Connect with us

Læserbreve

En smukkere by og kommune

Offentliggjort for

den

Jesper Elkjær (SF). Privatfoto.
Jesper Elkjær (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Jesper Elkjær (SF), byrådsmedlem, Hestehaven 8, 6000 Kolding.

3.500.000 kroner. Så mange penge er der i år delt ud af puljen til byfornyelse i Kolding Kommune. Stakken af ansøgninger har sat rekord. Det er godt – rigtig godt.

Det betyder nemlig, at kommunens borgere har fået øje på støttemulighederne, hvis man vil renovere og forskønne facader på sit hus, hvad enten det er i byen eller på landet.

De 3.500.000 kroner er med til at geare 24 projekter hvor det samlede beløb for projekterne er langt større, når man regner den private andel med.

Byfornyelsespuljen er en rigtig god ordning der gør, at husejere der tager ansvar for at forskønne kan få støtte. Det kan være udskiftning af vinduer, tag eller facade. Der lægges vægt på det æstetiske når ansøgningerne vurderes, man ser på bevaringsværdi, kulturhistorie, forskønnelsesmæssig værdi, og bekæmpelse af sundhedsfare.

Den slags renovering et typisk dyr. Der er langt billiger at lægge et nyt tag med bølgeeternit frem for strå, men udtrykket bliver derved også væsentligt anderledes.

Det er af stor betydning at husejere vil være med til at forskønne omgivelserne. I Kolding by trænger mange facader til et løft. Det kan man få hjælp til, og det er til glæde for alle borgere at byen tager sig godt ud.

Jeg ønsker at styrke puljen med endnu flere penge på sigt. På den måde får endnu bedre mulighed for at løftet bygningers udtryk i hele kommunen, og forhåbentlig imødekomme endnu flere ansøgninger.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Molle fra DF undrer sig

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hans Erik Adsbøl. Privatfoto.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Molle Lykke Nielsen undrer sig over en beslutning, som han har deltaget i, en samarbejdsaftale, hvor Molle mener, at noget er galt her. Så må han jo op af stolen.

Det har han ikke stemt for, at nedlægge Christiansfeld Centret, som nu hedder Museum Kolding.

Molle Lykke Nielsen skriver: “Jeg havde aldrig stemt for Museum Kolding, hvis der havde stået, at Christiansfeld Centret skulle nedlægges”.

Molle – hvis det du skriver er korrekt , må du jo reagere kraftigt på det – altså hvis du har hørt rigtigt. Der må være nogen, der har skrevet under på den beslutning, der er nedfældet i beslutningsprotokollen.

Nu har Kolding Kommune jo ry for bare, at ændre det – eksempelvis planloven. Så det tager kun få minutter, hvis du har hørt rigtigt efter i det notat, som du skriver i dit læserbrev.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Vi SKAL passe på ALLE børn, specielt de udsatte

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Laura Guldager (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Laura Guldager (DF), byrådskandidat, Sødalen 13, Vester Nebel, 6040 Egtved.

På seneste møde i Social- og Sundhedsudvalget, var der en sag om de underretninger som Kolding Kommune modtager om børn og unge. Der er tale om henvendelser angående børn og unge, hvor der er mistanke om mistrivsel, vold, seksuel misbrug m.v.

Socialforvaltningen foreslog på mødet, at udvalget fremover skulle have en orientering om omfanget af underretningerne hvert år. Til min store overraskelse sagde udvalget ikke ja tak til dette. I stedet overlod de beslutningen til det næste udvalg – altså et udvalg som først tiltræder i 2022. Det giver for mig ingen mening!

Jeg anbefaler, at udvalget som en selvfølge bliver holdt orienteret om, hvor mange underretninger der modtages og hvor alvorlige de er.

Vi har et meget stort og helt klart ansvar, for de udsatte børn og skal sikre, at de får den hjælp de har behov for -uanset omfang. Derfor skal Social- og Sundhedsudvalget selvfølgelig følge udviklingen nøje, og derfor løbende modtage orienteringer fra socialforvaltningen.

Børn der oplever svigt i hjemmet, skal ikke også opleve, at politikerne er ligeglade med dem, tværtimod. De skal vide, at vi har i sinde at gøre alt der står i deres magt for at hjælpe dem, og at vi interesserer os for om de har det godt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Forbavsende stilhed om budgettet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Freddy Christensen (C). Privatfoto.

Læserbrev af Freddy Christensen (C), byrådskandidat, Industrivej 14, 6580 Vamdrup.

Kolding Byråd har vedtaget budgettet for 2022. Men det er mod sædvane, at vi ikke hørt meget til det, ud over at alle partier er enige om budgettet, og at der er udsendt en fælles pressemeddelelse fra kommunen.

Normalt plejer de enkelte partier at stå i kø for netop at få netop deres aftryk på budgettet ud til vælgerne gennem pressen. Men sådan har det ikke været denne gang, og det har undrer mig. Men dog kun lige til jeg hørte, at man bag lukkede døre havde givet hinanden håndslag på ikke at bruge budgettet – og meningerne om det – i valgkampen her forud for kommunalvalget.

Og det er for mig at se ret usædvanligt.

Jeg har før slået til lyd for langt mere åbenhed i byrådet. Alt meget foregår bag lukkede døre.

Og aldrig har der været så lidt åben debat, som i indeværende valgperiode. Og sjældent når selv vigtige sager frem åben demokratisk debat i byrådssalen. Beslutningerne bliver truffet forinden på et hav af lukkede møder – og andre lukkede forsamlinger.

Lige bortset fra de lovkrævede, når mange sager slet ikke frem til åben debat. Ikke en gang så vigtige ting som budgetterne, som berører os alle. Her sker de demokratiske meningsudvekslinger også på lukkede møder. Og det betyder, at rådets medlemmer faktisk går til byrådsmøder mundkurve på.

Og det er også selv om loven er skruet sådan sammen, at der er sikret tid til debat åben mellem første og anden behandling. Men har det ingen betydning i Kolding, hvor alt på forhånd er vedtaget. Byrådssalen er derfor kun en slags ekspeditionssal.

Det skulle vi gerne have ændret på. Der skal langt mere åbenhed til i det nye byråd, så borgerne tættere kan følge i, hvad der sker. Som det foregår nu er til skade for demokratiet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Hvordan kan et nyt havnekvarter løfte hele kommunen?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bjørn Olsen (R). Foto: Nikolai Tange Kristensen.

Læserbrev af Bjørn Olsen (R), byrådskandidat, Skovlundvej 41, 6000 Kolding.

Hvordan kan et nyt havnekvarter løfte hele kommunen?

Det bør være det centrale spørgsmål, som partierne mødes om, når det nye byråd skal diskutere havnens fremtid.

Det er dér, visionen starter, og det er det, der bør danne grundlag for de kommende årtiers udvikling af et af Koldings mest attraktive områder.

Det er ikke nok at lave en helhedsplan for lyskrydset foran Falck-stationen, bare fordi man ”er utålmodig og vil i gang”. Vi skal have en helhedsplan for HELE havnen, som hænger sammen med resten af byen.

Vi skal vide, hvad det er for et mix af boliger, erhverv, natur, kultur, m.m., der skal være på havnen om 20 år. Vi skal vide, hvordan der bliver sammenhæng i området, så en almindelig borger kan få hverdagen til at fungere med børnepasning, indkøb, cykelstier, trafik, osv.

Vi skal også vide, hvad det er, der skal give andre lyst til at færdes i området. Kolding midtby bør have kulturel tiltrækningskraft for alle kommunens borgere – og for dem på den anden side af kommunegrænsen.

Der er ikke noget nyt i, at byer udvikler sig, og at risikovirksomheder må finde nye placeringer for at give plads til boligområder. Det er en naturlig udvikling, som Kolding bør favne.

Med den nuværende havneaftale er udviklingen begrænset til midlertidige aktiviteter og kultur på de frigivne havnearealer og til at begynde at åbne byen mod havnen. Men egentlig byudvikling vil være spild af penge. Der mangler ganske enkelt en overordnet vision og køreplan.

Jeg håber, at det nye byråd vil forbedre havneaftalen, så vi kan få et attraktivt, sammenhængende havnekvarter, der er med til at løfte hele kommunen.

Vi kan godt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Bevar landsbyerne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Landsbyerne i Kolding kommune lever, det gør de blandt andet fordi der er gode leveforhold, her er gode institutioner, fornuftig infrastruktur, mulighed for at bygge & bo og en fantastisk natur.

Disse fortræffeligheder mener jeg, at man politisk skal bakke op omkring.

Det skal være muligt at leve det hele liv, i hele kommunen. Derfor skal vi som politikere også sikre ro om de kommunale institutioner der er i hele kommunen.

For hvis vi fortsat skal trække borgere til, eller beholde dem vi allerede har, i vores landsbyer, kræver det blandt andet at muligheden for benyttelse af en lokal børnehave og skole er til stede.

Og ja, elevprisen på landsbyskolerne er højere end i byskolerne, det er vilkårene, og de vilkår ønsker jeg fortsat at sikre for vores lokalpatrioter i hele kommunen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler