Fakkeloptog mod den nye epidemilov

Fredag 13. November 2020 18:28 2110
Der var fredag eftermiddag fakkeloptog mod den nye epidemilov. Foto: BlumePress. Der var fredag eftermiddag fakkeloptog mod den nye epidemilov. Foto: BlumePress.

65 personer deltog i fakkeloptoget i Søndergade i Kolding.

Fredag eftermiddag var der arrangeret et fakkeloptog mod den nye epidemilov. Det var med start i Søndergade i Kolding. 65 personer var mødt op for at deltage i den fredelige demonstration og de gik fra Søndergade, videre rundt i byen og endte ved rådhuset.

Den nye epidemilov skal snart vedtages. Og det er utilfredsheden med den nye lov, der har fået initiativtager Camilla Nørgaard Thinggaard, til at arrangere fakkeloptoget:

- Vi er meget uenige i en del af de punkter, der står i den lov, hvor det blandt andet handler om tvangsisolering, tvangsvaccinering og tvangsmedicinering, som en mand (sundheds- og ældreministeren, red.) får lov til at bestemme, hvem der skal udsættes for det. Det betyder, at personen bestemmer, hvem der eksempelvis skal tvangsisoleres i fire uger eller hvem der skal hentes på egen bopæl, hvis man har en samfundskritisk sygdom og vi ved heller ikke, hvad en samfundskritisk sygdom er, fortæller Camilla Nørgaard Thinggaard til Kolding Netavis.

Punkter i epidemiloven

- Smittede med en farlig sygdom kan blive pålagt, at de skal undersøges, indlægges, behandles og isoleres.

- Sundhedsstyrelsen kan med regler bestemme, at bestemte grupper af personer skal vaccineres for at inddæmme og udrydde en farlig sygdom.

- Modsætter folk sig, kan der i nogle situationer bruges tvang, fysisk fastholdelse, aflåsning af lokaler, og politiet kan hjælpe til.

Kilde til punkter i epidemiloven: DR.

Tags