Connect with us

Læserbreve

-Du er SÅ gammel

Offentliggjort for

den

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Min gode ven Rasmus og jeg diskuterer ofte med et glimt i øjet, om svendebrevet eller det grønne bevis er vægtet højest når man taler ECTS point! Én ting Rasmus og jeg vi er helt enige om, det er at når man skal uddanne sig, så er det vigtigt at lave noget man godt kan lide, og så er det altså mindst lige så godt at blive landmand eller struktør som det er at tage en universitetsuddannelse.

Der er bare lige ét problem, og det er, at når man starter med at arbejde, som ufaglært eller med en erhvervsuddannelse i rygsækken, så starter man i en noget yngre alder end dem der læser til Cand. – noget fint noget, og så er der bare rigtig lang tid til man skal på pension.

Jeg er kloakmester og da jeg er født i 1984, så jeg skal arbejde til jeg er 72 år gammel Er du da klog mand det er gammelt, det holder sådan et kloakkadaver ikke til, det ved jeg, for jeg har allerede en dårlig skulder, en svag lænd, kroniske smerter i det ene knæ og nedsat hørelse på det ene øre, og jeg er ikke engang halvvejs mod de 72 år endnu.

Der er simpelthen nogen der skal tænke sig om når man laver lovgivning! En bil bliver jo ”pensioneret” alt efter hvor meget den har kørt, og ikke efter hvor gammel den er, det skal vi da også bare gøre! Når man har arbejdet i 45 år, så bør man være pensionsberettiget.

Så kan alle dem der læser til noget, hvor man stryger en skjorte hver dag, gå det senere på pension, for nogen af dem er jo næsten jævnaldrende med mig inden de er færdige med at læse, og så kan de da sagtens holde til at arbejde det længere, for de er jo ikke engang begyndt at få skiftet tændrør endnu.

Nu er jeg jo trods alt liberal helt ind i hjertet, og har naturligvis startet min egen private pensionsopsparing, da jeg under ingen omstændigheder skal arbejde med jord, kloak og beton til jeg er 72.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame
Klik her for at skrive en kommentar

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læserbreve

Valg til ældrerådet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Gunner Nielsen
Gunner Nielsen. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Læserbrev af Gunner Nielsen (DF), formand for Dansk Folkeparti i Kolding og kandidat til Ældrerådet, Skovlundvej 52, 6000 Kolding.

I oktober måned og senest den 25. oktober kan du som 60 plus afgive din stemme til Ældrerådet i Kolding Kommune. Er det så et vigtig valg? Ja det er det, da det er Ældrerådet som er dit talerør over for politikerne i Seniorudvalget.

Det er vigtigt, at Ældrerådet ”holder politikerne i ørene”, så vi er sikker på, at alle 60 plusserne får mest mulig ud af deres pensionisttilværelse, både på plejehjemmene, beskyttede boliger og i eget hjem.

Jeg er i år kommet ind i Ældrerådet efter frafald, og synes det er et utrolig spændende område.

Der er hele tiden nye spændende opgaver og efter mange år på arbejdsmarkedet er jeg nu gået på pension og har tiden til varetage de opgaver der følger med valget.

På ældreområdet har vi i Kolding stort set en god ældre politik. Men der er altid plads til forbedringer og fornyelser, og hverdagen forandrer sig jo hele tiden, så det er vigtig at have fingeren på pulsen.

Ligeledes skal man også være god til at vurdere, hvordan udviklingen vil være i årene fremover, så området kan udvikle sig i årene fremover.

Blandt 20 gode kandidater er jeg derfor klar til at blive valgt ind i ældrerådet og modtager gerne din stemme.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Flere midler til meningsfyldte aktiviteter i psykiatrien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Suzi Würtz Kjærgaard (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Suzi Würtz Kjærgaard (SF), regionsrådskandidat, Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding.

Hvis man er indlagt på psykiatrisk afdeling igennem længere tid, er det vigtigt, at man ikke kun ligger i sengen – og at behandlingen udelukkende består af medicin.

Jeg arbejder selv på et socialpsykiatrisk bosted, hvor vi er begyndt at lave flere aktiviteter med beboerne, og det har beboerne fået det mærkbart bedre af – ligesom relationen mellem medarbejder og beboer også er bedret.

Så jeg er i dag så glad for, at regionsrådet har bakket op om SF´s ønske til budgetforhandlingerne omkring, at vi skal have flere meningsfyldte aktiviteter til patienter indlagt på psykiatrisk afdeling; – noget som også pårørende, patienter og personale længe har efterspurgt.

Det er ikke befordrende, hvis man kun kan sidde og kigge ind i væggen under en indlæggelse – triste tanker m.m. får der nemt overtaget, og ender måske i en tvangssituation, som kunne have været undgået.

Aktiviteterne skal selvfølgelig være med udgangspunkt i hver enkelt patient, hvis det skal give mening, da psykiatriske patienter er lige så forskellige som du og jeg.

Jeg vil følge implementeringen tæt, da det er min klare opfattelse, at vi skal sørge for at gøre brug af flere forskellige personalegrupper til dette, fx også fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialpædagoger.

Disse kan have andre tilgange, som kan bibringe noget nyt – og samtidig hjælpe på de rekrutteringsproblemer, som vi desværre ser mange steder på de psykiatriske afdelinger.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Følelser eller fakta i det kommende byråd?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Jørn Chemnitz Kristiansen (SF)

Læserbrev af Jørn Chemnitz Kristiansen (SF), byrådskandidat, Ejstrup Vang 6, Ejstrup, 6000 Kolding.

Kolding Kommunes ansøgning om at foreslå Stenderup Skovene som eventuelt kommende naturnationalpark har i den grad fået kandidater fra et par borgerlige partier op af stolene og til tastaturet.

På trods af at der ikke foreligger noget projekt, og på trods af at en eventuel naturnationalpark ikke behøver indebære indhegning og græssende dyr, har ord som dyremishandling, begrænset adgang og meget mere været nævnt igen og igen.

Jeg mener den demokratiske proces er blevet afsporet samtidig med, at debatten aldrig kom i gang, før fejlagtige udtalelser baseret på følelser og ikke fakta blev kørt i stilling.

Hvad blev der af Borgerens Centrum, nåede borgerne at udtale sig på et kvalificeret grundlag, før kandidaterne gik på stemmefiskeri?

Kandidaternes udsagn afspejler blå partiers natursyn – naturen er der for menneskernes syn.

Produktion går over biodiversitet. Danmark ligger lavest i Europa i forhold til naturkvalitet – Kolding ligger som nr. 85 ud af 98 Kommuner i Danmark.

Naturen l Danmark mangler plads, og en naturnationalpark kunne give plads til langt flere løvfrøer, som en af modstanderne ellers kæmper for bedre vilkår til…

Natur er ikke hverken korn- eller rapsmarker, og vandløb er ikke forhadte, som flere af de seneste miljøministre herunder lokale byrådskandidater har udtalt. SF ønsker mere, bedre og vildere natur.

Vi vil ikke nøjes med ”pyntegrønt” i form af markstriber m.m. Statsskovene har masser af plads, og staten og kommunerne skal gå forrest i forhold til at give plads til forbedringer i naturen, måske kunne en Naturnationalpark omfatte vores fjord og dele af Lillebælt?

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Hurtigere i mål med minimumsnormeringer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Villy Søvndal (SF), borgmesterkandidat. Privatfoto.

Læserbrev af Jacob Mark, børneordfører for SF og Villy Søvndal, borgmesterkandidat SF, Gl. Bjert 39c, 6091 Sdr Bjert.

Daginstitutionslivet skal være trygt og godt for alle børn. Vores børn skal opleve, at der er tid til trøst, kram, leg og omsorg. Det kræver, at der er voksne nok. Dygtigt pædagogisk personale, der ser og hører alle børn.

Derfor var det så vigtigt for børnene, da SF i Folketinget lykkedes med at få vores krav om minimumsnormeringer opfyldt. En voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven.

Alle kommuner skal være i mål med minimumsnormeringer i 2024 – desværre kunne SF ikke få de andre partier i folketinget med på en hurtigere indsats.

I Kolding er SF optaget af at sætte mere fart på og komme i mål endnu tidligere. Det er heller ikke tilstrækkeligt med et kommunalt gennemsnit. SF´s ønske er minimumsnormeringer til alle børn og minimumsnormeringer opgjort på institutionsniveau.

SF ønsker, at Kolding kommunes tilbud til børn og unge skal være af ekstraordinær kvalitet og at vores mindste borgere, børnene, sættes forrest og prioriteres.

Børnene har ikke selv en stemme til valget, men de har fortjent, at børneområdet bliver løftet – det kæmper SF for.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Integration af udviklingshæmmede skal være på deres præmisser

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Iben Lehmann Rasmussen (SF). Foto: Navid Shaterabadi.

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådskandidat, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Udviklingshæmmede medborgere har ret til stærke fællesskaber. Et sådant fællesskab findes i kulturhuset på Levisonsvej. Derfor vil SF holde fast i den linje, der blev lagt i Lis Ravn Ebbesen formandstid. Nye bofællesskaber skal bygges tættest muligt på kulturhuset, og ikke spredes rundt i byen.

Ved Udlægningen af særforsorgen 1980, blev særforsorgen flyttet fra staten til amtskommunerne. Store centralinstitutioner blev erstattet af mindre boenheder, og forholdene for handicappede skulle være så ”normale” som muligt. Det er i dag meget omdiskuteret.

Jean-Marie Soulié (1988) peger på, at flytningen til egen bolig ikke nødvendigvis har ført til en integration af den udviklingshæmmede på dennes egne præmisser. Soulié peger på, at mange udviklings- hæmmede dermed er blevet ensomme og usynliggjort.

For virkeligheden er jo at vi danner fællesskab med dem, vi har fælles interesse med. Vi søger sammen med dem der har børn på samme alder, samme hobby eller samme livsindstilling.

Skal en udviklingshæmmet have samme muligheder, skal der opbygges en meget fast struktur om samvær både i dag og aftentimerne, hvis ikke de udviklingshæmmede skal blive ensomme i egen “normal” bolig.

Derfor vil SF bruge Kulturhus hvor fællesskabet er.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler