Et helt nyt samarbejde, der går på tværs af uddannelsesinstitutionerne, skal få flere unge i gang med en uddannelse.
Et nyt 10 ugers uddannelsestilbud, Grundforløb plus, skal tilbydes flere steder, så unge, der endnu ikke er i gang, får lyst til at uddanne sig.
Det er Hansenberg, IBC, Social- og Sundhedsskolen, FGU samt Kolding Kommunes ungecenter, der har sat sig sammen omkring bordet, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.
Mange unge i Kolding Kommune går nemlig rundt uden at være i gang med en uddannelse, og kommunen og uddannelsesstederne vil nu målrettet hjælpe dem med at finde den rette hylde.
– Det vigtigste er jo, at de unge mennesker finder en vej i livet – blandt andet ind i en uddannelse og arbejde. Vi gør meget op gennem skolegangen, for at de unge bliver introduceret til forskellige fag – herunder også de faglærte fag. Derfor er det er utroligt positivt, at vi får det her tætte samarbejde mellem vores uddannelsesinstitutioner og vores ungecenter i kommunen. Og det at have et arbejde betyder meget for vores liv og selvopfattelse. Så hvis de unge i Kolding oplever, at det her kan give dem mod på at komme i gang, synes jeg, det er fantastisk, lyder det fra Kristina Jørgensen, formand for Kolding Kommunes Børne- og uddannelsesudvalg.
Tilpasset de unge
Grundforløb plus er et forløb, der er tilpasset de unge. Mange unge er i tvivl om, hvilken branche de kunne tænke sig at arbejde indenfor – og i nogle tilfælde også, hvorvidt de overhovedet er klar til uddannelse. Derfor får de nu mulighed for at prøve uddannelserne af og få en blød opstart. Samtidig tilbydes de, der har behov, også ekstraundervisning i for eksempel dansk eller matematik, så deres karakter bliver højere. Men der er også mulighed for at komme ud som ufaglært og tjene sine egne penge.
– Vi ser frem til, at alle unge får mulighed for at tage en uddannelse. De, der af forskellige årsager ikke har fået taget hul på en uddannelse, kan nu i løbet af 10 uger få vejledning, opkvalificering og introduktion til flere fag, så de kan gå videre og få et svendebrev, forklarer direktør på Hansenberg, Morten Kaj Hansen.
Og der er brug for de unge ude på virksomhederne, siger formand for Kolding Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg, Poul erik Jensen, der også er medlem af bestyrelsen på Hansenberg.
– I Trekantområdet har vi en lang række virksomheder, som mangler arbejdskraft, og inden for flere brancher er der et særligt stort behov for øget beskæftigelse. Det gælder både inden for SOSU-området, de merkantile uddannelser og tekniske uddannelser. Eksempelvis er der et markant behov for flere faglærte inden for hotel- og restaurationsbranchen.
Grundforløb plus er et fleksibelt tilbud, og det første forløb starter op den 14. april.