Connect with us

Skole

Dyrepasserelever klarede afsluttende prøver via Skype

Offentliggjort for

den

Under sin uddannelse har Sara Kande prøvet mange ting. I det første år af sin elevtid var hun elev i Jyllands Park Zoo. På billedet er hun i gang med at tjekke øjne på en sydafrikansk søbjørn. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Der var sommerfugle i maven, inden flere af Hansenbergs dyrepasserelever forleden var til den afsluttende prøve – for elever, censor og lærer sad vidt forskellige steder i landet.

Med Coronavirussets indtog er fjernundervisning og hjemmearbejde lige nu en nødvendighed for elever og medarbejdere på alle danske uddannelsesinstitutioner.

Naturligvis også på erhvervsskolen Hansenberg i Kolding, hvor skoledagen går videre via skærmen. Og nu har i alt otte dyrepasserelever været til deres afsluttende prøve. En prøve, som alle bestod med flotte resultater. Deriblandt Sara Kande, som nu kan skrive dyrepasser med speciale i zoologiske anlæg på sit CV.

– Det var noget andet end at stå over for en lærer og censor, hvor man også kan bruge sit kropssprog. Til gengæld er det en kæmpe lettelse ikke at skulle gå og vente – og være uvidende om, hvornår man kan gå til eksamen og komme videre med sit liv. Nu fik vi den afsluttende prøve ud af verden, og nogle af os står med nye kontrakter her fra april, fortæller Sara Kande i en pressemeddelelse fra Hansenberg.

Hun er meget tilfreds med, hvordan den afsluttende prøve blev afviklet. Men selv om hun er glad for forløbet – og lykkelig for det 12-tal, hun fik ved prøven – savner den 26-årige dyrepasser at kunne fejre afslutningen med sine gode holdkammerater:

– Det føltes lidt mærkeligt, for man sad bag en computerskærm og håbede på, at lærer og censor stadig var der. Så var man færdig, fik sin karakter, lukkede computeren – og så sad man der helt alene som uddannet dyrepasser. Hvis der bliver lukket op for det, har vi i klassen snakket om at holde en sommerfest, hvor vi kan afslutte det hele sammen.

Fastansat dyrepasser

Sara Kande er en af de nye dyrepassere, der står med en ny kontrakt. Hun er nemlig blevet fastansat i AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg, hvor hun også har været i lære. Her skal dyrene stadig passes, selv om stedet på grund af den nuværende situation desværre er lukket for publikum:

– Jeg har fundet mit drømmejob, for jeg arbejder blandt andet med dansk natur, og det er vildt spændende at formidle. Vi har så meget flot natur, som vi skal passe på, fortæller Sara Kande.

Ved den afsluttende prøve skulle hun fremlægge sin store skriftlige opgave, der handlede om formidling af den europæiske odder.

– Vi har i AQUA Akvarium & Dyrepark haft en udstilling om netop det emne. Udstillingen skulle bygges om – blandt andet gøres mere interaktiv – og det arbejde har jeg været inde over, siger Sara Kande om sit valg af emne til sin afsluttende prøve.

Masser af ros

Samme dag, som Sara Kande og de syv andre elever var til den afsluttende prøve på dyrepasseruddannelsen, var otte dyrepasserelever og to landbrugselever også til den afsluttende prøve på Grundforløb 2. En prøve, der er afgørende for, om de kan gå ud og få en læreplads eller ej.

Til den prøve var Louise Møller Boye fra TECHCOLLEGE i Aalborg med som censor:

– Når jeg står i en eksamenssituation, vil jeg gerne være den smilende, hjælpsomme og nærværende censor, der får eleverne til at løsne op. Det er bare svært på en skærm. Men de fleste elever er vant til at bruge FaceTime, Skype og så videre, så reelt er det nok ikke så kritisk for dem. Samtidig kan det også være en hjælp for de elever, der har svært ved at gå til eksamen. De skal ikke op på skolen, ind til det grønne bord og stirre en lærer og en censor i øjnene. Det har helt sikkert været en kæmpe hjælp for dem at sidde hjemme foran skærmen, og de virkede alle sammen rolige, siger Louise Møller Boye, som giver hele oplevelsen en høj karakter:

– Det gik super godt. Asbjørn og Hansenberg har virkelig gjort det fornemt. Digitalt var vi godt kørende, hvilket var en kæmpe fordel. Asbjørn har gjort et kæmpe forarbejde med at få eleverne til at blive trygge ved skærmen. Alle elever fik ros til skyerne, og jeg håber og tror på, at det har været en god og lærerig eksamen for dem – selv om den var anderledes.

Flot forarbejde

Den Asbjørn, som Louise Møller Boye taler om, er Asbjørn Ejlersen fra Hansenberg. Han var med som faglærer ved både grundforløbselevernes prøve og til Sara Kandes afsluttende prøve. Faglæreren har brugt meget tid på at få alle systemer til at virke – samt på at sikre, at eleverne var fortrolige med det noget anderledes setup:

– Det kørte meget smertefrit ved prøverne. Der var sommerfugle i maven, inden vi gik i gang, men det hele kørte bare godt uden et eneste nedbrud. En eksamen må tage op til 30 minutter. Vi havde lagt fem minutter ind mellem hver elev til at ringe op – og vi holdt tiden fuldstændig perfekt, forklarer Asbjørn Ejlersen.

Han fortæller, at selve prøverne er foregået, som de normalt ville gøre:

– Eneste forskel var, at det var via Skype. Men det er der også mange ting, der bliver anderledes af. Den personlige kontakt er der ikke på samme måde. Man kan ikke se, om panikken breder sig hos eleven – og derfor kan man ikke på samme måde føle, hvornår man som lærer skal gribe ind for at hjælpe eleven.

Men det var en super god oplevelse, og alle elever bestod med bravur.

Hver af de over 100 erhvervsuddannelser, der findes i Danmark, er styret af et fagligt udvalg. I de tilfælde, hvor afsluttende prøver og svendeprøver ikke kan afvikles virtuelt, er det udvalgene, der har besluttet, hvordan afsluttende prøver og svendeprøver skal afvikles under Coronakrisen – og om de på nogle uddannelser skal udskydes.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Skole

Ny HF-uddannelse en succes

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start, fortæller Poul Erik Jensen (S). Privatfoto.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Koldings nye 3-årige HF-uddannelse er blevet en kæmpesucces.

Uddannelsen henvender sig til unge, der kæmper med autisme, angst, depression og opmærksomhedsforstyrrelser. Det er typisk unge, der enten ville falde ud af det ordinære uddannelsessystem eller slet ikke være kommet i gang med noget som helst.

Uddannelsen startede op lige efter sommerferien – og der har ikke været frafald og antallet af sygedage er lavere end man ser på de ordinære uddannelser.

-Det er ganske usædvanligt. Det er en kæmpesucces, hvis vi på den måde kan være med til at sikre en gruppe unge, der har det svært, en langt bedre start. Det kommer ikke alene dem til gode, men os alle sammen som samfund, siger formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Poul Erik Jensen (S).

Det er arbejdsmarkedsudvalget, der finansierer den 3-årige HF-uddannelse – som ligestilles med den ordinære 2-årige HF-uddannelse.

Flere kommuner, bl.a. Fredericia og Vejle har også sendt elever til den nye uddannelse.

-Når uddannelsen er kørt helt på plads i løbet af tre år, er det planen, at Kolding HF og VUC overtager uddannelsen og den økonomiske forpligtigelse, slutter Poul Erik Jensen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Idræts- og kulturhus indviet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Borgmester Jørn Pedersen (V) og to elever fra Brændkjærskolen klippede den røde snor. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mandag eftermiddag blev Brændkjær Idræts- og Kulturhus indviet.

Omkring 900 personer deltog mandag eftermiddag i indvielsen af Brændkjær Idræts- og Kulturhus.

Der var velkomst ved formand Bent Bruun. Herefter var der taler ved blandt andet formand for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF) samt formand for kulturudvalget, Jesper Elkjær (SF).

Brændkjærskolens elever blev herefter lukket ind og fandt den officielle indvielse sted. Den røde snor blev klippet af borgmester Jørn Pedersen (V) samt to elever fra Brændkjærskolen.

Og så blev Brændkjærsangen sunget og herefter fremførte 6. årgang Brændkjærdansen.

Til slut kunne man se sig omkring i det nye idræts- og kulturhus.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleklasser blev klogere på Lillebælt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Eleverne fra Munkevængets Skole blev klogere på livet i Lillebælt. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoleeleverne fik en rundvisning på forskningsskibet Aurora.

Mandag fik 8. klasserne på Munkevængets Skole i Kolding en rundvisning på Aurora, der endnu var ved havnen i Kolding.

-Vi bliver klogere på, hvilke problemstillinger der er i Lillebælt og i fjordene. Og hvilke problemer er der i forhold til iltsvind. Det handler om, at vi skal blive klogere på livet i havet og hvordan økosystemet klarer sig i forhold til det iltsvind der er. Det kan naturligvis være klimabetinget, men der er også lokale forhold, der spiller ind, fortæller Camilla Buur, naturfagsvejleder på Munkevængets Skole i Kolding, til Kolding Netavis.

-For eleverne åbner det op for, at vi kigger på nogle problemstillinger fremadrettet, men vi får også åbnet op for nye problemstillinger, som vi ikke anede eksisterede. Det under havet ved vi faktisk ikke så meget om, tilføjer Camilla Buur.

Mandag var sidste dag, at forskningsskibet Aurora var i Kolding. Nu drager skibet videre til Sønderborg.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Skoleelever fik fag mellem hænderne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm, fortæller 15-årige Emily Bang Pedersen, som til Prøv et fag på Hansenberg blandt andet fik til opgave at afmontere bremser. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

For andet år i træk har erhvervsskolen Hansenberg i Kolding inviteret elever i 8.-10. klasse til Prøv et fag.

Selv om det er lørdag, kan der godt være masser af aktivitet på Hansenberg s adresser.

I hvert fald når erhvervsskolen arrangerer Prøv et fag for elever i 8.-10. klasse, som lørdag formiddag kunne prøve kræfter med en af Hansenberg s uddannelser – mange sammen med enten mor eller far.

En af de skoleelever, som havde sat tid af til Prøv et fag, er Emily Bang Pedersen. I skolens autoværksteder fik hun blandt andet mulighed for at samle et trailerstik og afmontere bremser.

-Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm. Jeg kendte lidt til mekanikeruddannelsen i forvejen, og da vi på Facebook så, at der var mulighed for at komme til Prøv et fag, meldte vi os til.

-Og jeg har en endnu større interesse for uddannelsen nu, end da jeg kom. Ellers har jeg også tænkt lidt over tømreruddannelsen, hvor jeg også kan få lov til at samle ting, fortæller Emily Bang Pedersen, der går i 9. klasse på Bredagerskolen.

Godt for alle parter

Netop det at få et fag mellem hænderne er vigtigt, forklarer skolechef ved Vitia på Hansenberg Kirsten Grosen:

-Deltagerne får en fornemmelse af, hvad der kendetegner et fagområde. De ser vores faciliteter og fornemmer stemningen – og får indsigt i de mange uddannelses- og jobmuligheder.

-Prøv et fag adskiller sig ved, at de unge mennesker har mulighed for at tage en af deres forældre med. Det er ofte i sparringen med blandt andre forældrene, at unge træffer et uddannelsesvalg. Uddannelsesverdenen har ændret sig meget, siden forældrene tog en uddannelse, og derfor er det godt for begge parter at opleve skolemiljøet – og få mulighed for at tale med undervisere om jobmuligheder og optagelseskrav.

Det er andet år i træk, at Hansenberg har stået for Prøv et fag for grundskolens tre ældste klassetrin. Til foråret holder skolen et lignende arrangement for elever i 5.-7. klasse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Realskolen inviterer indenfor

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding Realskole inviterer lørdag den 30. oktober indenfor til Åbent Hus. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lørdag skal eleverne i skole, da der inviteres til Åbent Hus.

Det kan være svært, når forældre skal vælge, hvilken skole poderne skal gå i. Skal det være Folkeskolen eller privatskole?

Det er baggrunden for, at Kolding Realskole, der er en privatskole, lørdag den 30. oktober inviterer interesserede til Åbent Hus på skolen.

Du kan møde Kolding Realskoles børn, lærere, pædagoger og ledere, oplev undervisningen & SFO og, vigtigst af alt: få en god og uforpligtende snak om, hvad det betyder at gå på Kolding Realskole.

Skolens elever går i skole denne lørdag, hvor besøgende også kan få en snak med elever på skolen.

Man er velkommen til Åbent Hus uanset om man blot er nysgerrig eller overvejer, at indskrive sit barn.

Kolding Realskole blev grundlagt den 1. april 1890 af Henrik Egeriis Christensen-Dalsgaard og er blandt de ældste realskoler i landet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest2 uger siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
Kolding2 dage siden

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding4 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld4 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding1 uge siden

Dødsfald – 23. november 2021

Udstykningen består af 23 byggegrunde tæt ved Dollerup Sø. Foto: Kolding Kommune.
Lunderskov2 dage siden

Attraktiv udstykning: 23 nye byggegrunde til salg

Vamdrup6 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.
Ødis5 dage siden

Julemanden modtaget i Ødis

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler