Et demokratisk problem?

Mandag 05. Oktober 2020 17:15 311
Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto. Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), fællesledelseformand og byrådskandidat, Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4, st. th. 6000 Kolding.

Den 24. august kunne vi med stor overraskelse læse, at Jørn Pedersen ikke genopstiller til næste kommunalvalg. Ovenikøbet sagde borgmesteren, at han ville være 100% borgmester frem til 31. december 2021 og derudover ikke blande sig i hvem Venstres næste borgmesterkandidat skulle være. Begge ting løber han nu fra.

Jeg vil ikke blande mig i Venstres valg af borgmesterkandidat, men synes det er et demokratisk problem, når politikere forlader deres mandat i utide. Specielt når det er en borgmester der fik over 12.000 stemmer. Er det så rimeligt at overlade borgmesterposten til en der ved sidste valg fik 628 stemmer? Når man stiller op som folkevalgt politiker, så stiller man op for at sidde i den gældende periode, man er valgt i.

Man trækker sig ikke undervejs medmindre der selvfølgelig er grunde såsom sygdom, der gør, at man ikke kan fortsætte. Derfor har jeg stor respekt for Kristina Jørgensen (DF), der har valgt ikke at genopstille, men først trækker sig til næste valg.

Man trækker sig ikke, fordi man vil hjælpe en partikollega. Jørn har et stærkt mandat fra borgerne, og det bør han fuldføre. Den næste borgmester i Kolding Kommune, skal vælges af borgerne og ikke af politiske studehandler.

Tags