Farvel til kontanthjælp: Laura fra Kolding blev selvforsørgende

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 8 august 2022
Opdateret 07/08/22 18:57
Laura blev selvforsørgende i december. Pressefoto.

Laura fra Kolding startede i praktik hos Attendo som plejehjemsmedhjælper og fik den fleksibilitet, hun havde brug for. Det blomstrede til et småjob på 15 timer i ugen og steg til deltid på 20 timer ugen.

Nu er hun fuldtidsansat i en aftenvagtsstilling og har fremtidsplaner om en uddannelse som social- og sundhedshjælper – og ADHD’en fylder mindre i dagligdagen.

Var sin egen største fjende trods interesse i faget

-Jeg har altid interesseret mig for det med mennesker. Jeg vil gerne gå fra arbejde med en følelse af, at jeg har gjort noget for andre, fortæller 26-årige Laura fra Kolding, som efter seks måneders ledighed havde en dialog med en ny sagsbehandler fra Jobcenter Kolding om sine jobønsker.

-Der gik to dage, så havde jeg en samtale med henblik på praktik, og jeg gik derfra med en opstartsdato. Jeg var meget nervøs i starten, og jeg troede ikke på mig selv. Min praktik blev forlænget et par gange, fordi jeg gerne ville rundt og have det hele med. Attendo havde en enorm tillid til mig, siger hun.

Som en del af Lauras rejse mod fuldtidsjob, lærte hun sin ADHD diagnose at kende og kom frem til, hvilke rammer der fungerer bedst for hende. Samtidig fandt hun hurtigt ud af, hvilken branche hun føler sig hjemme i – nemlig omsorg og kontakt med mennesker.

Netop det hjalp hendes sagsbehandler med, hvor kemien var et match, fordi Laura blev mødt med det udgangspunkt, at det var hendes idéer og tanker om, hvordan hun skulle komme i job.

ADHD var en udfordring

-Jeg var usikker og tænkte at åh nej, min ADHD eksploderer. Men det, at der er så mange ting at gribe fat i hele tiden behager mig helt vildt, også min ADHD. Det fylder slet ikke lige så meget som det gjorde før, fortæller Laura om en mærkbar forskel på hendes dagligdag med ADHD.

-Jeg har aftenvagter, fordi jeg har problemer med at komme op om morgenen.

For Laura har det været nøglen til at få det til at lykkes, at hun blev mødt med den fleksibilitet, som hun har mærket hos Attendo.

-De lytter og er meget samarbejdsvillige og fleksible. Jeg startede i mit eget tempo, og blev oplært før jeg startede i småjob, så jeg var aldrig alene, indtil jeg selv følte, at jeg kunne og var tryg i opgaverne. Hvis jeg ikke fik lov til at mærke efter, tror jeg at det ville have givet bagslag, siger hun ærligt om starten af sin succesfulde forløb.

-Jeg var min egen største fjende og tænkte hele tiden at ej, det kan jeg ikke. Jeg voksende enormt meget i den tid. Min familie ser mig også som et helt nyt menneske. Det har gjort godt på alle fronter.

Fra kontanthjælp til selvforsørgende i fuldtidsstilling

-Jeg niver mig i armen for at finde ud af, om det her faktisk er virkeligt, og jeg er nået så langt, siger Laura med et stort smil om sit forløb hos Attendo, der startede i sommeren 2021.

Det overordnede mål var at blive selvforsørgende inden årsskiftet. Dét blev hun i december.

-Jeg har fået en rigtig god medarbejder. Laura er altid sød og hjælpsom, og hun repræsenterer mig godt, når jeg ikke er her, slutter Ditte Korsager, virksomhedschef hos Attendo.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel