Connect with us

Lunderskov

Familie gjort hjemløse efter brand

Offentliggjort for

den

Det lykkedes ikke at redde ret meget af huset. Privatfoto.
Det lykkedes ikke at redde ret meget af huset. Privatfoto.

Huset var omspændt af flammer.

Brandfolkene fra TrekantBrand station Lunderskov, blev torsdag middag kaldt til assistance til folkene fra station Vejen. Og der blev også tilkaldt hjælp fra stationerne i Kolding og Skodborg.

Grunden var, at der var udbrudt brand i en næsten nyopført i villa på Gamstvej i udkanten af St. Andst, skriver Lunderskov Folkeblad.

Alarmen via 112 indløb kl. 12.15. Men trods det store opbud af brandbiler og brandfolk lykkedes det ikke at redde villaen, som stort set udbrændte.

Der var ingen hjemme, da branden blev opdaget, og brandårsagen er endnu ikke opklaret. Der kom heldigvis ingen mennesker til skade – og et par hunde, som befandt sig inde i bygningen blev reddet ud fra flammerne.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Lunderskov

Damptoget på ”bryllupsrejse”

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det gamle nostalgiske damptog fra Lunderskov har efterhånden mange gøremål. Og det er ikke kun de velkendte veterantogskørsler på de lange skinner mellem Vejle og Jelling, eller på den romantiske veteranbane mellem Vojens og Haderslev.

I lørdags pustede det gamle flotte damplokomotiv af sted med de gamle nostalgiske vogne på krogen på en rigtig ”bryllupsrejse”. Det var et brudepar, som havde hittet på at markere deres store dag ved at invitere alle gæsterne med på en togrejse ad den knap elleve kilometer lange veteranbane fra Vojens til Haderslev, skriver Lunderskov Folkeblad.

Kaffe og forfriskninger

På perronen i Haderslev blev gæsterne budt på kaffe eller andre former for forfriskninger, før toget igen ad det krogede og hyggelige jernbanespor i bumletogs-fart kørte tilbage til Vojens.
Bryllupstoget bestod under turen af et gammelt flot og velpudset damplokomotiv fra 1916 og tre personvogne af den rigtige gode gamle slags med åbne ende-perroner. Den ældste fra 1898 og den yngste fra 1916!

Men det er ikke den eneste tur, det gamle damptog i den seneste tid har været ude på. Toget bliver benyttet ved privatfester og andre former for fejringer og ved udflugter.

Støtteforeningen KLK’s medlemsblad, Togfløjten, fortæller, at toget også har medvirket ved filmoptagelser til årets julekalender i TV, som kommer på skærmen i december måned på DR1.

Det er Sydjyllands Veterantog, som har hjemsted i Lunderskov, der står for både kørslerne med toget og for vedligeholdelsen af det nostalgiske togmateriel. Og sidstnævnte foregår i DSB’s gamle remise og udføres udelukkende af en gruppe frivillige ”tognørder”.

Klargøring til sommer

Lige har nu nørderne travlt med at gøre toget klar til sommerens veterantogskørsler på strækningen fra Vejle til Jelling gennem det smukke område Grejsdalen, og på den hyggelige veteranbane mellem Haderslev og Vojens.

Og helt som sædvanligt køres Vejle-Jellinge-turen på søndage i juli måned. I år blev der dog kørt en enkelt dag mellem Haderslev og Vojens – og det bliver søndag den 24. juli.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lunderskov

Dispensation kan åbne for nyt boligbyggeri

Offentliggjort for

den

Forfatter:

På billedet ses den tilgroede og ubebyggede grund på adressen Storegade 47, som kommunen og ejeren – efter en dispensation fra vejbyggelinjen – håber snart kan bebygges med nye boliger. Foto: sebro-press.

Et nyt boligbyggeri kan være på vej i Lunderskov.

-Jeg er da tilfreds med dispensationen, men jeg havde helst set den tinglyste servitut helt fjernet. For det handler jo om en håbløst forældet sag helt fra 1933.

Det siger autoforhandler Alex Aunsbjerg Nielsen til Lunderskov Folkeblad.

Han er ejer af den store ubebyggede grund på Storegade 47 i Lunderskov, som avisen bragte i fokus i sidste uge. Kolding Kommune agter nemlig at håndhæve en gamle servitut, der omhandler en vejbyggelinje, som er bestemmende for, hvor stor afstand, der skal være fra vejmidten til nærmeste bebyggelse. Og for Storegade er den tinglyst til 17,5 meter.

Hagen ved vejbyggelinjen er bare, at den vil forhindre en byggeinvestors byggeplaner om at opføre 18-20 boliger på grunden.

Her ses arealet Storegade 47 i Lunderskov i fugleperspektiv indrammet med hvide stiplede streger.

Senest har politikerne i kommunens udvalg Plan og Teknik besluttet at dispensere for servitutten, således at der nu kun skal være otte meter fra bebyggelse til vejmidten. Og det mener man vil åbne mulighed for, at grunden kan bebygges som planlagt af en byggeinvestor.

-Men nu er det helt op til om køberen af grunden også vil acceptere dispensationen ned til otte meter. Han har nemlig hidtil krævet servitutten helt fjernet, siger Alex Aunsbjerg Nielsen til Lunderskov Folkeblad.

