Elever vinder mesterskab: 100 procent komposterbar pizzaæske

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 24 januar 2023
Opdateret 25/01/23 20:36
Pizza 01
Nermin, Emilie, Sofie og Alberte fra elevvirksomheden Comcyble har udviklet en rund pizzaæske af græsfibre, som er 100% komposterbar. Pressefoto.

Ville du ønske, at pizzaæsken bare kunne ryge i komposten eller til madaffald i din skraldespand?

Det kan den snart, hvis det står til fire HHX elever fra IBC Koldings Innovationslinje.

Eleverne har udviklet en rund pizzaæske af græsfibre, som er 100% komposterbar, og dermed kan den affaldssorteres som mad.

I dag kan man ikke affaldssortere pizzaæsker ved at komme det i papcontaineren, da det ofte indeholder spor af fødevarer, og derfor brændes pizzaæsker og andet fastfoodemballage sammen med andet småt brændbart materiale.

Dette har Nermin, Emilie, Sofie og Alberte fra elevvirksomheden Comcyble løst med deres pizzaæske, som både er rund, for at mindske materialeforbruget, og lavet af græsfibre, som dermed kan komposteres.

Pizza 02
Her har de vundet 5000 kroner. Pressefoto.

Eleverne vandt Trekantsmesterskabet i Company Programme i denne uge med deres nytænkende løsning, og samtidig vandt de også 5000 kroner fra Nordea på grund af deres gennemarbejdede forretningsplan, som dokumenterer, at det ikke blot er en miljømæssig god idé, det er også en idé, som man kan tjene penge på.

Eleverne har arbejdet intens med idéen i mere end et halvt år, som en del af undervisningen på IBC, og har brugt mange timer på at undersøge markedet og dokumentere, at idéen faktisk kan lade sig gøre.

Pigerne gør sig nu klar til Regionsmesterskabet i Company Programme, som finder sted til marts på SDU i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel