Connect with us

Kolding

Færre klager vedrørende handicappede børn

Offentliggjort for

den

I Kolding Kommune er der færre klager vedrørende handicappede børn. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

I Kolding Kommune er der færre klager vedrørende handicappede børn.

På landsplan har antallet af klager på børnehandicapområdet været stigende. Dette gør sig også gældende i Kolding Kommune. Ankestyrelsen vurderede i 2017 at Kolding Kommunes sagsbehandling var mangelfuld i 71% af de indbragte klager.

Hovedtendensen er, at ankestyrelsen vurderer at Kolding Kommune ikke har forholdt sig tilstrækkeligt til alle oplysningerne i de pågældende sager, herunder oplysninger fra skole, dagtilbud, læger, sygehus og forældrene selv.

På baggrund af ovenstående iværksatte Senior- og Socialforvaltningen i Kolding Kommune i foråret 2018 en række initiativer der skulle nedbringe antallet af klager på børnehandicapområdet.

Forvaltningen har, blandt andet, foretaget en systematisk gennemgang af klagerne, styrket kompetencerne på området og haft fokus på hvordan sagsbehandlingen kunne blive bedre.

Dette har medført, at antallet af klager er faldet fra 39 i 2017 til 9 i de første 10 måneder af 2018.

Formand: -Vi er på rette vej

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Karina Lorentzen, udtaler:

– Vi er i Social- og Sundhedsudvalget glade for at antallet af klager på børnehandicapområdet er faldet markant i 2018. Det viser at vi er på rette vej. Næste skridt er selvfølgelig at ankestyrelsen i mindre grad finder sagsbehandlingen mangelfuld og at det kompetenceløft vi har givet området således har virket.

Ankestyrelsen har endnu ikke truffet afgørelse i klagerne fra 2018. Men uanset ankestyrelsens afgørelse er en klage altid et udtryk for at en borger er frustreret over sagsbehandlingen i kommunen. Karina Lorentzen fortsætter derfor:

– Vi arbejder ud fra at sætte borgeren i centrum, og en klage bliver derfor altid behandlet omhyggeligt og med respekt for borgeren og barnets situation. Vi skal derfor altid være i dialog med den, der klager og hele tiden have fokus på, hvordan en klage kan skabe viden og læring i forhold til hvordan vi sagsbehandler bedst muligt.

Klagerne på børnehandicapområdet er en del af ’Danmarkskortet’ som er Børne- og Socialministeriets oversigt over hvor ofte ankestyrelsen finder fejl og mangler i sagsbehandlingen i de enkelte kommuner. Du kan se Danmarkskortet her…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame
Klik her for at skrive en kommentar

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kolding

Rejsegilde på svanemærkede boliger

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Borgmester Jørn Pedersen (V) var også inde i en af lejlighederne. Foto: BlumePress.

Tirsdag var der rejsegilde på et nyt svanemærket boligprojekt på Tvedvej i Kolding.

Tvedvej-projektet er godt på vej og vil snart være indflytningsklar. Tirsdag eftermiddag var der et forsinket rejsegilde, hvor der også var mulighed for, at se boligerne.

Borgmester Jørn Pedersen (V) holdt tale ved rejsegildet. Der var også taler med Peter Olsson – AP Pension, Mikkel Steffensen – JFP og Henrik Hougaard – Ecolabelling Denmark.

Der bliver i alt 20 lejligheder og 9 rækkehuse. De skal efter planen være indflytningsklare i starten af 2022.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

SF og Socialdemokratiet indgår valgsamarbejde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses byrådskandidat Filip Bekic Bladt (S), borgmesterkandidat Birgitte Munk Grunnet (S), borgmesterkandidat Villy Søvndal (SF) og byrådskandidat Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Privatfoto.

SF og Socialdemokratiet indgår et valgteknisk samarbejde.

SF og Socialdemokratiet i Kolding Kommune har indgået aftale om et valgteknisk samarbejde ved kommunalvalget den 16. november. Det fælles mål er at skabe flertal for en ny retning for udviklingen af Kolding Kommune.

-Socialdemokratiet og SF deler mange værdier, og vi ønsker en anden retning i Kolding Kommune med afsæt i disse værdier, siger Socialdemokratiets borgmesterkandidat Birgitte Munk Grunnet.

