Connect with us

Kolding

En dag med fokus på genbrug

Offentliggjort for

den

Tv-tømrer Casper Kjerumgaard står klar til at hjælpe og give gode fif. Foto: Kolding Kommune.
tv-tømrer Casper Kjerumgaard står klar til at hjælpe og give gode fif. Foto: Kolding Kommune.

Mange af de møbler, som afleveres på Kolding Kommunes genbrugspladser, kan snildt bruges igen frem for at ende som materialer til genanvendelse eller endnu værre som brændsel til varmeforsyningen.

Derfor inviterer Kolding Kommunes genbrugsfællesskab til eventen Hyg og byg, hvor deltagerne kan upcycle møbler fra genbrugspladserne.

-Den første del af dagen er for studerende på de videregående uddannelser, men andre besøgende er også velkomne. De studerende kan simpelthen få et møbel, som de har ombygget, udsmykket eller hacket, med sig hjem. Og de kan få kyndig vejledning af tv-tømrer Casper Kjerumgaard, som står til rådighed hele dagen med værktøj, tips og teknikker, fortæller Niels Kallesøe Sørensen, eventkoordinator i Kolding Kommunes afdeling Redux – Affald og Genbrug.

Shuttlebus for studerende

Der kører bus fra et stoppested ved SDU til Bronzehallen imellem kl. 11.30 og 18, og der er plads til, at de studerende kan få deres genbrugsmøbel med retur til centrum. Når bussen ankommer til Hyg og byg, får de studerende et ”kuponhæfte”, som giver adgang til et møbel, mad og en fribillet til Trapholt.

På dagen kan man blive klogere på sortering og upcycling og få en snak med Trapholt om bæredygtigt design. I tidsrummet kl. 12-18, hvor de studerende er i centrum, vil det også være muligt at møde frivillige fra Repair Café, som hjælper med at reparere tøj og uundværlig hverdagselektronik som fx mobilopladere.

-Vi er superglade for samarbejdet med Repair Café, for de er om nogen medspillere på dagsordenen om at forlænge levetiden på de ting, vi omgiver os med. Jo længere tid ting holder, jo bedre er det for klimaet – og de studerendes økonomi, lyder det fra Niels Kallesøe Sørensen.

Byg bogskab og fællesskab

Kl. 19-21 er Bronzehallen åben for alle, og der vil være rundvisning i hallen, som bl.a. har værksteder og et skatkammer med alskens materialer og dimser. Hallen er en genbrugslegeplads, hvor borgerne kan sætte egne aktiviteter i gang i fællesskab.

Denne aften er der mulighed for at lære at bygge et bogskab. Casper Kjerumgaard instruerer og hjælper med byggeriet. Bogskabe gør brugte bøger tilgængelige rundt omkring i kommunen. Så hvis man har lyst til at have et stående i sin indkørsel, er der her en chance for at bygge et og fylde det med bøger fra genbrugsbiblioteket.

Bogblogger Karina Ahm er indehaver af bogskabet på Poppelalle i Bramdrupdam. Hun kommer forbi og fortæller om, hvordan bogskabet bliver brugt lokalt.

Der vil være smagsprøver fra den socialøkonomiske virksomhed Multifoods, kaffe på kanden og tid til en snak om sortering og cirkulær økonomi.

Bronzehallen ligger klos op ad Kolding Nord Genbrugsplads, hvor det er tilladt at tage ting med hjem fra. Hvis man ikke bryder sig om at fiske ting op af containere, men gerne vil købe genbrug, kan man gå i genbrugsbutikken i Bronzehallen. Den er fuld af ting fra genbrugspladserne i Kolding Kommune.

Arrangementet foregår 23. september klokken 12-21 i Bronzehallen, Bronzevej 3 i Kolding Nord.

Hyg og byg: Program

Kl. 12-18
♻ Møbelhacking
♻ Reparer dit tøj eller din bærbare computer med Repair Café
♻ Snak bæredygtigt (møbel)design med Trapholt
♻ Undervejs serveres der kaffe, vand og smagsprøver fra Multifoods

Kl. 18-19: Pause

Kl. 19-21
♻ Byg bogskab og fællesskab
♻ Mød Karina Ahm med bogskabet på Poppelalle i Bramdrupdam
♻ Besøg Bronzehallens værksteder og skatkammer
♻ Få en snak om cirkulær økonomi med affaldskonsulent

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Kolding

Julekoncert er tilbage

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Stig Rossen har Johanne Milland med som årets gæstesolist. Pressefoto.

Efter et års pause på grund af corona-pandamien, er julekoncerten tilbage med Stig Rossen.

Stig Rossen synger julen ind i Brændkjærkirken søndag den 19. december. Han byder på et bredt repertoire fra ind- og udland.

Dermed er den traditionsrige julekoncert tilbage efter et års pause på grund af corona-pandamien.

Arrangøren, Kolding Flisepudser Laug af 1985, vil som tidligere år inden hver koncert uddele donationer til gode formål i Kolding, fortæller Laugets oldermand, Otto Skak.

Stig Rossen har en gæstesolist med hvert år. I år er det 26-årige Johanne Milland, der har skuespilleropvækst i Nyborg og spiller sammen med Stig Rossen i musicalen Atlantis, der opføres i København fra 26. oktober til 13. november.

Du kan komme til julekoncert med Stig Rossen i Brændkjærkirken i Kolding den 19.december klokken 15, 17.30 og 20. Billetter kan købes her. Koncerten klokken 15 er dog allerede udsolgt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Unik og eksplosiv oplevelse

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Magic Spirit Quartet indtager scenen på Godset. Pressefoto.

