Connect with us

Sjølund

Emma øver bjergbestigning på Skamlingsbanken

Offentliggjort for

den

Emma Østergaard vil være den yngste Danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest. Privatfoto.
Emma Østergaard vil være den yngste Danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest. Privatfoto.

Emma vil bestige verdens højeste bjerg. Og den dag hun står på toppen, er hun Danmarks yngste kvinde, som har besteget Mount Everest.

Emma Østergaard vil være den yngste Danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest.

For at nå det mål skal der mange timers træning i kroppen. Og selv om Skamlingsbanken skal strække sig højt for at nå sin høje fætter til knæene, så kan banken sagtens bruges til træning.

Kom til fællestræning

Emma Østergaard, Museum Kolding og BestigBjerge inviterer alle med til fællestræning på Skamlingsbanken lørdag den 21. maj klokken 10.

Man mødes ved Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor Emma fortæller lidt om sit projekt, og så går eller løber man ruten for BestigBjerge (4,5 km.). Er man ekstra rutineret kan man gå eller løbe ruten flere gange eller fylde vægt i sin rygsæk.

-For at nå mit mål, skal jeg træne benhårdt, for at stå skarpt til ikke bare Mount Everest, men alle bjerge i projektet. Vil du træne med? Sammen med Museum Kolding og BestigBjerge, vil jeg gerne invitere dig med på min månedlige fællestræning, fortæller Emma Østergaard og fortsætter:

-Det er ikke afgørende, hvilken fysisk form du er i, eller hvor lang tid du vil træne med. Det handler om at vi sammen kan motivere hinanden, og opnå glæden som træning kan give – denne gang med en “bestigning” af Skamlingsbanken. Så tag din ven, makker, kæreste, børn, kom alene, you name it, og “træn som en bjergbestiger” i smuk natur ved Skamlingsbanken”, opfordrer Emma.

Fællestræningen er gratis – du kan bare møde op.

Emmas tre-årige girlpowerprojekt

Projektet, som Emma er en del af, er helt unikt. Emma samarbejder med Jakob Urth, Urth-Adventures, hvilket gør Emma’s Everest stærkt og professionelt.

-Jakob er den erfarne, der allerede har trådt sneen flad, og jeg er den sprudlende, passionerede powerkvinde, der forfølger min drøm. I løbet af mit 3-årige projekt, skal Jakob og jeg sammen bestige flere bjerge, der hver især bidrager til at gøre mig klar til Everest, fortæller Emma.

Emma vil inspirere, motivere, og vise, hvor stærke kvinder er – også i bjergene.

-Emma’s Everest et mit 3-årige Girlpowerprojekt, og i foråret 2023 når jeg toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest; og jeg gør det som Danmarks yngste kvinde, slutter Emma.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Sjølund

Død mand fundet i udbrændt bil: Nu er manden identificeret

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det var en 49-årig ukrainsk statsborger, der den 19. april blev fundet død i en udbrændt bil i Sjølund.

Sydøstjyllands Politi kan nu fortælle, hvem personen var, der blev fundet død i en udbrændt bil i Sjølund den 19. april ved 06-tiden.

Manden er identificeret og der er tale om en 49-årig ukrainsk statsborger. Mandens pårørende er underrettet.

Der var ikke sket en kriminel handling.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Paddetur på Skamlingsbanken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Museum Kolding.

Det vrimler med liv i den lille sø på Skamlingsbanken. Tag med på Paddeturen på torsdag.

Tag familien med på tur og hjælp vores naturformidler med at finde padder og andre spændende dyr i vandet. Når vi har fundet et dyr, finder vi ud af, hvad det hedder og hører historier om, hvordan det lever. Måske finder vi en af de flotte vandsalamandere eller nogle små søde haletudser. I disse uger svømmer halsetudserne nemlig rundt og forvandler sig langsomt til frøer.

Paddeturen foregår på torsdag fra klokken 10-11.30. Mødestedet er ved Skamlingsbankens Besøgscenter og de fremmødte går sammen ned til søen. Paddeturen koster 30 kr. pr. barn, voksne der følges med børn er gratis. Billetten købes på stedet ved naturformidleren og betales med MobilePay eller kontant.

Turen er for børn fra 3 år og op. Museum Kolding har net og forstørrelsesglas. Du skal bare sørge for at medbringe tøj.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Arbejder for fælles legeplads for børn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

woman riding swing near trees
Legepladsen skal målrettes til skolebørn mellem 0. og 6. klasse. Foto: Annie Spratt/Unsplash (Modelfoto)

En fælles legeplads eller legeborg kan være på vej på Sjølund-Hejls Skole.