I aftalen om det valgtekniske samarbejde indgår bl.a. visionen om at gøre Kolding til én af de førende kommuner indenfor den grønne omstilling. De to partier vil også løfte folkeskolen og ældreområdet. Og så skal der et fast greb om kommunens økonomi.

-Kolding Kommune har for nyligt oplevet konsekvenserne af en økonomi i kaos. Regningen for dette kaos blev betalt af blandt andre børnene og samfundets svageste. I SF og Socialdemokratiet er vi enige om, at vi aldrig igen må ende økonomisk som i 2019, siger SF’s borgmesterkandidat Villy Søvndal.

Samarbejdsaftalen blev officielt indgået i dag, tirsdag, på Kolding Rådhus, hvor borgmesterkandidaterne var til stede sammen med de to lokalformænd, Filip Bekic Bladt fra Socialdemokratiet og Susanne Stenstrop Thorsen fra SF, der begge også er kandidater til byrådet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bjert

Ny festival i Bjert byder på stjerner fra ind- og udland

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En af landets bedste sangskrivere, Julie Maria, lægger vejen forbi festivalen i Bjert. Pressefoto.

Danske og internationale stjerner kommer til en ny festival i Bjert.

Der er lagt op til et brag af en høstfest med musik i verdensklasse, fællesspisning og masser af hygge og gode tilbud, når Bjert Gamle Brugs inviterer til både Høst og Harvest den 16. oktober.

Bjerts nye musikfestival

Harvest er en musikfestival for roots, jazz og americana, som opstod i København i 2020. I år foregår festivalen både i København og i Bjert, hvor Bjert Gamle Brugs sammen med Godset og Jazz i Trekanten har indledt et samarbejde med folkene bag Harvest.

Lørdag den 16. oktober indtager først Katrine Schmidt, derefter Julie Maria og sidst men ikke mindst canadiske Irish Mythen scenen i Vinduet i Bjert Gamle Brugs.

-Vi er både glade og stolte over at blive en del af Harvest, som er et spændende og stærkt nyt tiltag på den danske musik- og festivalscene, og vi syntes, at Vinduet i Bjert Gamle Brugs var det oplagte sted at lægge arrangementet. Det var folkene bag Harvest i København heldigvis helt enige i, siger leder af Godset, Martin Røen.

Høst om dagen og Harvest om aftenen

I forbindelse med Harvest-festivalen om aftenen har Bjert Gamle Brugs valgt at holde Høst i Vinduet og Brugsen om eftermiddagen med live hyggemusik, smagsprøver og masser af gode tilbud på både mad, drikke og brugskunst.

-Når nu vi kan byde på en aften med hele tre fantastiske koncerter, vil vi gerne gøre hele dagen til en fest. Derfor holder vi Høst om eftermiddagen, og inden festen bliver til Harvest om aftenen inviterer vi til fællesspisning. Menuen består af Chili con Carne a la Bjert Gamle Brugs, der selvfølgelig serveres med vores lokale BeansterBakers lækre surdejsbrød, fortæller indehaver af Bjert Gamle Brugs, Martin Gram.

Program

Kl 12-18: Høst med hyggemusik, smagsprøver, gode tilbud i Bjert Gamle Brugs og mad fra Rettrup Kjær Friland.

Kl. 17.30-18.30: Fællesspisning – Chili con Carne eller Chili sin Carne a la Bjert Gamle Brugs med BeansterBaker surdejsbrød. Billetter købes sammen med koncertbilletterne på bjertgamlebrugs.dk.

Kl. 19-23: Harvest
Kl. 19.00: Katrine Schmidt
Kl. 20.30: Julie Maria
Kl. 22.00: Irish Mythen

Billetter, både med og uden spisning, kan købes her.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Servicepris går til Autocentralens servicerådgiver

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Birgitte Schmidt blev til award-showet hædret for sin ekstra gode indsats på serviceområde. Anerkendelsen får hun efter en ekstraordinær serviceindsats over for VW-kunder både store og små. Privatfoto.

Autocentralens servicerådgiver vandt prisen for “Årets Serviceindsats”.