På fredag arrangerer Jazz6000 musik på Godset i Kolding.

Jazz6000 er garant for en unik og eksplosiv oplevelse når nordafrikansk og skandinavisk musik forenes og går op i en højere enhed fredag den 29. oktober, hvor Magic Spirit Quartet indtager scenen på Godset.

Magic Spirit Quartet er navnet på et unikt musikalske møde mellem den marokkanske guembri-mester og sanger Majid Bekkas og tre store skandinaviske kapaciteter – den svenske trompetist og multiinstrumentalist Goran Kajfeš, den danske trommevirtuos Stefan Pasborg og den fremragende svenske pianist Jesper Nordenström.

Resultatet af samarbejdet lander et sted mellem nordafrikanske rytmer, ørkenblues og moderne jazz. Majid Bekkas, der oprindelig er klassisk uddannet og professor ved musikkonservatoriet i Rabat, hører til tidens største navne inden for den medrivende marokkanske gnawa-musik og har med sit baslignende ghanesiske instrument guembri i en årrække optrådt med en blanding af gnawa og jazz. Magic Spirit Quartets anmelderroste debutalbum af samme navn, udkom først på året.

Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at møde fire karismatiske musikere fra Nordafrika og Skandinavien i en uortodoks og eksplosiv konstellation, hvor jazz går hånd i hånd med spirituel og elektronisk musik, der emmer af magi og sprøde rytmer.

Koncerten finder sted på Godset i Kolding den 29. oktober klokken 20 og dørene åbnes klokken 19.30. Billetter kan købes i forsalg på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Derfor opsættes valgplakater fra klokken 07 i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lørdag morgen klokken 07 begyndte opsætningen af valgplakater i Kolding Kommune. Foto: BlumePress.

Mange har måske undret sig over, hvorfor valgplakater i Kolding allerede opsættes fra klokken 07 om morgenen, mens resten af Danmark først må gøre det fra klokken 12. Her får du svaret…

Lørdag morgen klokken 07 gik startskuddet i Kolding til, at de politiske partier kunne begynde, at opsætte deres valgplakater rundt om i hele kommunen.

Valgreglerne foreskriver, at det først må ske fra klokken 12. Men hvorfor så fra klokken 07 i Kolding?

Det har borgmester Jørn Pedersen (V) svaret på:

-Partierne er blevet enige om at sætte plakater op klokken 07, så køretøjer kan være væk fra den travle handelstrafik, som der altid er en lørdag klokken 12. Og vi ved jo af erfaring, at de første plakater er lige der, hvor flest biler kører dagligt, helt naturligt. Det er 3. valg, at vi gør dette og det har fungeret super de andre gange, siger borgmester Jørn Pedersen (V) til Kolding Netavis og fortsætter:

-Planen er så, at jeg på vegne af partierne retter henvendelse til indenrigs- og transportministeren, for at få ændret reglerne, så man må ophænge tidligere. Trafiksikkerheden er årsagen til, at valgplakaterne opsættes fra klokken 07, slutter Jørn Pedersen.

Jørn Pedersen genopstiller i øvrigt ikke til kommunalvalget den 16. november. Han har været borgmester i Kolding Kommune siden 2010.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse, skriver Indenrigsministeriet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Realskolen inviterer indenfor

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding Realskole inviterer lørdag den 30. oktober indenfor til Åbent Hus. Foto: BlumePress.

Lørdag skal eleverne i skole, da der inviteres til Åbent Hus.

Det kan være svært, når forældre skal vælge, hvilken skole poderne skal gå i. Skal det være Folkeskolen eller privatskole?

Det er baggrunden for, at Kolding Realskole, der er en privatskole, lørdag den 30. oktober inviterer interesserede til Åbent Hus på skolen.

Du kan møde Kolding Realskoles børn, lærere, pædagoger og ledere, oplev undervisningen & SFO og, vigtigst af alt: få en god og uforpligtende snak om, hvad det betyder at gå på Kolding Realskole.

Skolens elever går i skole denne lørdag, hvor besøgende også kan få en snak med elever på skolen.

Man er velkommen til Åbent Hus uanset om man blot er nysgerrig eller overvejer, at indskrive sit barn.

Kolding Realskole blev grundlagt den 1. april 1890 af Henrik Egeriis Christensen-Dalsgaard og er blandt de ældste realskoler i landet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Få testet hørelsen gratis

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Remote Care er en ny service, der giver høreapparatsbrugere mulighed for at få finjustereret høreapparaterne direkte fra hjemmet. Foto: PR.

Onsdag den 3. november og torsdag den 4. november har alle borgere mulighed for at få en gratis høreprøve.

Mange høreundersøgelser har været udsat på ubestemt tid på grund af corona, men nu kan alle interesserede få foretaget en gratis høreprøve.

Den 3. november foregår det på Kolding Løve Apotek i Kolding Storcenter og den 4. november på Bramdrupdam Apotek. Høreprøven foretages i samarbejde med Din Hørespecialist.

Over sommeren har mange benyttet sig af de gratis høretest, og 40 procent havde et behandlingskrævende høretab.

Der foretages gratis høreprøver i samarbejde med Din Hørespecialist på Kolding Løve Apotek i Kolding Storcenter den 3. november fra klokken 9-15 og på Bramdrupdam Apotek klokken 9-14. Arrangementet er gratis og uforpligtende.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler