Kolding Kommune har et mål om at flere udsatte unge skal have adgang til arbejdsmarked. En af indsatserne er det succesfulde COOP Crew-forløb, hvor de unge deltager i moduler i fakta-butikker.
For unge der kæmper med faglige, personlige eller sociale udfordringer kan det at søge et fritidsjob nærmest være en uoverkommelig opgave. Men ofte er det ikke motivationen der mangler hos de unge – de har snarere brug for hjælpen til at komme ind på arbejdsmarkedet og lære både skrevne og uskrevne regler.
Her kommer Kolding Kommunes samarbejde med Ungdomsskoleforeningen og COOP i spil, når de unge tilbydes moduler i en fakta-butik, hvor de lærer og grundviden i at arbejde.
Mange gennemfører forløbet
Resultaterne taler sit tydelige sprog, oplyser Kolding Kommune.
78 % af de unge gennemfører forløbet og halvdelen af de unge har efterfølgende fået et fritidsjob – enten i en Coop-butik eller i en anden virksomhed, der kræver de kompetencer, de lærer på forløbet.
-Siden projektet startede i Kolding i 2019 har vi allerede haft gode erfaringer og nu er Ungdomsskolen derfor i gang med at udvikle lignende aftaler med andre brancher, så endnu flere unge kan finde vej til et fritidsjob, siger Hans Holmer (SF), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.
Efter det indledende forløb tilbydes de unge også løbende opfølgning fra medarbejdere på ungdomsskolen i Kolding, så man på den måde er med til at fastholde, at de unge både trives og fastholdes på arbejdsmarkedet.
-Vi ønsker at de unge ikke bare bliver en del af arbejdsmarkedet for en kort stund, men at de forbliver en del af det. Det er derfor at vi følger op på de unge, når de har gennemført forløbet. På den måde kan vi arbejde for, at de også er motiverede og parate til forblive på arbejdsmarkedet, fortæller Tobias Jørgensen (V), næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget.