Læserbreve

Er det fedt at være ung i Vamdrup?

Offentliggjort for

den

Nanett Jensen (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Nanett Jensen (SF), byrådskandidat, Østergade 18, 6580 Vamdrup.

Vamdrup er en by med rigtig meget at byde på.

Vi har alt lige fra skole og daginstitutioner til dagligvareforretninger og specialbutikker, sportsfaciliteter, biograf og meget mere. Her er altså stort set alt, hvad man har brug for.

I forhold til de unge er der dog et ”men”. For det er min opfattelse, at det ikke er særlig fedt at være ung i Vamdrup – det var det ikke, da jeg var ung, og jeg tror ikke, det har forandret sig meget siden. Der mangler tilbud, som understøtter et godt ungeliv. Sociale og kulturelle arrangementer og et fristed hvor de unge kan mødes og bare være sammen og være dem selv.

Såvidt jeg har forstået, har Vamdrup Byforum planer om at kigge på mulighederne for at lave en form for ungdomshus. Den idé bakker jeg 100% op om.

Jeg synes, det vil være fantastisk med et sted for de unge, som er deres. Gerne et sted, hvor man lader de unge selv være med til at styre, hvad det er for sted, hvad der skal foregå der, og hvordan det skal fungere i praksis.

Det at overlade noget af ansvaret til de unge selv vil sikre, at det bliver DERES sted, og det vil kunne skabe engagement og give de unge lyst til at bruge og passe på det.

Et sådant ungdomshus vil formentlig også kunne afhjælpe problemerne, som jeg ved nogle borgere i Vamdrup oplever, med unge der opholder sig rundt omkring i byen, og nogle oplever, at de larmer, sviner eller ødelægger ting.

For vi kan ikke bare altid skælde ud på de unge. Vi er også nødt til at se på, hvad vi tilbyder dem af muligheder.

Populære artikler

Exit mobile version