Filmet i Kolding: Ny “legesyg” musikvideo fra Mathilde Falch

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 15 september 2022
Opdateret 15/09/22 5:26
Musikvideoen "Legesyg" er optaget på Kolding Bibliotek. Pressefoto.

Mathilde Falch er klar med musikvideoen til sin nye sang “Legesyg”.

Og legesygt blev det, da Mathilde Falch indtog Kolding Bibliotek, sammen med sit band, fotografen Stefan Kragh og en masse lokale og friske statister.

Dick Kaysø var med sin ven, fotografen Stegan Kragh på arbejde. Dick blev også grebet af stemningen og måtte ind og danse med foran kameraet.

-Min svigerfamilie er fra Kolding – og da jeg en dag var på Kolding Bibliotek med min søn, tænkte jeg at det kunne være en fed lokation til min næste musikvideo. Kontrasten mellem sangens tema om at være legesyg og bibliotekets rolige rammer, hvor man normalt opfordres til at være stille, tændte en idé.

Mathilde Falch og fotografen Stefan Kragh har tidligere arbejdet sammen på Mathildes musikvideoer til “Suk” og “Planken Ud”. Makkerparret er vilde med at arbejde ud fra Mathilde rå idéer, finde en enkelt fed location, invitere nogle ikke-kameravante statister med og se hvad lysten bringer af idéer.

-Jeg har de sidste år været glad af at lave musikvideoer og pressebillleder ude af København og Århus – for at få nogle andre flotte lokations og vise noget andet af Danmark frem. På mine tourneer er jeg heldig at komme rundt i hele Danmark og se hvor mange spændende og smukke steder landet byder på. Min svigerfamilie er fra Kolding og jeg har besøgt Kolding Bibliotek med min søn og tænkte at man kunne skyde en fed musikvideo der, fortæller Mathilde Falch.

-Jeg kan godt li’ at finde en fed lokation og så se hvad der sker. Ikke planlægge for meget, men være åben for hvilke spontane ideer der kommer. Jeg er vild med at have ægte mennesker med som statister – der repræsenterer os allesammen.

Mathilde Falch har netop udsendt popsinglen “Legesyg” som forløber for hendes næste album, der forventes at udkomme i 2023.

Mathilde Falch og hendes faste producer og guitarist igennem mange år, Christian Ki, er ikke bange for at tage chancer og lege med produktionerne. På “Legesyg” lever de op til titlens løfte, og giver lytteren 3.54 minutters leg. En sang der kredser om at finde legen, midt i voksenlivet.

Mathildes faste keyboardspiller og korsanger, Charlotte Schultz bad Mathilde skrive en sang hun kunne danse til – Mathilde kvitterer med “Legesyg”, en sang om følelsen af at være afsted på tour, med Mathildes fire bandmedlemmer og bedste venner. Der hvor Mathilde lever allermest.

-Det har nok været den sang det har været sjovest for mig at skrive og indspille. Vi lavede først en version af sangen, som jeg valgte at kassere, fordi jeg synes den blev for poppet og for langt fra mine normale produktioner. En måned efter fik vi lyst til at give sangen et bud mere, og endte op med denne version der er endnu mere legesyg og poppet end den første. Og jeg elsker den, siger Mathilde Falch og fortsætter:

-Jeg glæder mig vildt meget til at spille den live. For mig er det et mål af lave sætlister og album der repræsenterer alle sider af livet – og denne sang har jeg savnet indtil nu. Jeg har indtil nu gået i en bue udenom 80’erne og fundet inspirationen i 60’er og 70’erne, men det var virkelig sjovt at skrue op for 80’er/90’er synchlydende. Jeg er født den 30. december 1989, så jeg havde to dage i 80’erne, de to dage kommer til deres fulde ret i “Legesyg”, slutter Mathilde Falch.

Musikvideoen udkommer i dag, torsdag. Se musikvideoen nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel