Ingen udsigt på stationen til forbedringer for gangbesværede, kørestols- og barnevognsbrugere.
-Jeg kan med sikkerhed oplyse, at DSB har solgt banegården. Jeg ved bare ikke til hvem. Oplysningen gav formanden for Lunderskov Lokalråd, Steen Sparvath, onsdag aften i forbindelse med rådets generalforsamling, skriver Fællesavisen.
Og Kolding Kommunes borgmester, Knud Erik Langhoff, som også var til stede ved mødet, bekræftede salget. Han kunne supplere, med at køberen driver et firma inden for medicinal- og værnemiddels branchen, og han at agter at etablere kontorer i bygningen. Men hvem køberen er kunne borgmesteren heller ikke fortælle, idet han foreløbig har valgt at være anonym.
Fredet bygning fra 1874
Salget handler om den gamle banegårdsbygning i Lunderskovs bymidte fra 1874, som er totalt fredet både ude og inde. En fredning, som vil fortsætte med den nye ejer.
Bygningen har stort set stået tom og ubenyttet hen i længere tid, og trænger der for til en kærlig hånd – men inden for fredningens rammer. Den fremstår dog nu som et flot midtpunkt i en nyrenoveret banegårdsplads.
Takkede nej
På et tidspunkt fik kommunen mulighed for at overtage bygningen for én krone og så tilbyde den til ”byen” som forsamlingsbygning. Men der blev takket nej.
Bygningen blev opført, da banelinjen fra Lunderskov via Esbjerg til Varde blev åbnet. Det betød nemlig, at Lunderskov station fik status som et betydeligt sydjysk jernbaneknudepunkt med både udveksling af passagerer og gods. I dag er stationen 100 procent fuldautomatiseret og er derfor også helt uden personale.
Ingen penge til forbedringer
På mødet i lokalrådet, som blev holdt i Lunderskov Hallen, kunne borgmester Knud Erik Langhoff også meddele, at kommunen, i forbindelse med løbende kontakter med DSB, flere gange har påpeget ekstrem dårlige forhold på Lunderskov station, især for gangbesværede og kørestols- og barnevognbrugere:
-Men vi får blot at vide, at man godt kan se problemet, men at der ikke er midler til at ændre på forholdende, og at de derfor ikke er med i prioriteringen. Og da det er et område, hvor kommunen ingen indflydelse har, kan vi ikke gøre meget mere, lød det med beklagelse fra borgmesteren. Ønsket fra Lunderskov er at få en perronundergang suppleret med elevatorer.
Farlig passage
Fællesavisen påpegende forleden, at som forholdende er nu, med en perronundergang med trapper er det meget svært for gangbesværede og faktisk umuligt for kørestolsbrugere og barnevognsbrugere at komme til og fra stationens perron 2, hvor de fleste tog ankommer og afgår fra, og det medfører åbenbart, at flere og flere passerer ulovligt hen over farlige jernbanespor, som befares af hurtigt kørende gennemgående tog.