Connect with us

Skole

Elever på privatskole designer smarte pakkeløsninger

Offentliggjort for

den

Engineering Day finder sted på Sct. Michaels Skole onsdag den 4. og torsdag den 5. november. Foto: Elo Christoffersen.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

På Engineering Day 2020 skal elever i grundskoler over hele Danmark afprøve ingeniørens arbejdsmetoder ved at give deres bud på, hvordan man designer effektive løsninger til transport af pakker. Det gælder også elever i 4. og 5. klasse på Sct. Michaels Skole i Kolding.

Pakken er på vej! De fleste skoleelever tænker formentlig ikke meget på, hvordan alle de pakker, der bliver bestilt på nettet, egentlig når frem. Eleverne i 4. og 5. klasse på Sct. Michaels Skole får nu chancen for at blive ingeniører for en dag og udtænke en løsning på, hvordan man smartest flytter en pakke fra et punkt til et andet.

Engineering Day finder sted på skolen onsdag den 4. og torsdag den 5. november i samme uge som andre grundskoler over hele Danmark. Engineering Day arrangeres af Engineer the Future, der estimerer at cirka 25.000 elever vil deltage. Formålet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab og teknologi.

Udstyret med pap, papir, snor, træpinde og malertape skal eleverne i grupper samarbejde om at konstruere så stærkt og så energivenligt et transportmiddel som muligt. Modellen skal kunne flytte en pakke mellem to punkter med 30 cm. afstand, vel at mærke uden at pakken bliver skubbet direkte med hånden.

Begejstring for naturfag

Forinden har eleverne udviklet idéer, undersøgt og vurderet materialernes egenskaber, konkretiseret og fundet den bedste kombination til den optimale løsning. De skal med andre ord arbejde sig igennem forskellige faser og stifter derigennem bekendtskab med ingeniørens arbejdsmetode, engineering.

– Engineering er en virkelighedsnær arbejdsmetode, som er med til at gøre naturfagene relevante for eleverne. De lærer, hvordan de i en kreativ proces selv kan være med til udvikle gode og brugbare løsninger, siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future.

Erfaringer fra tidligere viser, at når eleverne arbejder med engineering styrker det motivationen for naturfagene.

– Lærerne vender tilbage til os og siger, at når eleverne får lov til at udtænke og konstruere deres egne teknologiske løsninger, så motiverer det pludselig også andre typer af elever end dem, der normalt interesserer sig for naturfagene. Det skaber begejstring, når eleverne får lov at arbejde med både hoved og hænder, siger hun.

Opgaver for alle klassetrin

Det er fjerde år i træk at Engineering Day afvikles på danske skoler, og der udvikles hvert år forskellige opgaver til forskellige klassetrin.

Mens mellemtrin og udskoling i år arbejder med transport, lyder indskolingens opgave på at bygge en musefælde, så musen bliver fanget levende. Det er første gang, de yngste elever deltager i Engineering Day, og således første gang at alle klassetrin er med.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College. Programmet er støttet af Villum Fonden.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Skole

Afsked med den ene af killingerne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hannen fra Hansenberg er den første los i anlægget i Randers. Foto: Hansenberg.
Hannen fra Hansenberg er den første los i anlægget i Randers. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Der sker i disse dage ting og sager i losfamiliens anlæg i Hansenbergs egen zoologiske have.

Mandag måtte dyrepasserne nemlig tage afsked med den ene af sidste års to killinger – en han, som nu flytter ind i et helt nyt losanlæg i Randers Regnskov.

-Vi er glade for at have fundet et godt sted at sende ham hen. Vi kommer selvfølgelig til at savne ham, men vi har hele tiden vidst, at han skulle videre, siger dyrepasser og faglærer ved Hansenberg, Karsten Jensen, på Facebook.

Han fortæller, at hannen fra Hansenberg er den første los i anlægget i Randers. Senere kommer en hun til fra England.

Uproblematisk flytning

Selve flytningen foregik uproblematisk:

-Vi har trænet ham i nogle måneder til selv at gå ind i en transportkasse, og flytningen er gået godt, forklarer Karsten Jensen.

Mens der nu er sagt farvel til en han, kan Hansenberg samtidig præsentere seneste skud på stammen i deres losanlæg.

Den 21. maj kom en lille ny hunkilling til verden.

-Der er lidt udfordringer med, at moren stadig har sidste års killing hjemme. Hun forsøger derfor at være mor for både den store og den lille på samme tid. Det betyder, at hun ikke ligger ved den lille helt så meget, som vi gerne så, men den lille har det godt, slutter Karsten Jensen.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Designskolen får besøg af Forbundspræsident

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tysklands Forbundspræsident. Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler
Tysklands Forbundspræsident. Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Som led i fejring af 100-året for den dansk-tyske grænsedragning gæster Frank-Walter Steinmeier den 12. juni Designskolen Kolding for at få en dybere indsigt i design og den grønne omstilling.

Det er rygtedes helt ned på den anden side af den dansk-tyske grænse, at Designskolen Kolding igennem rigtig mange år har uddannet og forsket i bæredygtighed – et tema, som er brandaktuelt i Tysklands verserende valgkamp. Den grønne dagsorden optager vores naboland og ikke mindst Frank-Walter Steinmeier enormt.

Derfor har det tyske statsoverhoved selv bedt om at mødes med studerende og forskere på Designskolen Kolding, som han aflægger et besøg lørdag den 12. juni sammen med Tysklands førstedame, dommer Elke Bündenbender. Det oplyser Designskolen Kolding i en pressemeddelelse.

Besøget finder sted dagen før, han sammen med dronning Margrethe og statsminister Mette Frederiksen officielt markerer 100-året for den dansk-tyske grænsedragning. Festlighederne måtte sidste år aflyses på grund af coronaepidemien.

Rygtet er nået vidt

Efter Forbundspræsidentens eget ønsker sætter besøget på Designskolen Kolding fokus på, hvordan studerende og forskere konkret arbejder med den bæredygtige omstilling.

Elena Werr, der er ved at tage afgang på skolens særlige kandidatprogram indenfor bæredygtighed, Design for Planet, vil vise hvordan det kulturhistoriske materiale tang kan bruges i udendørsmøbler.

Og ph.d.-studerende Monica Hartvigsen, som forsker i det voksende designfelt, der kombinerer biologi og design, præsenterer brug af pigmentproducerede bakterier til indfarvning af tekstiler.

-Designskolen Kolding har en lang tradition for bæredygtigt design og har siden 1997 satset målrettet på at fremme bæredygtig udvikling med design som metode, proces og tilgang. Vi er derfor meget stolte over, at det arbejde har givet genlyd helt op på regeringsniveau i Tyskland, der jo også har et stort fokus på den grønne omstilling, siger rektor for Designskolen Kolding, Lene Tanggaard, som er vært for besøget.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleelever i Kolding kan eksperimentere med naturvidenskab i nyt højteknologisk laboratorium

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det bliver gratis for skoleklasser at anvende både det nye LIFE Lab Syddanmark og de mobile laboratorier. Pressefoto.
Det bliver gratis for skoleklasser at anvende både det nye LIFE Lab Syddanmark og de mobile laboratorier. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoleelever i Kolding kan eksperimentere med naturvidenskab i nyt højteknologisk laboratorium
LIFE Fonden etablerer regionale laboratoriefaciliteter, hvor skoleklasser gratis kan arbejde eksperimenterende med naturvidenskab og teknologi. Det første etableres i Odense og kan besøges af skoler fra hele Syddanmark. Skoler kan også få besøg af det mobile laboratorium LIFE Mobil Lab.

LIFE Fonden er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, som via undervisningsinitiativet LIFE stiller naturfaglige undervisningsforløb og højteknologiske laboratoriefaciliteter til rådighed for skoler.

I undervisningsforløbene – LIFE Forløb – arbejder elever eksperimentelt med at udvikle løsninger på aktuelle og virkelighedsnære problemstillinger, der understøtter FN’s verdensmål. Fx at stoppe sult.

Det første regionale undervisningslaboratorium får navnet LIFE Lab Syddanmark og etableres i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Her skal de nye, innovative laboratoriefaciliteter også bidrage til at styrke naturfagsundervisningen på lærer- og pædagoguddannelsen.

-Med LIFE Fondens nye undervisningslaboratorium på vores campus får vi helt nye muligheder for, at vi sammen kan skabe et stærkt naturfagligt miljø og udvikle naturfagsundervisning og -didaktik til glæde for både pædagog- og lærerstuderende og undervisere på UCL. Samtidig ser vi frem til at få besøg af de mange skoleelever, som kommer for at arbejde i laboratorierne, siger Charlotte Høy Worm, direktør på UCL.

Det bliver gratis for skoleklasser at anvende både det nye LIFE Lab Syddanmark og de mobile laboratorier, da alle undervisningsforløb og -faciliteter fra LIFE stilles til rådighed som bevillinger fra LIFE Fonden. LIFE Fonden er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Innovative laboratorier i æstetisk smukke rammer

LIFE Lab Syddanmark er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og etableres på UCL på Niels Bohrs Allé i Odense. Det bliver ca. 300 kvm stort og vil bestå af både kontor og undervisningslaboratorier.

-I LIFE Forløb arbejder eleverne med de samme metoder og teknologisk udstyr som forskere i virksomheder. Med de nye LIFE Labs får elever mulighed for at arbejde i højteknologiske laboratoriefaciliteter, som ikke normalt er til rådighed på skoler, fortæller Christine Antorini, adm. direktør i LIFE Fonden.

LIFE Fonden forventer at åbne LIFE Lab Syddanmark for skoleklasser i løbet af 2022.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juni 2021
M Ti O To F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Populære artikler