Kolding Netavis

Kolding Netavis

Læserbrev af Vibeke Henriksen, bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Det er ikke gået Danmark forbi, at det har været en udfordrende nat for både brandfolk og politi, der op til flere gange har måtte rykke ud til påsatte brande i affaldscontainere nytårsaften, hvor de så bliver beskudt med nytårsraketter. Det er jo dødsensfarligt.

Jeg er vred over at nogen kan være så afstumpet i forhold til andres velfærd. Det kan ikke være rigtigt, at helt almindelige borgere -mænd, kvinder og børn skal udsættes for fare og frygt når de forlader deres bopæl. Ligeledes er beredskabet også mennesker -forældre, søster, bror mm som egentlig bare passer på os og på Danmark.

Man fristes til at sige at nogen bruger fyrværkeri som et våben mod det danske samfund, og gør en nytårstradition med fyrværkeri til krig og utryghed.

Det er helt urimeligt overfor vores beredskab, at det er dem som skal kæmpe en ”usynlig” kamp. En kamp mod Danmark, eller er det drengestreger –jeg tvivler. Beredskabet beretter om bagholdsangreb nogen steder, vi er heldigvis mange, som ikke vil tolerere den udvikling i Danmark.

Men det skal bakkes op af hårdere straffe til de tiltalte, og jeg så gerne at politikkerne støttede op om bedre lovgivning for brandmændene i funktion, som gør at brandmændene ville kunne passe deres arbejde. Jeg går ikke ind for at man straffer kollektivt. -De få, må ikke ødelægge det for de mange.

Men noget skal der gøres.

Branden i "Huset i Hejls" var ikke så alvorlig, som politiet ellers oplyste.

Søndagens brand i "Huset i Hejls" var ikke så slem, som Sydøstjyllands Politi søndag ellers oplyste.

Branden blev begrænset til loftet i den ende, hvor en familie bor, skriver jv.dk.

Det betyder, at fem bed & breakfast-værelser, festsalen og butikken er gået fri af branden.

Se billederne nedenunder...

Det var et eller andet i de elektriske installationer, der startede branden i Hejls.

"Huset i Hejls" havde søndag formiddag en brand på loftet. Branden blev meldt ved 11.20-tiden:

- En sikring blev skiftet ved 10-tiden. Og en god times tid senere var der røgudvikling. Der er sket store skader på loft-etagen og vandskader i stueetagen, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til Kolding Netavis.

Da Kolding Netavis var på stedet, røg det lidt fra et tagvindue på bagsiden af bygningen. I følge Trekantbrands indsatsleder var der ild på loftet.

Det var formentlig en fejl i de elektriske installationer, som startede branden. Men brandårsagen skal undersøges nærmere af politiets brandteknikere.

Både politi og Trekantbrand var på stedet, mens slukningsarbejdet foregik. Der blev desuden rekvireret en redningslift, da ilden skulle slukkes oppe fra taget.

Se billederne nedenunder...

OPDATERING

Familien, der bor i den ene ende af huset oplyser til jv.dk, at skaderne er begrænset til den del af boligen, hvor de bor. Det betyder, at "Huset i Hejls" stadig fungerer efter søndagens brand. Læs mere her...

Brand i "Huset"

December 29, 2019

Søndag formiddag udbrød der brand i "Huset i Hejls".

Der udbrød søndag formiddag ved 11.20-tiden brand i "Huset i Hejls", som blandt andet huser et Bed & Breakfast, butik Nebenting og en festsal.

Da Kolding Netavis var på stedet, røg det lidt fra et tagvindue på bagsiden af bygningen.

Trekantbrands redningslift blev desuden sendt til stedet, da ilden tilsyneladende skal slukkes oppe fra taget af.

Det er endnu uvist, hvor slem branden er.

Se billederne nedenunder...

Sangere, skuespillere, tv-værter, erhvervsmænd og en politiker.

Det har været et år med mange virkelig dyre handler på det danske boligmarked - og en del af dem er serveret med et ordentligt drys stjernestøv, skriver boligsitet Boliga.dk.

Blandt andet kan hitmageren, Rasmus Seebach bryste sig af at stå bag den absolut største kendis-handel i år - og den tredje dyreste villahandel på landsplan - med en købspris på næsten 40 millioner.

Men også Hummel-bossen, Christian Stadil, iværksætteren, Ian Winther Høiland og fodboldspilleren, Jannik Vestergaard har haft beløb på den anden side af 30 millioner kroner i spil for at købe og sælge mursten i år.

Her er årets største kendishandler:

Rasmus Seebachs kæmpehandel

Det er gysser i ørehængere. I hvert fald har popsnedkeren, Rasmus Seebach lavet årets tredje dyreste hushandel på landsplan i 2019, da han i foråret smed 39.750.000 kroner efter en næsten 400 kvadratmeter stor pragtvilla i det mondæne forstadskvarter Hellerup nord for København.

Hummelbossens nye milliardærbolig

2019 var ikke bare året, hvor forretningsmanden og milliardæren, Christian Stadil blev far til fire, men han blev også en 916 kvadratmeter stor villa på grænsen mellem Østerbro og Hellerup rigere. Han købte den 27-værelses ejendom gennem sit firma for 35,5 millioner kroner.

Gevinst til ejendomsmatador

Ejendoms-iværksætteren Ian Winther Høiland lever blandt andet af at investere i ejendomme, udvikle dem og sælge videre.

Iværksætterens 404 kvadratmeter store palævilla i Charlottenlund nåede kun at være på markedet i knap to måneder, før den blev solgt for svimlende 33,5 millioner kroner.

Driblet sig til Danmarks dyreste

Fodboldspilleren Jannik Vestergaard havde ikke bare travlt på den sydengelske fodboldbane for Southampton FC i år, men også en anden bane: det danske boligmarked. Her købte han nemlig årets dyreste rækkehus - en over 380 kvadratmeter stor bolig på Holmen i København - for lige præcis 30 millioner kroner.

Ulrichs dyre lejlighedssalg

Dyr, dyrere, København. Ejerlejlighederne i landets hovedstad bliver handlet til skyhøje priser. Særligt, hvis det gælder 300 kvadratmeter liebhaveri midt i København K, som den bolig-finansmanden, Mads Ulrich solgte i år. Den eksklusive lejlighed indbragte den tidligere yuppie lige over 18,6 millioner kroner. Det skriver Boliga.dk.

Ny baby og ny bolig

Stjernefrisøren Dennis Knudsen blev i 2019 far til en lille dreng. Derudover købte han også en ny bolig: en 200 kvadratmeter stor penthouselejlighed på Myrholmen i det københavnske kvarter, Sydhavnen. Han betalte lige knap 15,5 kilometer for boligen inklusiv udsigt til havneløbet.

Ministerens millionkøb

Som medlem af Folketinget for Liberal Alliance lå beliggenheden af Ole Birk Olesens lejlighedskøb lige til højrebenet. Der er i hvert fald ikke langt til Christiansborg fra adressen på H. C. Andersens Boulevard, som den forhenværende minister og fruen, Sif Meincke, købte for 10,5 millioner kroner i starten af året.

Bytte bytte købmand

Niels Olsen har ikke bare haft en, men to boliger i spil i år. Den ene: en 240 kvadratmeter stor pragtvilla i Charlottenlund, solgte han og hustruen, Joy-Marie Frederiksen, på knap tre måneder for på 13,5 millioner kroner. Den anden bolig: en liebhaverlejlighed på 220 kvadratmeter på Frederiksberg, købte de til samme eksakte beløb.

Fra gammelt til nyt

Den populære tv-vært fra blandt andet Vejret på TV2 Cecilie Hother kunne sammen med sin mand, Thomas Honoré Gregers, give nøglerne videre til deres patriciervilla i Lyngby, da den 260 kvadratmeter store villa blev solgt i sommer.

Salgsprisen på 10,3 millioner kroner hjælper sandsynligvis lidt på vej i parrets nybygger-projekt, der også ligger i byen nord for København.

Skarp kok, skarp pris

10 millioner kroner rent ud. Så meget lagde tv-kok Bo Bech for sin nye 191 kvadratmeters udsigtslejlighed ved Søerne i København. Kokken, der har ført kniven hos Restaurant Paustian og Geist var også skarp under prisforhandlingerne - i hvert lykkedes det ham at nappe boligen 1,5 millioner under udbudsprisen.

Breinholts boligbyt på Østerbro

Der var også boligheld i 2019 hos tv-vært Anders Breinholt, der sammen med sin kone, Line Breinholt, fik solgt lejligheden på Østerbrogade i København. De 194 kvadratmeter endte med at indbringe parret 9.250.000 kroner. De bliver dog på Østerbro, hvor de i foråret købte et hus.

Slut musikåret 2019 af med manér til det traditionsrige Årets Rock på Kolding Bibliotek.

GAFFA-anmelder Finn P. Madsen inspirerer til nye musikoplevelser, når han fortæller om årets bedste rockudgivelser fra 2019 og spiller smagsprøver derfra. Arrangementet foregår på et niveau, hvor alle med interesse i ny, fed rockmusik kan være med.