Aunsbjerg Nielsen vil ikke over for avisen røbe, hvem investoren er, men kun oplyse, at han er bosiddende i Kolding.

Det hele handler, som tidligere omtalt, om en stor grund ved Storegade i Lunderskov – byens hovedgade – hvor der tidligere gennem mange år har ligget et mekanikerværksted og senere også en udstillingshal. Begge dele blev revet ned så langt tilbage som i 2009. Og siden har arealet faktisk ligget som et ubenyttet, tilgroet område midt i byen.

Lokalplan ligger klar

Der er for længst lavet en lokalplan for grunden, der muliggør opførelse af boliger på stedet. Planen blev faktisk allerede til i den tidligere Lunderskov Kommune og senere, efter kommunesammenlægningen, vedtaget endeligt af Kolding Byråd i 2007.

Målet med lokalplanen var – og er – at få lukket et stor hul i husrækken på Storegade og dermed forstærke stationsbyens arkitektur.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fynslund

Gårdbryggeri holdt åbent hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Signe Grønbæk er blandt medejerne af Kolding Gårdbryggeri - bryggeriet er familieejet. Foto: BlumePress.

Der var lørdag mulighed for, at kigge indenfor hos Kolding Gårdbryggeri.

Lørdag arrangerede Kolding Gårdbryggeri åbent hus på Fynslundvej 41 mellem Højrup og Fynslund nær Jordrup.

Det familieejede bryggeri er nystartet i foråret.

Tilslutningen til dagens åbent hus overraskede den ene af medejerne, Signe Grønbæk:

-Jeg er overrasket over, hvor mange mennesker, der er kommet. Jeg er glad for, at så mange vil lægge vejen forbi. Vi har nok været 100 personer i dag, siger Signe Grønbæk til Kolding Netavis.

Kolding Gårdbryggeri har tre forskellige øl – en hvedeøl med hyldeblomstsmag, en frugtig Pale Ale brygget med betragtelige mængder af citrahumlen og en gylden lagerøl med en let sødme.

Øl kan bestilles via Facebook og så bliver de stillet klar hos Kolding Gårdbryggeri. Øl kan også leveres om fredagen, hvis man bor i Kolding Kommune. Der kan betales med Mobilepay.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lunderskov

Efterskole udvider for 18 mio. kroner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lunderskov Efterskole er gået i gang med en stor tilbygning, der blandt andet skal rumme en ny spisesal og en foredragssal.

I denne sal vil man lave arrangementer, som borgerne i Lunderskov også kan deltage i.

Første spadestik blev taget torsdag den 12. maj, og det nye byggeri ved skolen kommer til at rumme både en udvidet spisesal til elever og medarbejdere samt en 300 kvadratmeter stor, rund samlings- og foredragssal .

Åben for offentligheden

Den nye foredragssal bliver mere end bare en bygning. Det bliver et nyt vartegn for Lunderskov Efterskole. Hovedsigtet er blandt andet at udvikle og styrke elevernes demokratiske dannelse, og den nye foredragssal bliver et rum for samtale og fortællinger om tolerance, frihed, ansvar og livet, lyder det fra skolen i en pressemeddelelse, skriver Lunderskov Folkeblad.

Med den nye foredragssal ønsker man også at styrke samarbejdet med lokalområdet. Derfor er planer om til næste forår at præsentere et program med foredrag, koncerter og lignende i salen, som indbyggerne i Lunderskov også kan deltage i.

Det første spadestik til byggeriet på efterskolen blev taget af Carlo Mathiesen, der var med til at starte Lunderskov Efterskole i 1980, og som var formand for skolen i de første otte år.

Illustration.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lunderskov

Inviterer til “Royal side run”

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lunderskov Hallen bliver start og mål for Runners side run, torsdag den 2. juni. Foto: sebro-press.

I anledning af Kronprinsens Royal Run, som løber af stablen 6. juni, bakker Lunderskov Runners lokalt op med et med et festligt royalt arrangement.

Alle interesserede inviteres til at være med, skriver Lunderskov Folkeblad.

Det er gratis og foregår med start og mål torsdag den 2. juni kl. 18.30 ved Lunderskov Hallen.

-Alle er velkomne som deltager eller som tilskuer til denne lokale udgave af Danmarks
royale løbefest, hvor der vil være en rute på ca. tre kilometer, med mulighed for at
forlænge den til ca. seks kilometer. Men du bestemmer helt selv om du vil løbe eller gå, og
tag gerne hele familien med, siger arrangøren, Klaus Detlef , formand for Lunderskov Runners, til Lunderskov Folkeblad.

-Vi synes, det er fantastisk, at Royal Run appellerer så bredt og motiverer mange
nye til at snøre kondiskoene og begynde at gå eller løbe. Det vil vi selvfølgelig
gerne bakke op om, og vi håber at se mange til vores arrangement i Lunderskov, lyder det fra Klaus Detlev.

Fakta

• Lunderskov RUNNERS arrangerer ROYAL SIDE RUN
• Torsdag den 2. juni kl. 18.30 ved Lunderskov Hallen
• Kontaktinformation: Klaus Detlef, mobil 52159870
• Læs mere og tilmeld arrangementet på: www.lunderskovrunners.dk

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler