Kolding Netavis

Flere pladser i vuggestuer og børnehaver

Alle om- og tilbygningerne ventes at kunne står klar i år, mens den nye institution i Vonsild først bliver senere. Foto: Palle Peter Skov.

Kolding Kommunes indbyggertal er vokset med over 700 i år, og den store vækst er medvirkende til, at der nu gøres klar til næsten 200 flere vuggestue og børnehavepladser.

Der skal bygges en ny daginstitution i Vonsild. Samtidig er det muligt at skaffe ekstra pladser i flere af de eksisterende daginstitutioner. De øvrige pladser findes i eksisterende institutioner i Bramdrupdam, Christiansfeld, Lyshøj, Sdr. Bjert og Fynslund.

Det sker eksempelvis ved at udnytte gangareal, ændre en gæstefunktion til en vuggestuegruppe, bygge en pavillon på samt købe en bus, der skal fungere som naturbus.

Alle om- og tilbygningerne ventes at kunne står klar i år, mens den nye institution i Vonsild først bliver senere.

-Det er nødvendigt at både udvide og bygge nyt, så alle børnefamilier kan få passet deres børn. Og vi er nødt til at rykke på det nu, så vi kan tilbyde alle vores børnefamilier pasning af børnene. Alle partier er enige, og derfor er godt for vores samarbejde at alle bakker op. For det er lidt usædvanligt, at vi sætter så mange penge af til børnene, før vi går i gang med de egentlige budgetforhandlinger, forklarer borgmester i Kolding Kommune, Knud Erik Langhoff.

Samlet investeres der 52 mio. kr. i 193 vuggestue og børnehavepladser. Foruden de mange nye pladser vil der som forsøg i 2022 være tilskud til op til 10 familier, der ønsker at passe egne børn derhjemme.

Et enigt Økonomi og Strategiudvalg, hvor alle partier er med, er enige. Formelt skal beslutningen dog træffes i byrådet, hvilket ventes at ske i slutningen af juni.

Her kommer de nye pladser

Bramdrupdam 5 pladser til 0-2 årige
Christiansfeld 10 pladser til 0-2 årige
Lyshøj 12 pladser til 0-2 årige
Fynslund 20 pladser til 3-5 årige
Sdr. Bjert, naturbus, 22 pladser til 3-5 årige
Sdr. Bjert 12 pladser til 0-2 årige
Vonsild, nyt byggeri, 24 pladser til 0-2 årige og 88 til 3-5 årige

Del denne artikel