Forældre, som har børn på Sjølund-Hejls Skole, arbejder på at få etableret en fælles legeplads – eller legeborg – i lokalområdet. Det skriver Christiansfeld Avis.

Det påregnes, at det vil koste 500.000 kroner at etablere pladsen. Hvis der kan skaffes 300.000 kroner ad private veje, er der tilsagn fra Landsbypuljen i Kolding Kommune om et tilskud på 200.000 kroner.

Derudover har Chris Mc Donalds “More Play Puljen”, som samarbejder med firmaet KOMPAN, der skal levere legepladsen, givet tilsagn om at støtte med 20.000 kroner.
Sjølund-Hejls Skole er bygherre på projektet, og skolen arbejder også på at finde midler til medfinansiering af legepladsen. Der har endvidere været et tæt samarbejde med Kirsten Axel, som er legepladsinspektør i Kolding Kommune.

Initiativtagerne håber på, at projektet kan realiseres allerede i foråret 2023.

Legepladsen skal målrettes til skolebørn mellem 0. og 6. klasse. Det handler om cirka 170 børn, som går på Sjølund-Hejls Skole. Men der skal også være et aktivitetsområde, som kan bruges af idrætsforeningen og gæster i forsamlingshuset – og i fritiden af hele familien, lyder fra initiativtagerne.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Nysgerrighed og virkelyst på Skamlingsbanken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

12. maj genopliver Skoletjenesten Kolding i samarbejde med Kulturskolen og Naturskolen, 1800-tallets historiske sprogfester og folkemøder på Skamlingsbanken i en version, der er rettet mod børn. Privatfoto.

Folkemøde for Kolding Kommunes 5.klasser.

Skamlingsbanken er for mange børn forbundet med familieudflugter og fejring af mærkedage på Restaurant Skamlingsbanken. Står det til tre skoletjenester i Kolding, skal det fremover kun være én del af fortællingen om, hvad Skamlingsbanken kan.

12. maj genopliver Skoletjenesten Kolding i samarbejde med Kulturskolen og Naturskolen, 1800-tallets historiske sprogfester og folkemøder på Skamlingsbanken i en version, der er rettet mod børn.

“Det haver så nyligen regnet, det har stormet og pisket i vor lund.”

Sådan lyder begyndelsen på en af de sange, som dansksindede sønderjyder brugte som kampmiddel, og netop Skamlingsbanken har siden midten af 1800-tallet været platform for det danske sprog og den danske sang. Fædrelandssangen fra slutningen af 1800-tallet er derfor udgangspunktet for dagens program.

Men hvordan gør man en mere end 130 år gammel sangskat tilgængelig for børn i dag? Ved at lade dem lege, undersøge, tage ejerskab over sangskatten og skabe deres egen.

Det er princippet for fire forskellige workshops på Skamlingsbanken, når 200 elever fra 10 forskellige klasser skal bruge Skamlingsbankens særegne natur, kultur og historie til at skrive deres egne sange.

Farveord, lydord, ører i ler og mindesmærker af tape er bare noget af det elever fra Kolding Kommunes skoler kommer til at møde på Skamlingsbanken d.12.maj.

Eventen er et led i et større undervisningsprojekt, der i 2022 og 2023 skal udvikle og sætte fornyet fokus på de to historiske destinationer i Trekantområdet: Fredericia Vold og Skamlingsbanken.

Kolding Stadsarkiv har i samarbejde med Museerne i Fredericia fået bevilget samlet 450.000 kr. fra EWII og Region Syddanmarks kulturpulje til projektet: ”Minde- og mødesteder”.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Mand fundet død i udbrændt bil: Identiteten kendes endnu ikke

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Tirsdag morgen blev en mand fundet død i en udbrændt bil ved Sjølund.

Identiteten kendes endnu ikke på den mand, der ved 06.15-tiden tirsdag morgen blev fundet død i en udbrændt bil på Slåtoftvej i udkanten af Sjølund.

Det har dog endnu ikke været muligt, at finde ud hvem personen er, da liget var forkullet, oplyser Ritzau, men politiet har en formodning om, hvem det er:

-Vi har en god idé om, hvem det er og arbejder på at få fat i pårørende til vedkommende. En dna-test skal dog fastslå, om det er ham, vi mener det er, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Steffen Wolf, til Ritzau.

Det er dog nu fastslået, at manden ikke har været udsat for en forbrydelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler