Find nu kammertonen frem

Lørdag 22. August 2020 08:11 1029
Knud Erik Langhoff. Privatfoto. Knud Erik Langhoff. Privatfoto.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative Vælgerforening i Kolding, Mariavej 9 6091 Bjert.

Kære politiske kollegaer i Kolding – find venligst kammertonen frem.

Samtlige partier er i øjeblikket på jagt efter egnede kandidater, der vil stille op til byrådsvalget i 2021. Det er derfor vigtigt, at vi der allerede er i systemet viser vejen. At vi går forrest og holder en god tone, debatterer på en god og sober måde og viser at det er muligt at være i politik, uden at blive bragt i miskredit.

Jeg er i mine bestræbelser på at finde kompetente, velegnede kandidater med et godt omdømme og en god opførsel til Det Konservative Folkeparti, stødt på potentielle kandidater, der udtaler, at de ikke ønsker at blive udsat for diskriminerende og nedgørende oplevelser, hvorfor de takker nej til at stille op.

For nyligt annoncerede Villy Søvndal, at han stiller op til byrådsvalget i Kolding næste år og det ærgrer mig meget, at en person, som vælger at gøre en indsats i demokratiets tjeneste, bliver behandlet, som tilfældet har været.

Politikere, der på nuværende tidspunkt er tilgodeset med gode poster og saftige ben bør simpelthen stikke piben ind og opføre sig ordentligt over for alle. Også – og måske endda især – overfor politikere, der har en anden politisk opfattelse, end de selv har.

Vi kan være stolte af det danske demokrati og det skal vi værne om. Skal demokratiet fungere, betinger det, at gode kvinder og mænd har lyst til at medvirke, også uden de bliver hængt ud af bedrevidende personer og politikere, som er fattige på argumenter og derfor må ty til ufine metoder.

Lad os frem mod kommunalvalget næste år debattere og diskutere livligt – og lad os gøre det ordentligt.

Tags