Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lige nu ligner det alt muligt andet end forskønnelse på Storegade i Lunderskov. Men som det siges – det kan være skidt, før det bliver godt. Billedet viser kloakeringsarbejdet, som er i fuld gang på gaden. Forskønnelsen skulle følge lige efter. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press. Lige nu ligner det alt muligt andet end forskønnelse på Storegade i Lunderskov. Men som det siges – det kan være skidt, før det bliver godt. Billedet viser kloakeringsarbejdet, som er i fuld gang på gaden. Forskønnelsen skulle følge lige efter. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press.

Dyrere forskønnelse får ikke konsekvenser

Skrevet af  16-05-2019- 04:28:03

Borgerne i Lunderskov kan godt glæde sig.

Den planlagte forskønnelse på Storegade – byens hovedgade - gennemføres helt som planlagt. Også selv om det bliver væsentligt dyrere, end de fem millioner kroner kommunens egne folk havde beregnet udgiften til, skriver netavisen Sebro Press.

De seneste tal lyder på 6,2 millioner kroner. Men det får ikke konsekvenser for projektet. Det bliver, efter de oplysninger aviser har, alligevel gennemført helt som planlagt. Det nye større beløb har set dagens lys efter, at projektet har vært ude i licitation.

Steen Sparvath, formand for Lunderskov Lokalråd, fortæller, efter forhandlinger med kommunen, dækkes de 900.000 kroner af det manglende beløb på 1,2 millioner ind af ubrugte midler fra kontoen til brug for realiseringen såkaldte af den borgerplan - eller helhedsplan – for Lunderskov. Penge, som i forvejen er øremærket udelukkende til brug for løbende udvikling af Lunderskov by.

- Restbeløbet på 300.000 kroner, der mangler op til de 7,2 millioner, har forvaltningen for Vej og Park lovet selv at finde på forvaltningens eget driftsbudget for 2019, og det kan vi naturligvis være meget tilfredse med, siger Steen Sparvath.

Han fortæller også, at kontoen ”borgerplan” for Lunderskov tilskrives med ca. en million kroner årligt. Planen blev besluttet i 2016, og frem til i dag er der faktisk kun brugt i omegnen af 600.000 kroner, og det er til etableringen af stiprojektet omkring Dollerup Sø.

- Derfor er der stadig penge tilbage på kontoen, og vi synes i lokalrådet, det er helt på sin plads at bruge nogle af dem på gennemførelsen af den planlagte forskønnelse på Storegade, siger Steen Sparvath.

Og han føjer til, at han glæder til, at arbejdet med forskønnelsen på Storegade nu snart kan komme i gang.

Som tidligere omtalt her i avisen er det meningen, at forskønnelsen på Storegade skal gennemføres løbende i kølvandet af det omfattende kloakeringsprojekt, som forsyningsselskabet Blue Kolding på vegne af Kolding Kommune i øjeblikket er fuld gang med.

Et projekt, hvor formålet er at skille spildevandet fra overfladevandet gennem to separate afløbssystemer.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30