Læserbreve

Faglærte: Kolding gør det godt, men vi kan også gøre det bedre

Offentliggjort for

den

Iben Lehmann Rasmussen (SF). Foto: Navid Shaterabadi.

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådskandidat, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Inden for de næste 10 år forlyder det, at vi kommer til at mangle 100.000 faglærte i Danmark. Faktisk kan nogle brancher allerede nu mærke manglen på arbejdskraft og lærlinge – og der kommer kun til at blive flere.

I Kolding har erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og kommunen sammen knoklet for at nå målsætningen om at få 30% af de unge til at vælge en erhvervsuddannelse – og vi har gjort det godt, for vi ligger over 25%.

Det er dog stadig muligt at sikre et langt større kendskab til “håndens arbejde”. I Kolding er der heldigvis genindført obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse, så der på den måde også kan bygges bro til erhvervslivet.

For eleverne mangler muligheder for at kunne spejle sig i en faglært og på den måde også skabe og fastholde en interesse for de erhvervsrettede uddannelser. Og her er stadig muligheder, der kan sættes i spil. For der er mulighed for at oprette valgfag i samarbejde med erhvervsskolerne eller at udnytte mulighederne i folkeskoleloven om, at elever i højere grad kan få praktik eller fritidsjob til at tælle med i deres uddannelsesforløb.

Det er ikke nok, at der er politiske vinde, der blæser i den retning, hvis det ikke også prioriteres i embedsværket, så det kan eksekveres!

Det skal heller ikke eksekveres på bekostning af hinanden, men i samspil med hinanden på tværs af siloerne. For at lykkes skal der derfor både prioriteres flere ressourcer til folkeskoleområdet, så der er flere hænder samtidig med at samarbejdet på tværs af grundskole og erhvervsuddannelse også prioriteres i andet end blot tale.

Populære artikler

Exit mobile version