Endelig: Nu kommer kommunen med information om vejarbejde

Torsdag 06. August 2020 09:14 650
Asfaltarbejdet foregår blandt andet på Haderslevvej. Foto: Kolding Kommune. Asfaltarbejdet foregår blandt andet på Haderslevvej. Foto: Kolding Kommune.

Kolding Netavis har forgæves forsøgt, at få information om det igangværende asfaltarbejde i midtbyen. Nu kommer kommunen pludselig med detaljer om arbejdet.

Netavisens læsere har spurgt indtil det igangværende asfaltarbejde, der er startet mandag i midtbyen. Og Kolding Netavis har forgæves forsøgt, at få noget at vide om vejarbejdet - og hvornår det skulle blive afsluttet.

Men torsdag formiddag er der endelig kommet lidt information fra Kolding Kommune, der har udsendt en pressemeddelelse om asfaltarbejdet.

Nu oplyser kommunen, at der i denne og næste uge blive lagt ny asfalt på en del af Tøndervej og Haderslevvej i Kolding. Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne, så trafikken i dagtimerne forstyrres mindst muligt. Den eksisterende belægning er ved at være godt slidt, og derfor kommer der ny asfalt på følgende strækninger, som led i den løbende vedligeholdelse af kommunens veje:

Haderslevvej – fra Søndervang til Sydbanegade
Tøndervej – fra Bjerggade til Sydbanegade.

- Vi har valgt, at arbejdet skal udføres i aften- og nattetimerne, da der er tale om to veje med temmelig meget trafik. En lukning i dagtimerne ville også berøre butikker og andre forretningsdrivende på strækningerne mere, forklarer vejingeniør Erik Lønborg Birkelund i pressemeddelelsen.

Støj i aften- og nattetimerne

Til gengæld kan beboerne på de to veje i perioden blive generet af støj i perioder i aften- og nattetimerne, mens arbejdet står på.

- Entreprenøren har informeret de berørte beboere, forretningsdrivende, m.fl. pr. sms. Arbejdet foregår i tidsrummet kl. 18-06 med undtagelse af aften- og nattetimerne mellem fredag/lørdag og lørdag/søndag, fortæller Erik Lønborg Birkelund.

Arbejdet er allerede gået i gang. I denne uge fræses den gamle asfalt af, og hvis ellers vejret holder, bliver der lagt ny asfalt på i næste uge.

- Begge veje vil være åbne for trafik i aften- og nattetimerne, mens arbejdet står på. Men kør lidt forsigtigt og belav dig på, at turen godt kan tage lidt længere end normalt, slutter Erik Lønborg Birkelund.

Tags