En udfordrende dag i trafikken

Mandag 15. Februar 2021 07:42 615
Sne, måske snestorm og tæt tåge. Bilisterne kan blive udfordret mandag. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Sne, måske snestorm og tæt tåge. Bilisterne kan blive udfordret mandag. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Bilisterne kan mandag bliver udfordret på flere måder.

Omslaget til lunere vejr giver et barskt farvel til kulden. DMI sendte søndag en risikomelding ud om, at der kan komme snestorm i dag, mandag.

- Sent søndag aften antyder de seneste prognoser, at snemængderne bliver en anelse mindre end tidligere antaget. Der ventes generelt et sted mellem 3 og 8 cm sne henover dagen, men det kan ikke udelukkes, at man nogle steder kommer op i omegnen af 10 cm sne henover en periode på 6 timer. Dette, i kombination med en god frisk vind og snefygning, betyder at kriteriet for snestorm fortsat ikke kan udelukkes og derfor bibeholdes risikomeldingen i store dele af landet, fortæller meteorolog Lars Henriksen på DMI's hjemmeside.

Kvalerne stopper dog ikke her. I takt med at fronten i løbet af mandag aften bevæger sig østpå, vil lunere og meget fugtig luft trække ind over landet fra sydvest med udbredt dis og tåge. Det forventes at tågen flere steder bliver tæt, med en sigtbarhed under 100 meter, og derfor er der også udsendt varsel om tæt tåge for store del af landet. Varslet gælder blandt andet Kolding-området mellem klokken 20 mandag aften og klokken 14 tirsdag eftermiddag.

Så skal du ud at køre, så kør forsigtigt og kør hjemmefra i god tid.

Grafik: DMI.

Tags