Finn P. Madsen er musik- og radiojournalist og har igennem mange år været anmelder for musikmagasinet GAFFA. Til Årets Rock afspilles musikken udelukkende på vinyl. Derfor bliver Finn assisteret undervejs af Christian Winther fra pladebutikken Jungle Records.

Årets Rock foregår den 8. januar klokken 19.00-20.30 i Bryggeriet, som er Kolding Biblioteks musikområde. Billetten koster 50 kroner og kan købes på www.koldingbib.dk.

Danske familier vil købe krudt og raketter for 400 millioner kroner i år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

30 procent af de danske husstande forventer at skyde det nye år ind med krudt og fyrværkeri. Samlet vil de fyre af for omkring 400 millioner kroner nytårsaften, viser en analyse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv.

- Vi ser, at jyder og fynboer bruger flest penge på fyrværkeri, mens sjællænderne er de mest tilbageholdne, når det handler om at skyde det nye år i gang med nytårskrudt, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Can Sarialtun, i en pressemeddelelse.

I Region Syddanmark bruger man i gennemsnit 180 kroner på nytårskrudt.

Sidste år lød Dansk Erhvervs prognose om nytårskrudt på 415 millioner kroner og dermed ses et mindre fald i år. Ni procent siger i undersøgelsen, at de vil bruge færre penge end sidste år på nytårskrudt mod tre procent, der svarer, at de vil bruge flere penge.

- Vi ser en tendens til at folk holder lidt mere på pengene end de gjorde sidste år, hvilket kan skyldes den faldende forbrugertillid, der har ramt dansk økonomi. Forbrugerne er bekymrede for de økonomiske fremtidsudsigter og af den grund kan en række danskere være tilbageholdende med at bruge lige så mange penge på fyrværkeri, som de tidligere har gjort, slutter Can Sarialtun.

2019 er ved at gå på hæld. Få her et lille tilbageblik på året der gik.

Nu hvor året går på hæld, kigger vi tilbage på nogle af de ting, som er sket i årets løb.

2019 startede med, at Kolding blev ramt af en stormflod. Og vejret har flere gange i årets løb skabt problemer her i området. Vonsild blev således i efteråret ramt af store oversvømmelser. Vi ser også tilbage på blandt andet Grøn Koncert, Kolding Light Festival og da Designskolen Kolding blev lukket på grund af virus.

Se tilbageblikket i galleriet nedenunder...

Driften af Trekantbrands brandstationer er nu sendt i udbud.

Trekantbrands ni brandstationer i Kolding, Ejby, Brørup, Vejen, Egtved, Bredsten, Give, Billund og Grindsted er sendt i udbud, skriver Beredskabsinfo.dk.

I dag er det Falck, som driver stationerne.

Udbuddet af brandslukningen er tilrettelagt som et udbud med forhandling. Det gennemføres i første omgang som en prækvalifikation. Resultatet af prækvalifikationen ventes at foreligge i januar 2020, hvorefter et indledende tilbud skal afleveres i februar, mens det endelige tilbud – efter afholdelse af forhandlingsmøder – skal afleveres i marts, skriver Beredskabsinfo.

Trekantbrand har dog nogle krav til prækvalifikationen. Selskabet/operatøren skal have mindst tre sammenlignelige opgaver indenfor de seneste tre år. Desuden skal hver af disse opgaver have haft en kontraktværdi på mindst 10 millioner kroner.

Vinderes af udbuddet er den operatør/selskab, der kan drive brandstationerne for den billigste pris. Det er det eneste kriterium.

Den nye operatør kommer dog ikke til, at drive alle ni brandstationer fra starten af. Falck driver brandstationerne i Billund Kommune indtil 1. januar 2023 og i Vejen Kommune indtil 1. januar 2022.

Der er stadig et ønske om en cykelsti.

Lokalrådet i Ødis har rettet henvendelse til Kolding Kommunes By og udviklingsforvaltningen for at gøre opmærksom på, at et ønske om en cykelsti fra Ødis til Hoppeshuse ved motorvej E45 stadig er aktuelt og et højt prioriteret ønske for beboerne i Ødis sogn. Det skriver netavisen Sebro Press.

Rådet gør opmærksom på, at Steppingvej - hvor stien ønskes anlagt - er den primære skolevej for børn i sognet efter 6. klassetrin.

Vejen er især efter etableringen af den nye fra- og tilkørsel til E45 ved Hoppeshuse stærkt trafikeret, og en cykelsti vil selvfølgelig ikke kun være til gavn for skoleelever, men også for alle andre og vil kunne medvirke til at fremme udviklingen af sundheden i landsbyerne i området.

Side 1 ud af 187