikingespils forestilling “Rolf Krake og hans kæmpere” blev søndag vist for sidste gang i denne sæson.

Med skiftende retningslinjer og restriktioner på grund af corona-situationen endte årets besøgstal på i alt 13.730.

Omkring 450 frivillige har været lige fra forberedelserne af årets vikingespil til sæsonafslutningen.

Nu er vikingerne gået i gang med det store oprydningsarbejde. Scenen skal tømmes, rekvisitter og kostumer skal tilbage på det store lager og bestyrelsen skal have gjort endelig status over året, der er gået.

Men allerede inden 2021-sæsonen er afsluttet, er man for længst gået i gang med forberedelserne til næste års forestilling, som bliver skrevet af Morten Stenger og som igen har Louise Schouw i instruktørstolen.

Billetsalget starter 1. december.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juli 2021
M Ti O To F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Populære artikler