Er den allerede hjemme, Venstre?

Fredag 08. Januar 2021 05:34 467
Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto) Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), formand og byrådskandidat for SF Kolding, Gunnars Ager 7, Kolding.

På nettet kan man finde et forrygende indslag fra det lokale medie Canal 6000. Venstres spidskandidat Eva Kjer Hansen er i studiet til hyggesnak med juleøl på bordet.

”Hvis du nu går hen og bliver valgt som borgmester her i Kolding…,” starter værten et spørgsmål.

”NÅR, mener du,” korrigerer Eva Kjer ham med et glimt i øjet.

Og ja, det er selvfølgelig bare for sjov. Men det er også bare ret arrogant. Og man skulle tro, at de især i Venstre havde lært, at den slags arrogance sjældent er det, man vinder valg på. Selvom Uffe Ellemann hævder, at han aldrig sagde ordene ”Den er hjemme” til den berømte avisforside, så var det arrogance, han udstrålede. Og tabte på.

Nu er Eva Kjer Hansen selvfølgelig helt nyslået koldingenser, så hun kender os ikke så godt endnu. Derfor vil jeg gerne give et lille tip som én, der har opholdt sig ganske mange år i kommunen: Hovmod falder ikke i god jord her. Punktum.

I SF gør vi for tiden klar til at give både Venstre og de andre partier, vi stiller op imod til KV21, kamp til stregen. Men det kommer naturligvis til at ske på den respektfulde og kollegiale måde.

Vi ved nemlig godt, at alle, der stiller op til byrådet, gør det, fordi de mener, at de kan bidrage med noget unikt og positivt. Og så ved vi i øvrigt også, at feltet i Kolding Kommune er så utroligt åbent, at det ville være et nitteprojekt at spå om valgresultatet på nuværende tidspunkt.

Det eneste, vi ved, er, at vi får en ny borgmester. Og i SF Kolding vil vi knokle for, at vedkommende kommer til at hedde Villy Søvndal, fordi vi tror på, at han kan sætte fut under den grønne omstilling og udvikle velfærden i kommunen.

Tags