Kolding Netavis

Faldt du i? Her er nogle af dagens aprilsnarre

Trefarvet Kærgården. Foto: Facebook.

Det er 1. april og derfor skal du passe på med, hvad du stoler på. Her har vi lavet et lille overblik over nogle af de aprilsnarre, du kan støde på i dag.

Lørdag den 1. april er dagen, hvor mange måske driver gæk med dig. Det forsøger både medier og virksomheder. Vi har her samlet nogle af de aprilsnarre, der er ude i dag.

Søger tester til affaldsrobotterne “Skralde”

Skralde
Skralde. Foto: Kolding Kommune.

Kolding Kommune tilbyder, at du kan blive tester på programmerede robotter, der kan sortere affaldet hjemme hos dig. Kolding Kommune kalder dem “Skralde” og de programmerede robotter kan sortere affaldet hjemme hos dig.

Som udgangspunkt er robotten Skralde sød og rar, og så knokler den, når du har brug for hjælp til ekstra store sorteringsopgaver. Det kunne f.eks. være efter teenagerens fester, i din kamerarulle på mobilen eller i din propfyldte garage.

Selve affaldssorteringen er programmeret på forhånd. Men Skralde kan meget mere. Du kan også vælge et sangprogram, der hjælper med at putte dine børn og kæledyr på fem forskellige sprog ved hjælp af kunstig intelligens. Desværre synger den på alle sprog samtidig, så vi vil gerne finde ud af, om det er et problem. Skralde har også et ”sænk dit forbrug-program”, som jammer dit netværk, når du går ”til betaling” på en hjemmeside. Den stopper dig også fysisk, hvis du er på vej ud ad døren med en indkøbspose. Her har vi (Kolding Kommune) brug for at få testet om fysisk, bliver lidt for fysisk, skriver kommunen blandt andet i aprilsnaren.

Affaldsrobotten Skralde er aktiv om natten, så den kører til nærmeste genbrugsplads, når mørket er faldet på, og trafikken er minimal. Den kommer ind på pladsen med Genbrug 24-7, hvis du på forhånd har tilmeldt dig. Kolding Kommune skriver, at du kan tilmelde dig som tester på mailadressen “je******@ko*****.dk”.

Trefarvet Kærgården

kaergaarden tricolore
Trefarvet Kærgården. Foto: Kærgården.

Er du til trefarvet is, så har Kærgården en god nyhed. Kærgården Tricolore. Nu kan du endelig smøre chokolade, vanilje og jordbær direkte på dit favoritbrød. En sød tilføjelse til morgenbordet, skriver Kærgården i deres 1. aprilsnar.

Øl-tandpasta

Albani tandpasta
Øl-tandpasta. Foto: Albani.

Og her 1. april er Albani ude med en spændende og innovativ nyhed. Bryggeriet lover, at det er den mest fynske nyhed nogensinde: Albani Tandpasta.

Den nye, smagfulde Albani Tandpasta, fås i to varianter med en gennemtrængende smag af enten Odense Pilsner eller Classic – præcis som du kender og elsker dem, lover Albani.

Stressramte rødspætter mister sine røde pletter

28764743896
Foto: WWF.

TV2 Nord kan berette om, at fiskerne i Skagen nu har fået nok. På grund af vinterbadere på Sønderstrand i Skagen, er rødspætterne blevet så stressede over, at se vinterbaderne, at nogle af rødspætterne har mistet sine røde pletter.

Nu vil fiskerne have et totalt stop for nøgenbadning ved kysterne, fordi fiskene bliver skræmt fra vid og sans.

Allerværst ser det ud, når Vinterbadefestivalen finder sted, hvor mange hundrede deltagere springer splitternøgne og hvinende rundt. Postyret i vandet giver fiskene stress og traumer for resten af livet, skriver TV2 Nord.

Vinterbaderne har taget kritikken til sig og vil begynde, at tage hensyn til fiskerne.

Sønderstrand er stedet, hvor de bedste fiskepladser er for de nordjyske fiskere.

Ministerpension til alle danskere

291022 Mette Frederiksen i Kolding 01 foto Elo Christoffersen
Statsminister Mette Frederiksen (S). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Ekstra Bladet kan 1. april fortælle, at det fremover ikke kun er folketingsmedlemmer, der får ministerpension. Det skal alle danskere have. Og i følge Folketingets formand, Søren Gade (V), kommer det til en folkeafstemning.

Det er Søren Gade, der sammen med Statsminister Mette Frederiksen (S), har taget initiativet til forslaget om ministerpension til alle danskere.

Prisen for at slippe for de kritiske forsider bliver dog astronomisk, men politikerne mener, at man allerede har fundet måden at finansiere den slags udgifter på – nemlig ved sløjfe helligdage. En kommende folkeafstemning dermed skal afgøre, hvilke helligdage danskerne er villige til at ombytte til politiker-privilegier.

Tagget med:
Del denne artikel