Volkswagen Danmark har afholdt deres årlige Volkswagen Erhvervsbiler Awards show. Her blev der uddelt en masse flotte priser til afdelinger og personale, der gør en ekstra indsats for VW-erhvervslivet.

Én af Autocentralen Koldings egne servicerådgiver løb med den fine pris Årets Serviceindsats.

Birgitte Schmidt blev til award-showet hædret for sin ekstra gode indsats på serviceområde. Anerkendelsen får hun efter en ekstraordinær serviceindsats over for VW-kunder både store og små.

Kunderne kontakter først Birgitte

Når erhvervsdrivende kører rundt i deres VW og oplever problemer, så er det Birgitte Schmidt de først kontakter. Her står hun klar til at hjælpe med at hurtig finde tid på værksted og evt. skaffe en lånevogn.

Ifølge Tommy Thorsgaard, Servicechef hos Volkswagen Kolding, er det fuldt fortjent, at Birgitte Schmidt er blevet hædret som årets Serviceindsats. For indsatsen er et synligt bevis på, at første håndsindtrykket af vores servicerådgivere spiller en utrolig stor rolle.

-Jeg er som Birgittes nærmeste chef, både ydmyg og stolt over at have Birgitte med på vores dygtige hold af gode medarbejdere. Det er personer som hende, der får enderne til at nå sammen, når vores kunder oplever problemer med deres erhvervsbil eller skal have den til service. Hun sikrer, at de altid er i gode og trygge hænder, og altid er orienteret omkring bilens tilstand, siger Tommy Thorsgaard, Servicechef hos Volkswagen Kolding.

Ansat siden 2016

Birgitte har arbejdet hos Autocentralen og Volkswagen Kolding siden 2016, hvor hun hver dag har glædeligt taget imod erhvervskunder. Hendes hædrer skyldes blandt andet det store antal af kunder der har givet hendes og Volkswagen Kolding teamet 5 stjerner for yderst god service.

Udover at kunne tage titlen og trofæet med hjem til Autocentralen og Volkswagen Kolding, så kan Birgitte også glæde sig til en tur sydpå. Præmien inkluderer en tur til Sydeuropa sammen med de andre vindere ved aftenens begivenhed.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Floraklubben inviterer på tur

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Floraklubben i Kolding inviterer alle borgere i Kolding Kommune på 65 år eller derover med på en begivenhedsrig og spændende udflugt i Kolding. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Turen koster kun et gebyr på 50 kroner og alle borgere på 65+ er velkomne.

Floraklubben i Kolding inviterer alle borgere i Kolding Kommune på 65 år eller derover med på en begivenhedsrig og spændende udflugt i Kolding.

Der er fem udflugter i efteråret – alle turene foregår på søndage. Vi tager afsted 10., 17., 24. og 31. okt. samt 14. november.

Først besøges Kunstmuseet Trapholt og se den nye, flotte udstilling af den danske møbeldesigners Verner Pantons værker.

Derefter går turen til Hotel Koldingfjord, hvor der spises en lækker frokost, mens udsigten over fjorden kan nydes.

Dansk Sygeplejemuseum

Ganske tæt på hotellet ligger Dansk Sygeplejemuseum. Her går besøget hen og deltagerne får et indblik i sygeplejens historie i Danmark. Det kan næsten ikke blive mere aktuelt efter en sommer, hvor der har været fokus på sygeplejerskernes arbejdsvilkår i dag, oplyser Floraklubben.

Sygeplejemuseet har for tiden en særudstilling om hospitalsskibet Jutlandias indsats i Koreakrigen i begyndelsen af 1950erne.

Efter en begivenhedsrig og spændende dag går turen tilbage til busterminalen i Kolding.

Floraklubben har fået et tilskud fra Kulturministeriet til de fem udflugter. Det koster derfor kun et gebyr på 50 kroner pr. deltager. Prisen inkluderer både bustur, frokost og entré til museerne.

Turene er målrettet borgere i Kolding Kommune over 65 år.

Billetter kan hentes i Floraklubben i Ny Vestergade 8, hvor du også får et program for dagen. Der er åbent på kontoret fra kl. 10 til 15 på alle hverdage.

Turene begynder og slutter på busterminalen i Mazantigade i Kolding. Der er afgang klokken 10 og man er tilbage til busterminalen ved 15.45-tiden.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler